Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 1.5.

Veľtrh Strechy-Solar-Remeslo 2024 s účasťou najvýznamnejších firiem z odboru

Zverejnené: 7. 2. 2024

Jubilejný 25. ročník veľtrhu Strechy-Solar-Remeslo, ktorý je prehliadkou najmodernejších technológií, materiálov a inovácií v oblasti striech a úspor energie, prebehne v termíne 15.-17. februára 2024 na výstavisku Praha-Letňany v súbehu s Festivalom dreva a náradia. Mediálnymi partnermi veľtrhu je aj časopis Stavebníctvo a interiér a internetový portál www.istavebnictvo.sk.

Veľtrh Strechy-Solar-Remeslo 2024 sa bude konať v termíne 15.–17. februára 2024.

Na veľtrhu sa predstavia kľúčoví výrobcovia a dodávatelia strešných materiálov, zelených striech, drevených konštrukcií, izolácií, strešných okien, doplnkov, odkvapových systémov, fasádnych systémov, náradia a strojov. Rozsiahla bude tiež ponuka solárnych systémov, batériových úložísk alebo systémov nabíjania. Nebudú chýbať expozície dodávateľov energie s aktuálnymi ponukami. Aj ostatné komodity sú významne zastúpené a veľtrh tak ponúkne komplexné riešenie naprieč celým odborom.

Generálnym partnerom veľtrhu je Tondach zo skupiny Wienerberger. Hlavným partnerom jubilejného 25. ročníka sa stala spoločnosť Rockwool. Partnermi veľtrhu sú spoločnosti Satjam, Fakro, Balex Metal a Toyota Material Handling.

Praktické informácie

• KEDY: 15.–17. 2. 2024, štv. a pia. 10–18 h, so 10–17 h
• KDE: PVA EXPO PRAHA Letňany, Beranových 667, Praha 9
• ZLACNENÁ VSTUPENKA: k zakúpeniu na www.strechy-praha.cz

Fotovoltika dominantou programu

Hlavnou témou sprievodného programu sú úspory energie a poňatie strechy ako zdroja energie. Nebudú chýbať ani tradičné strechárske témy.

Výber z tém a veľtržných aktivít

• Fórum 2024 – Fotovoltika a bezpečnosť stavieb
• Odporúčanie pre obstaranie FTV systému – certifikácia referenčnej stavby: správnosť, profesionalita, kvalita a dodržiavanie noriem realizácie
• Bezpečný pohyb na streche so solárnou elektrárňou
• Energetická koncepcia pre rodinné aj bytové domy, mestá a obce
• Prepojenie elektromobilu, FVE, vykurovania a ohrevu vody
• Komunitná energetika a možnosti využitia
• Akumulácia áno, alebo nie?
• Agrofotovoltaika – trendy, možnosti, dotácie
• Konferencia Izolácie 2024
• Zelené strechy a fasády – trendy, praktické skúsenosti
• Najčastejšie chyby v strešnom plášti, výber firmy
• Údržba striech a drevených konštrukcií
• Poradenské centrá – bezplatné rady a odporúčanie od špičkových odborníkov k stavbe, rekonštrukciám a úsporám energie

Festival dreva a náradia už po piatykrát

Festival, ktorý je už piatym rokom neoddeliteľnou a obľúbenou súčasťou veľtrhu, bude opäť veľmi pestrý. Tešiť sa môžete na široký výber náradia svetových značiek, ukážky špecifických techník, ukážky remesiel i súťaže zručnosti o pekné ceny. Okrem pergol a ďalších drevených výrobkov bude k videniu aj novinka z výrobného programu firmy Tesario s názvom Tulito. Ide o jednoduché a praktické riešenie bývania na zastavanej ploche 25 m² a maximálnej výške do 5 m, bez nutnosti stavebného povolenia. Vďaka veľkému preskleniu z čelnej strany splýva interiér s exteriérom a výsledkom je veľmi príjemný priestor na bývanie, odpočinok, prácu, zábavu i súkromie.

Srdečne pozývame na návštevu jedinečné akcie s tradíciou trvajúcou už 25 rokov. Na videnie vo februári na výstavisku v Prahe Letňanoch!

Čítajte tiež:

Autor: Ing. Jitka Šefránková
Foto: Střechy Praha

Tématické odbory

reklama

Nové

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Zverejnené 26.4. Šarišská svadobná Stodola sa nachádza v lone prírody za mestom Veľký Šariš s pekným výhľadom na Šarišský hrad a okolitú prírodu. V areáli je veľa možností exteriérového posedenia či rozľahlý výbeh pre deti. Stodolu tvoria dve na seba nadväzujúce… ísť na článok

reklama