Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 28.4.

Inteligentné rolety ako súčasť inteligentnej domácnosti fungujú skvele

Zverejnené: 22. 3. 2022

Predokenné rolety dokážu pomôcť nielen s ochranou pred slnečným žiarením, ale aj s nepozvanými hosťami. Majitelia domov ich však pochopiteľne nesmú zabudnúť stiahnuť. S ľudskou zábudlivosťou si našťastie poradia inteligentné rolety, ktoré patria do rodiny zariadení inteligentných domácností. Čo všetko tieto inteligentné zariadenia dokážu a čo potrebujete na ich inštaláciu a ovládanie?

Čo je inteligentná roleta

Inteligentné rolety sa od tých klasických na prvý pohľad príliš nelíšia. V základe ide o jeden z typov exteriérových roliet s automatickým pohonom. K motoru sa následne pridá riadiaca jednotka, ktorá sa s ním spáruje a súčasne sa integruje aj do ekosystému inteligentnej domácnosti. Pre úspešné prepojenie motora a riadiacej jednotky odporúčame použiť zariadenie totožnej značky. Napríklad výrobca vonkajšieho tienenia značky Minirol pri inštaláciách používa motory Somfy io. To mu dovoľuje nadviazať riadiacou jednotkou rovnakého výrobcu s označením TaHoma a hlavne využiť rovnomennú mobilnú aplikáciu na jej kontrolu.

Aké zariadenia môžu predokenné rolety ovládať?

Na ovládanie roliet môžete použiť mobilný telefón so systémom Android/iOS, prípadne takmer akékoľvek zariadenie s webovým prehliadačom, a to vrátane inteligentných hodiniek. V prípade aplikácie TaHoma sa môžete spoľahnúť na slovenskú lokalizáciu a intuitívne ovládanie pomocou interaktívnych obrázkov. Vonkajšie rolety na celom dome alebo byte tak môžete ovládať odkiaľkoľvek, kde bude dostupné internetové pripojenie.

Príjemné prebúdzanie s inteligentnými roletami

Rolety pred oknami dokážu vďaka zatemneniu zvýšiť komfort spánku. Inteligentné rolety sa dokážu postarať aj o príjemné prebúdzanie. Stačí nastaviť jeden z dvadsiatich režimov, ktorý pre určitú hodinu a deň v týždni povysunie roletu a pustí do miestnosti časť slnečných lúčov. Okrem nastavených režimov môžu majitelia siahnuť aj po kompletne automatickom ovládaní. Ide o takzvaný podmienený štart, ktorý využíva slnečné a veterné snímače, ktoré činnosť vonkajších roliet riadia podľa aktuálneho stavu.

Automatizácia ovládania a úspora energií

Spomínané možnosti a režimy predstavujú len hŕstku z mnohých scenárov, o ktoré sa inteligentné rolety v smart domácnosti dokážu postarať. Skúste si predstaviť automatické vyťahovanie roliet pri odomknutí domu, sťahovanie pri odchode, prípadne variabilne podľa teploty. Všetko je podporené monitoringom odkiaľkoľvek a z displejov rôznych zariadení – od inteligentných hodiniek cez tablety až po stolné počítače. Vo výsledku tak znížite počet vecí, na ktoré musíte myslieť a efektívne pracujete s chladením a vykurovaním.

Zaujali vás inteligentné rolety? Ak by ste sa radi dozvedeli bližšie informácie, môžete nás kontaktovať na nižšie uvedenom telefónom čísle alebo navštíviť stránky www.minirol.cz.

Čítajte tiež:

Autor: Kolektív autorov
Foto: archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama