Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 18.4.

Kovanie pre dvere a okná bez roziet – jedinečné minimalistické riešenie

Zverejnené: 31. 8. 2022

Čo by boli dvere bez vyvážených detailov, konkrétne bez vhodne zvoleného kovania? Práve to sa totiž podieľa na výslednom vzhľade dverí, u ktorých je v súčasnosti často kladený dôraz na minimalistický dizajn. Z luxusných a pritom vysoko funkčných riešení sme pre vás tentoraz vybrali nový koncept zapustených kľučiek bez roziet a pokrokový nabíjací smart zámok s integrovaným Bluetooth.

Telo a mechanizmus kľučky sú zapustené priamo do dverného krídla a nie sú tak potrebné žiadne rozety.

Kovanie FSB Plug-in

Tento nový koncept kovania bez roziet celkom mení zažitý pohľad na dverné kľučky. Doposiaľ bolo možné inštalovať do dverí kľučky osadené iba na rozetách rôznych tvarov, rozmerov a hrúbok, prípadne sa rozety zapúšťali do dverí, aby bol vzhľad kovania čo najminimalistickejší. Ešte donedávna však nebolo technicky možné osadiť dvernú kľučku do krídla iným spôsobom. Vďaka novému patentovanému systému špeciálneho uchytenia kľučky do mechanizmu Plug-in od FSB je možné však teraz zvoliť celkom nové riešenie.

Telo a mechanizmus kľučky sú zapustené priamo do dverného krídla a žiadne rozety už nie sú potrebné. Dosiahol sa tak minimalistický vzhľad kovania bez akýchkoľvek špeciálnych úprav dverí či zámkov. Nový systém Plug-in tiež samozrejme zachováva vysoký štandard FSB produktov a všetky kľúčové vlastnosti klasických kľučiek osadených na rozetách v objektovom prevedení.

Hlavné výhody systému Plug-in

  • jednoduchá, inovatívna a rýchla inštalácia bez zložitého frézovania roziet
  • možnosť inštalácie v kombinácii so všetkými modelmi kľučiek FSB
  • minimalistický dizajn
  • vhodné pre verejné objekty aj súkromné interiéry
  • dostupné v hliníku, nereze, bronze a všetkých farbách RAL

Modely kľučiek FSB bez roziet sú tiež skvelým doplnkom bezfalcových dverí so skrytými pántmi Tectus. Riešenie kovania bez roziet skvelo podporí koncept jednoduchých bezfalcových dverí s minimalistickými doplnkami. Pretože menej je niekedy viac. Kľučky sú osadené na špeciálnom mechanizme, ktorý je možné inštalovať na klasické interiérové dvere bez obmedzení. FSB navyše ponúka viac než päťdesiat modelov kľučiek bez roziet v rôznych materiálových variantoch.

Elektromotorický nabíjací smart zámok ÜTopic s integrovaným Bluetooth umožňuje ovládanie dverí mobilným telefónom, čítačkou otlačkov prstov alebo číselnou klávesnicou, bez toho, aby bolo potrebné hľadať kľúče.
Elektromotorický nabíjací smart zámok ÜTopic s integrovaným Bluetooth umožňuje ovládanie dverí mobilným telefónom, čítačkou otlačkov prstov alebo číselnou klávesnicou, bez toho, aby bolo potrebné hľadať kľúče.

Inteligentný zámok ÜTopic pre otváranie dverí nielen pomocou mobilu

V ponuke spoločnosti EFB, popredného českého dodávateľa luxusného kovania, sa aktuálne vyníma tiež pravdepodobne najmenší dostupný elektromotorický nabíjací smart zámok s integrovaným Bluetooth. Ten umožňuje ovládať dvere mobilným telefónom, čítačkou otlačkov prstov alebo číselnou klávesnicou – bez potreby hľadať kľúče. Je tiež možné napojiť ho na riadiacu jednotku tzv. smart (inteligentného) domu. Zámok je vybavený modernizovaným motorom pre mechanické zamykacie vložky, ktorý samostatne otáča kľúčom vo vložke a je možné ho ovládať pomocou bezplatnej aplikácie. S tlačidlom sa nemanipuluje ručne.

Celá inštalácia je jednoduchá a prebieha bez kabeláže a potreby demontáže dverí. ÜTopic sa umiestňuje na vnútornú stranu dverí a je možné ho kombinovať aj s pôvodnou cylindrickou vložkou. Aby však bolo možné motor namontovať, jej vnútorný presah musí byť minimálne dva milimetre. Existujúce kľúče od dverí si takisto môžete ponechať, je iba potrebné upraviť jeden z kľúčov podľa priloženého návodu. Silný motor môže ovládať väčšinu jednobodových aj trojbodových dverných zámkov. Silu motora je možné nastaviť v aplikácii.

ÜTopic sa umiestňuje na vnútornú stranu dverí, je možné ho kombinovať aj s pôvodnou cylindrickou vložkou.
ÜTopic sa umiestňuje na vnútornú stranu dverí, je možné ho kombinovať aj s pôvodnou cylindrickou vložkou.

Hlavné výhody zámku ÜTopic

  • nie je v ňom potrebné meniť batérie. ÜTopic je možné nabíjať či už cez mobil pomocou USB kábla a jeho prevádzka je teda ekologickejšia. Vyžaduje dobitie až po 60-90 dňoch prevádzky (v závislosti na frekvencii jeho používania).
  • jeho uvedenie do prevádzky – pomocou sprievodcu nastavením v aplikácii – je veľmi jednoduché.
  • aj keď vložka nie je vybavená žiadnou núdzovou funkciou, zámok je možné mechanicky núdzovo odblokovať a dvere je možné zvonku naďalej odomykať aj bežným mechanickým kľúčom.
  • užívateľ nehradí žiadne licenčné poplatky.
  • umožňuje inštaláciu dodatočného ovládania pomocou skenovania prstov a diaľkovým ovládačom.
  • je možné ho inštalovať aj spoločne s pevnou guľou alebo madlom na vonkajšej strane dverí. Ovládaná je strelka aj tzv. závora.
  • je dostupný v dvoch farebných prevedeniach, v matnej čiernej a matnej striebornej.
  • Je možné ho osadiť na rozety aj štítky.

O EFB

Spoločnosť EFB, s.r.o. bola založená v máji 1996 a od tejto doby sa venuje dovozu a predaju luxusného dverného a okenného kovania. Za uplynulých 20 rokov získala mnoho skúseností s predajom kovaní pre najnáročnejšie projekty aj zákazníkov. Jej sortiment tvoria produkty vyrábané z výberových materiálov ako je hliník, nerezová oceľ, mosadz a bronz. Pre svojich zákazníkov spoločnosť EFB dodáva ucelené dizajnérske programy pre okná, interiérové a vchodové dvere alebo nábytkové kovanie. V ponuke má aj certifikované kovanie pre požiarne, panikové a bezpečnostné dvere.

U luxusného kovania pre okná, dvere alebo nábytok je kladený dôraz na vysokú odolnosť a dlhú životnosť pri každodennom používaní. Výrobky, ktoré spoločnosť EFB dodáva, preto pochádzajú najmä z nemeckej a talianskej výroby a sú vyrábané pomocou najmodernejších výrobných systémov.

Súvisiace články:

Autor: Ondřej Šimanovský
Foto: Archív firmy EFB

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama