Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 23.4.

Laserový diaľkomer GLM 100 C Professional

Zverejnené: 22. 10. 2013

Spoločnosť Robert Bosch odbytová s.r.o. predstavuje ďalšiu novinku vo svojom sortimente – profesionálny laserový diaľkomer GLM 100 C pre rýchly a jednoduchý prenos dát s integrovaným Bluetooth rozhraním.

S využitím tohto rozhrania je možné uložené hodnoty meraní rýchlo a jednoducho prenášať do inteligentných telefónov a tabletov s využitím Bluetooth Classic (Android od verzie 2.3) a Bluetooth Low Energy (telefóny iPhone od verzie 4S, tablety iPad od verzie 3).

Druhou možnosťou je prenášať dáta prostredníctvom mikro USB kábla do počítača. V tomto prípade je možné exportovať zoznam posledných 50+1 uložených hodnôt meraní vo forme tabuľky a následne spracovať tieto údaje v počítači. Hodnoty sú doplnené údajom o čase a dátume, takže ich alokácia je veľmi rýchla a jednoduchá.

Tab.: Technické parametre laserového diaľkomeru GLM 100 C

Rozsah meraní0,05–100 m
Typická presnosť meraní± 1,5 mm
Typická presnosť meraní (na meracej koľajnici R 60 Professional)± 0,2°
Polomer meraní snímača sklonu0–360° (referencie na boku nástroja)
0–120° (referencie na zadnej strane nástroja)
NapájanieLithium-ióntová batéria, 1,25 Ah
Laserová dióda/trieda laseru635 nm, < 1 mW, trieda 2
Ochrana pred prachom a postriekanímIP54
Uložené hodnoty v zozname50+1 konštantné, napr. výška
Rozmery (d × š × v)111 × 51 × 30 mm
Hmotnosť (vrátane batérie)140 g

Jednoduché meranie vzdialeností

V súčasnej dobe sa stáva veľmi žiaducim možnosť okamžitého ukladania nameraných hodnôt hneď do inteligentných telefónov, alebo tabletov, prostredníctvom rôznych fotoaplikácií. Do tejto doby umožňovala užívateľom obstarávať si fotografie, ručne zadávať rozmery do fotografie pomocou šípok a uhlov, pridávať poznámky, ukladať dáta a odosielať ich e-mailom. Synchronizácia GLM 100 C Professional s novou fotoaplikáciou výrazne rozširuje možnosti prenosu a manipulácie s dátami. Nameraná hodnota je napríklad prenesená priamo do požadovaného rozmeru fotografie. Šetrí sa tým čas a vylučujú sa tým chyby, ktoré by mohli vznikať pri ručnom zadávaní. Všetky funkcie GLM 100 C Professional je možné tiež ovládať vzdialene z inteligentného telefónu alebo tabletu.

GLM 100 C Professional umožňuje jednoduché a rýchle meranie na mieste výkonu práce
GLM 100 C Professional umožňuje jednoduché a rýchle meranie na mieste výkonu práce
Uložené hodnoty meraní je možné rýchlo a jednoducho prenášať do inteligentných telefónov, tabletov aj do počítačov
Uložené hodnoty meraní je možné rýchlo a jednoducho prenášať do inteligentných telefónov, tabletov aj do počítačov

Rýchla a presná práca s dátami

Všetky namerané hodnoty obsahujú informácie o dátume, čase a druhu meraní – napríklad objemu, plochy, vodorovnej alebo zvislej vzdialenosti – a je možné ich individuálne pomenovať a ľahko kedykoľvek alokovať. Ďalšou výhodou je možnosť zoskupiť jednotlivé hodnoty na jednom riadku dotykom prsta. Aplikácia potom automaticky vypočíta výslednú vzdialenosť, plochu alebo objem v závislosti na tom, či sú udávané hodnoty vzdialenosti alebo plochy.

Ďalej je možné uložiť údaje z rôznych stavebných projektov do účelovo vytvorených zložiek a odoslať snímky v JPG formáte a v PDF priamo z aplikácie. Ľudia tak môžu spolupracovať aj na veľké vzdialenosti. Šetrí sa tým čas a požadovaného výsledku je možné dosiahnuť rýchlejšie.

Namerané hodnoty je možné rýchlo a jednoducho prenášať pomocou Bluetooth
Namerané hodnoty je možné rýchlo a jednoducho prenášať pomocou Bluetooth

GLM 100 C Professional bude k dispozícii v špecializovaných maloobchodných predajniach od septembra 2013 za odporúčanú maloobchodnú cenu 6 490 Kč bez DPH, resp. 254,38 Eur bez DPH. Dodávaný bude spoločne s mikro USB káblom a zodpovedajúcim počítačovým softwérom, ktorý je možné si bezplatne stiahnuť z webových stránok spoločnosti Bosch. Nová fotoaplikácia bude bezplatne k dispozícii v Google Play Store (Android) a Apple AppStore (iOS) začínajúc uvedením prístroja na trh.

¹) Spracované z tlačových podkladov firmy

Autor: Hana Solařová&sup1;)
Foto: Archiv firmy
reklama

Nové

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

reklama