Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 29.3.

Ochrana proti hmyzu. Aké sú možnosti?

Zverejnené: 9. 6. 2020

Správne vetranie je základ nášho dlhodobého zdravia aj okamžitej kondície. Najrýchlejší spôsob vetrania je otvorenými oknami alebo vchodovými dvermi. Mnoho ľudí vetrá po celý rok. Lenže s výnimkou zimy vletia do domu s čerstvým vzduchom aj muchy, komáre, osy a iný nevítaný hmyz. Preto sú tu sieťky proti hmyzu, ktoré patri medzi bežné súčasti dnešných domovov.

Lákajú vás magnetické alebo samolepiace siete?

Ide o lacné a rýchle riešenie, ktoré zaplavilo trh a narazíte naň v ľubovoľných hobby predajniach. Na internete sa tieto siete dajú dostať v e-shopoch s tovarom pre dom a záhradu alebo s vecami z výpredaja. Ako sa hovorí, každá vec má svojho kupcu a každý produkt má svoje svetlé i temné stránky, o ktorých je dobré vopred vedieť. My sme pre vás taký súhrn pre a proti magnetických alebo samolepiacich sietí pripravili.

Výhody

+ veľmi priaznivá cena (maximálne niekoľko desiatok eur)
+ dajú sa hneď kúpiť

Nevýhody

- k dispozícii len štandardizované rozmery
- nehodia sa na použitie do rozmerných otvorov
- inštalujú sa zavesením alebo nalepením na dvere
- namontovať si ich musíte sami
- obmedzená farebná škála

Keď to zhrnieme, sieťky proti hmyzu, ktoré sa pripevňujú pomocou magnetov (magnetické siete) a aj tie inštalované nalepením na rám (samolepiace siete), sa dajú využiť dočasne napríklad na dovolenke, v karavane alebo napríklad v záhradnom domčeku, do ktorého sa zatiaľ nechystáte investovať. Inak však ide o produkty nízkej kvality, na ktoré by ste sa nemali spoliehať pri každodennom používaní. Na každodenné používanie sú vďaka svojej kvalitnej konštrukcii a dômyselnému dizajnu siete proti hmyzu značky Minirol tou správnou voľbou.

Pri výbere sietí pre váš domov stavte na kvalitu

To znamená na osvedčené produkty, dodávateľov a výrobcov, ktorí často ponúkajú aj siete na mieru. A určite v ich ponuke nenájdete len jeden typ siete. V našom sortimente si môžete vybrať z pevných, posuvných, rolovacích a plisé sietí. Okrem rozmerov (aj veľkoformátových – až 9 m²) si môžete zvoliť aj farbu rámu a sieťoviny.

Rolovacie siete umožňujú vertikálnu a horizontálnu manipuláciu

Používajú sa na oknách a dverách všade tam, kde je nedostatok priestoru pre pevný alebo posuvný mechanizmus. Sieťovina je uchytená vo vodiacich lištách a navíja sa na hriadeľ v hliníkovom boxe, ktorý sa montuje do ostenia alebo na rám okna či dverí. Siete proti hmyzu poslúžia od jari do jesene a na najchladnejšie obdobie ich stačí stiahnuť do boxu.

Súvisiace články:

Autor: Tlačová správa
Foto: archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.

Tématické odbory

reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Zverejnené 26.3. Realizácia zeleného a udržateľného priemyselného parku Green Park Piešťany prebiehala od októbra 2021 v dvoch etapách. Moderný priemyselný komplex tvorí dvojica budov s celkovou rozlohou viac ako 27 000 m2. ísť na článok

reklama