Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Tichý génius: pohon Becker EVO, vďaka ktorému nie sú automatizované rolety takmer počuť a sú flexibilné ako nikdy predtým

Zverejnené: 12. 8. 2020

Znalci už dlho vedia, že pohony roliet od firmy Becker sú mimoriadne tiché. Avšak aj napriek tomu vyvstáva otázka: Nedalo by sa to ešte tichšie? Experti z Hesenska na ňu odpovedali a ako výsledok svojho výskumu prezentovali novú generáciu drôtových pohonov EVO.

Takmer nepočuteľný flexibilný chod: Becker vykonáva vďaka svojmu novému pohonu revolúciu

Evolúcia koniec koncov spočíva v tom, že ponechá to, čo už existuje, ale dochádza pri nej k rozvoju silných stránok. A preto vznikli pohony EVO - na základe osvedčeného E03 s elektronickým vypnutím v koncovej polohe, avšak s úplne inou architektúrou.

Jednoduchá zmena rýchlosti chodu

Ľudia s citlivým sluchom môžu hlasitosť znížiť dokonca ešte viac - jednoducho obmedzením rýchlosti pohonu. Lebo v tom je práve sila tohto novo vyvinutého výrobku: prevádzkový režim možno pohodlne a jednoducho - jednoduchým ručným povelom - zmeniť kedykoľvek podľa konkrétnej situácie. Na výber je pritom z troch možností: tichý, dynamický a "štandard". „Ak pohon ide v režime štandard, rozbieha sa pomaly a potom zrýchľuje až do dosiahnutia maximálnej rýchlosti. Potom sa rýchlosť zníži a roleta dôjde do koncovej polohy," vysvetľuje Peter Graben, produktový manažér firmy Becker. Užívatelia vďaka týmto možnostiam nastavenia profitujú z extrémnej flexibility.

Podľa konkrétnej situácie je možné ručným povelom úplne jednoducho meniť rýchlosť chodu a režim pohybu
Podľa konkrétnej situácie je možné ručným povelom úplne jednoducho meniť rýchlosť chodu a režim pohybu

Inteligentné vlastnosti a ľahká integrovateľnosť

S pohonmi EVO zvládnete jednoducho aj nastavenie koncových polôh - toto nastavovanie prebieha automaticky a funguje či už u flexibilných perových závesoch, tak pri pevných článkových. Integrovaná funkcia "jemný doraz hore" navyše chráni roletový systém a optimálne sa prispôsobí rolete. Medzi ďalšie osvedčené silné stránky značky Becker patria aj nasledujúce: pohon EVO zvyšuje u poistiek proti nadvihnutiu automaticky prítlačnú silu a svoje citlivé rozpoznávania prekážok v smere nadol.

Ďalšou užitočnou funkciou je aj ochrana proti primrznutiu hore - tá zaistí, že sa roleta nepoškodí. Drôtový pohon EVO je navyše možné ešte cez zodpovedajúci akčný člen zapojiť do automatizácie domácnosti CentralControl od firmy Becker - alebo do akéhokoľvek iného systému domovej automatizácie. Úlohou expertov je koniec koncov čo najviac uľahčiť život svojim partnerom a zákazníkom a snažiť sa u všetkých riešení o čo najväčšiu integrovateľnosť.

Prispôsobená oblasť použitia

V sérii EVO RJ je možné pre žalúziové rolety použiť osvedčené funkcie, ktoré sú podobné ako v sérii EVO, avšak bez rozhrania Bluetooth. Toto riešenie je medzi užívateľmi stále viac obľúbené, pretože spája výhody klasickej rolety s prednosťami slnečnej ochrany.

Analýza a vyhodnotenie v aplikácií

Najnovší produkt firmy Becker používa tú najmodernejšiu techniku - prostredníctvom rozhrania Bluetooth (séria EVO 20 BT). Je tomu tak z dobrého dôvodu: aplikáciu vytvorili experti. Pomocou nej je možné identifikovať zabudovaný pohon jednoducho cez mobil, analyzovať možné chyby a vyhodnotiť cykly. Odborník tak ihneď všetko vidí - a evolúcia pokračuje.

Na výber sú tri varianty - je tak zaručená najvyššia možná flexibilita
Na výber sú tri varianty - je tak zaručená najvyššia možná flexibilita

BECKER-Antriebe GmbH

Celosvetovo pôsobiaca spoločnosť bola založená v roku 1921 v meste Sinn v Hesensku. Dnes sa špecializuje na pohony a ovládanie roliet a slnečnú ochranu. Rodinná firma s viac ako 350 zamestnancami má vďaka mnohých medzinárodným dcérskym spoločnostiam a veľkému množstvu zástupcov široké medzinárodné zastúpenie. Viac na www.becker-antriebe.de.

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama