Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Terasa a plot WoodPlastic® pro výnimočný dom v Brne

Aktualizováno: 17. 9. 2020

Rodinný dom na južnom svahu brnenskej ulice Pod Mniší horou je na prvý pohľad originálny. A výnimočný je aj jeho exteriér, vrátane terasy a oplotenia. Česká spoločnosť WPC - Woodplastic, výrobca a dodávateľ terás, plotov a obkladov z kompozitného materiálu, stála pred výzvou, ako čo najlepšie prepojiť jednotlivé prvky exteriéru do harmonického celku.

Dosky z materiálu WoodPlastic® sú ekologicky šetrné, mimoriadne odolné a vyžadujú len minimum údržby. Hoci objekt je situovaný na južne orientovanom svahu s maximálnym solárnym ziskom, pre žiadne z dosiek WoodPlastic® nepredstavuje intenzita UV lúčov problém.

Dom v tvare vejára sa otvára do záhrady a terasa nadväzujúca na veľké francúzske okná tak tvorí pokračovanie obytného priestoru. Preto bola terasa osadená doskami so širokým profilom Max, ktorý umožňuje vyniknúť elegantným vzorom povrchu a zároveň im poskytuje nezameniteľný vzhľad vďaka menšiemu množstvu škár. Použitý povrch Forest s výraznou textúrou reliéfu evokujúceho luxusné exotické drevo a jemný farebný odtieň Palisander potom ešte viac pomohli k prepojeniu čistých línií svetlej stavby s okolitou zeleňou upravenej záhrady.

Okolo bazéna boli z dôvodu väčšej bezpečnosti pohybu po mokrej ploche terasy použité dosky WoodPlastic® so štandardným profilom Premium. Tie aj vďaka rovnakému povrchu a farbe prirodzene nadväzujú na dosky Max a zároveň farebne dokonale ladia s plotovka Forest Plus Cedar, ktoré podčiarkujú sviatočný dojem z celého priestoru.

Ďalšie informácie o produktoch WoodPlastic®, inšpiratívne fotografie, praktické odporúčania a oveľa viac nájdete na www.woodplastic.sk.

O firme

Česká spoločnosť WPC – WoodPlastic patrí k popredným európskym výrobcom WPC dosiek z kompozitu čistej drevenej múčky a zdravotne nezávadného polyméru HDPE. Za dobu svojej existencie firma realizovala zákazky presahujúce plochu 500 000 m². Svoje výrobky v súčasnosti predáva prostredníctvom mnohých vlastných terasových centier, ale aj partnerských predajní, či už na Slovensku, v Českej republike, tak aj v ďalších viac než 30 krajinách sveta.

Súvisiace články:

WPC-WoodPlastic ponúka kompozitné dosky v prémiovom rade Terafest
Terasy WoodPlastic ponúkajú svetovú kvalitu
Treláže z materiálu WoodPlastic zdobia nový rezidenčný objekt v Bratislave

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy WPC-WoodPlastic
reklama

Nové

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama