GROHE RAPID SLX – PRIPRAVENÝ NA ZAJTRAJŠOK. UŽ DNES.
vyhľadávanie
Dnes je 22.10.

Strechy Ruukki vyrobené z bezfosílnej ocele SSAB pre luxusný rezort Sunday Morning vo fínskom Laponsku

Zverejnené: 14. 6. 2024

Ruukki Construction, súčasť spoločnosti SSAB, podpísala zmluvu s cestovnou kanceláriou Experience Pyhä Oy na dodávku striech Ruukki® Classic LowCarbon vyrobených z ocele SSAB Fossil-free™ pre ekologickú dovolenkovú destináciu investičnej spoločnosti v Pyhätunturi vo fínskom Laponsku. V budúcnosti budú mať strešné krytiny, ako sú pilotné strechy inštalované vo vilách Honkatalot™, až o 70 % nižší vplyv na klímu ako strechy z tradične vyrábanej ocele.

Experience Pyhä Zdroj: Ruukki.

Ruukki dodá pilotné produkty z bezfosílnej ocele, ako aj vysokokvalitné odkvapové systémy a strešné bezpečnostné produkty zahrnuté v strešnom balíku pre rezort Sunday Morning spoločnosti Experience Pyhä Oy, ktorý sa nachádza na úpätí Pyhätunturi vo východnom Laponsku vo Fínsku. Dodávateľom projektu rozšírenia je spoločnosť Honkatalot, ktorá v udržateľnom rezorte postaví celkovo 20 ultramoderných víl. Jedenásť z víl sa postaví toto leto a ostatné neskôr.

Nové vily jedinečným spôsobom zohľadňujú požiadavky udržateľného rozvoja. Rezort Sunday Morning získal status priekopníka a certifikáciu Sustainable Travel Finland (STF) za svoju prácu v oblasti udržateľného cestovného ruchu.

Experience Pyhä, Apartmán Aamu. Zdroj: Ruukki
Experience Pyhä, Apartmán Aamu. Zdroj: Ruukki

Už päť rokov sa vetranie všetkých budov rezortu riadi na základe meraní oxidu uhličitého, aby sa šetrila energia. Okrem toho sa rekuperuje teplo z odpadového vzduchu budov, teplo sa vyrába tepelnými čerpadlami zem alebo vzduch, elektrická energia sa vyrába vo vlastnej solárnej elektrárni rezortu a korunou komplexného systému recyklácie je biokompostovacia stanica, ktorá produkuje pôdu bohatú na živiny využívanú na pestovanie koreňovej zeleniny na vlastných poliach rezortu, ktorá sa podáva v hotelovej reštaurácii. Strešná krytina Ruukki Classic LowCarbon vyrobená z bezfosílnej ocele SSAB bola preto prirodzenou a jasnou voľbou pre nové apartmány Aamu.

 Experience Pyhä, Apartmán Aamu. Zdroj: Ruukki
Experience Pyhä, Apartmán Aamu. Zdroj: Ruukki

„Je skvelé, že môžeme pokračovať v priekopníckej politike rezortu Sunday Morning a ponúkať uhlíkovo neutrálne riešenia ubytovania v spolupráci s Ruukki a Honkatalot. Ďakujeme všetkým partnerom za tento krok k udržateľnejšej budúcnosti,“ uvádza Liisa Loippo, manažérka pre marketing a komunikáciu, Experience Pyhä Oy.

Ruukki Classic LowCarbon. Zdroj: Ruukki
Ruukki Classic LowCarbon. Zdroj: Ruukki

„Chceli by sme sa poďakovať našim partnerom za ich priekopnícku úlohu a obohacujúcu spoluprácu. Je skvelé, že spoločne dokážeme posunúť výstavbu smerom k uhlíkovej neutralite. Výberom elegantných a udržateľných produktov Ruukki môžu zákazníci dosiahnuť aj tie najprísnejšie ciele týkajúce sa uhlíkovej stopy svojich budov,“ dodáva Jorma Korhonen, obchodný riaditeľ divízie Roofing Fínsko, Ruukki Construction.

Čítajte tiež:

Autor: Tlačová správa
Foto: Ruukki

Tagy

reklama

Nové

Dvojdom budúcnosti: Udržateľnosť a inovácie s PREFA strechou

Dvojdom budúcnosti: Udržateľnosť a inovácie s PREFA strechou

Zverejnené 19.10. V malebnej dedine blízko Lyonu vznikol pod taktovkou architekta Youriho Favreho originálny projekt – dom pre dve rodiny, ktorý vyčnieva svojím nevšedným dizajnom aj udržateľnými princípmi. ísť na článok

Slnečné termické kolektory by ste si mali zaobstarať ešte tento rok. Nečakajte na zvýšenú DPH a vyčerpanie poukážok

Slnečné termické kolektory by ste si mali zaobstarať ešte tento rok. Nečakajte na zvýšenú DPH a vyčerpanie poukážok

Zverejnené 15.10. Ak chcete mať ešte tento rok teplú vodu takmer zadarmo, je najvyšší čas dať si nainštalovať solárnu zostavu na čele so slnečnými kolektormi. Nečakajte na budúci rok - príde zvýšená DPH, zvýšené mzdy za prácu a to všetko sa odrazí na cenách… ísť na článok

Trápia vás plesne okolo okien?

Trápia vás plesne okolo okien?

Zverejnené 21.10. Ak ste si na stenách či okolo vašich okien všimli zelené, sivé či čierne škvrny, máte problém, ktorý si vyžaduje vašu okamžitú pozornosť. Ide totiž o plesne. Tie môžu poškodiť nielen váš domov, ale najmä negatívne ovplyvniť vaše zdravie či zdravie… ísť na článok

reklama