Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Sieťky proti hmyzu

Zverejnené: 23. 9. 2019

Správne vetranie je základ nášho dlhodobého zdravia aj okamžitej kondície. Najrýchlejší spôsob vetrania je otvorenými oknami alebo vchodovými dvermi. Mnoho ľudí vetrá po celý rok. Lenže s výnimkou zimy vletia do domu s čerstvým vzduchom aj muchy, komáre, osy a iný nevítaný hmyz. Preto sú tu sieťky proti hmyzu, ktoré patri medzi bežné súčasti dnešných domovov.

Siete proti hmyzu sa najčastejšie používajú do okien a do dverí a na trhu je množstvo firiem, ktoré ich dodávajú. Jednou z nich je aj spoločnosť Building Plastics ČR, s.r.o, ktorá svojim zákazníkom prináša moderné výrobné postupy, širokú ponuku a systémové riešenie pod značkou Minirol. Za jej úspechom stoja aj extrudované a valcované profily, resp. ich nosiče a rozsiahle služby spojené s dodávkou materiálu.

Sieťky proti hmyzu do okien

Sietí proti hmyzu, ktorými je možné chrániť okná pred vniknutím nežiaduceho hmyzu do interiéru, existuje niekoľko druhov. Najznámejším typom sú pevné okenné siete, ale existujú aj siete rolovacie, ktorých najväčšou prednosťou je variabilita zaťaženia. Pre svoju eleganciu sú veľmi obľúbené aj siete plisované.

Pevné sieťky proti hmyzu

Majú pevnú konštrukciu, ktorá sa dá vsadiť do rámov všetkých typov okien. V tomto variante je sieť uchytená a napnutá do hliníkového rámu a šetrne umiestnená na okno. Každá sieť sa vyrába priamo na mieru podľa veľkosti okna. U pevných okenných sieti nie je potrebné zasahovať do rámu okna vďaka použitiu vhodných držiakov a samotná inštalácia aj údržba sú veľmi jednoduché. Rám siete sa skladá z hliníkových profilov, ktoré sú spojené pomocou vonkajších alebo neviditeľných vnútorných rohových spojok. Sieť je možné k oknu uchytiť pomocou špeciálnych otočných, pružinových alebo vsádzacích držiakov. Vďaka jednoduchosti tejto konštrukcie je možné so sieťou veľmi ľahko manipulovať.

Rolovacie sieťky proti hmyzu

Charakteristickým znakom rolovacieho systému je jeho veľmi ľahká manipulácia. Sieťovina sa pohybuje vo vodiacich lištách a navíja sa na hriadeľ, ktorá je umiestnená v hliníkovom boxe. Rolovanie siete je zabezpečené pomocou špeciálnej hriadele s pružinou, ktoré môže byť na prianie zákazníka vybavená brzdou pre ešte plynulejší chod sieťoviny vo vodiacich lištách. Vodiace lišty aj koncová lišta sú vybavené tesniacimi kefkami, ktoré dokonale zamedzia vniknutiu všetkých nevítaných hmyzích hostí. V stiahnutej polohe je sieť aretovaná zachytením koncovej lišty do špeciálnych úchytov. Rolovacie siete sú montované na rám okna. Ovládajú sa pomocou rôznych madiel, u vyšších okien sa používa šnúra.

Plisované siete proti hmyzu

Plisované alebo skladané siete proti hmyzu predstavujú modernú ochranu interiéru pred nežiaducim hmyzom. Plisé je veľmi dekoratívna a pri zložení len minimálne zmenšuje aktívnu plochu okna. Jej veľkou výhodou je nielen možnosť použitia u veľmi rozmerných okenných otvorov, ale tiež schopnosť dodať priestoru nezameniteľný a osobitý charakter.

U plisovaných sietí proti hmyzu sa sieť mechanicky posúva hore vo vodiacom profile tvaru U a dole je vedená veľmi nízkym PVC profilom. Sieť sa jednoducho inštaluje a je veľmi ľahko demontovateľná.

Siete proti hmyzu do dverí

Ak otvoríme dvere pre vstup do záhrady, stáva sa pri krásnom počasí vonkajší priestor našou druhou obývacou izbou. Aj tu je však dobré pamätať na otravný hmyz. Podobne ako u sietí proti hmyzu do okien, aj pre dvere existuje veľa možností, ktorými sa môžeme pred nežiaducim hmyzom chrániť. K pevným, rolovacím či plisovaným sieťam pribudla aj možnosť zvoliť posuvnú sieť proti hmyzu.

Posuvné siete proti hmyzu

Jedná sa o veľmi komfortný variant siete proti hmyzu a navyše v porovnaní s ostanými, zaisťuje elegantnejšie riešenie do dverí. Sieť je uchytená a vedená v špeciálnych koľajniciach. Samotný chod siete je veľmi tichý. Táto sieť sa zvyčajne inštaluje na francúzske okná alebo dvere. Je tiež vhodná do miest, kde je menej priestoru predo dvermi, avšak vyžaduje k otvoreniu priestor vedľa dverí.

Výber firmy

Podobne ako u iných výrobkov budeme nepochybne aj u sietí proti hmyzu porovnávať dizajn a cenu. Nemali by to však byť jediné faktory. Dôležité je poznať aj cenu dopravy, schopnosť firmy poskytovať technickú podporu (nielen v začiatkoch plánovania projektu, ale aj v jeho priebehu či vo fázach jeho dokončenia) a záruku. V neposlednom rade je dobré poznať aj históriu firmy, ktorá nám môže napovedať nielen niečo málo o kvalite, ale takisto aj schopnosti svoje záväzky dodržať.

Building Shutter Systems, s.r.o.

Spoločnosť Building Plastics ČR, s.r.o. patrí k popredným výrobcom vonkajšej tieniacej techniky, výplní stavebných otvorov a sietí proti hmyzu. Na trhu pôsobí už viac než 20 rokov. Produkty, ktoré vyrába, sú z kvalitných materiálov a podliehajú prísnej výstupnej kontrole.

V sekcii sietí proti hmyzu ponúka spoločnosť Building Plastics ČR, s.r.o. nielen výrobky presne na mieru, ale takisto širokú ponuku obchodných partnerov, ktorí svojim zákazníkom poskytujú profesionálnu podporu vo všetkých fázach projektu a zaisťujú aj rozvoz výrobkov.

Súvisiace články:

Screenové tienenie okien - funkčný element modernej architektúry
Screenové rolety v pergolách
Vonkajšie tienenie okien a jeho vplyv na vnútorné prostredie
Fasádne tienenie - kvalita, elegancia a tepelná účinnosť

Autor: Jan Hejhálek
Foto: Archív firmy Building Plastics ČR, s. r. o.

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama