Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 17.4.

WoodPlastic® je ideálnym materiálom pre vonkajšie realizácie

Zverejnené: 8. 3. 2021

Česká spoločnosť WPC – WoodPlastic patrí k popredným európskym výrobcom a dodávateľom terás, plotových dosiek a obkladov stien z plnoprofilového dreveného kompozitu. Tento materiál sa vzhľadom ku svojim vlastnostiam stále viac uplatňuje pri vonkajších inštaláciách. O zaujímavé postrehy týkajúce sa zloženie dosiek, ich výroby, ale aj nadväzujúcich služieb sa s nami podelil Pavel Vildomec, obchodný manažér spoločnosti WPC – WoodPlastic.

Čo si môže záujemca o novú terasu predstaviť pod označením kompozitný materiál WoodPlastic®?

Jedná sa o materiál, ktorý vznikol zhruba pred tridsiatimi rokmi preto, aby eliminoval problematické vlastnosti dreva, ale pritom dokázal zdôrazniť všetky jeho prednosti. Hlavnými zložkami kvalitného kompozitného materiálu označovaného ako WPC (Wood-Plastic Composite) sú čistý drevený substrát a plne recyklovateľný, zdravotne nezávadný vysokohustotný polyetylén, teda žiadne PVC. Popri technológii výroby má práve akosť a vzájomný podiel oboch týchto komponentov úplne zásadný vplyv na úroveň výsledného produktu.

Kvalitnú zmes je možné tak chápať ako základný predpoklad pre výrobu dosiek s vlastnosťami, aké zákazníci od materiálu WPC očakávajú: mimoriadnu odolnosť, dlhú životnosť bez straty požadovaných vlastností, minimálnu potrebu údržby, bezpečnosť a v neposlednom rade dlhodobo atraktívny vzhľad dokonale imitujúci drevený povrch. O tom, ako veľmi svojím výrobkom veríme, svedčí aj skutočnosť, že na ne poskytujeme záruku až 25 rokov.

Na trhu je dnes množstvo najrôznejších kompozitných dosiek. Ako poznám tie, ktoré spĺňajú všetky potrebné požiadavky?

Rozdiely v ponuke môžu byť u rôznych výrobcov a predovšetkým potom dovozcov úplne zásadné. Rozumné je začať tým, že si človek najskôr zistí niečo o dodávateľovi dosiek, respektíve o pôvode a zložení materiálu. Napríklad každá z dosiek opúšťajúcich bránu nášho výrobného závodu v stredočeských Bukovanoch je vybavená akýmsi „rodným listom“, ktorý každému zákazníkovi garantuje kvalitu zmesi a použitú technológiu výroby dosky. Klient si tak môže byť úplne istý pôvodom svojich dosiek, ďalej tým, že boli vyrobené s pomocou špičkovej laserovej technológie z patentovanej výrobnej zmesi a v neposlednom rade aj tým, že sa v prípade potreby môže ktokoľvek obrátiť na našich odborníkov či už v Čechách, tak aj na Slovensku s žiadosťou či otázkou.

Jedna vec sú technické parametre materiálu, iná potom výsledný vzhľad terasy. Čo ponúka kompzit v tejto kľúčovej oblasti?

Vedľa kritérií, ktorými možno ľahko merať kvalitu materiálu, hrá pochopiteľne u zákazníkov rozhodujúcu úlohu pocit z finálneho výrobku. Preto sa cielene zameriavame na to, aby boli naše terasy maximálne príjemné na dotyk, aby každý z celej rady ponúkaných povrchov vždy čo najlepšie korešpondoval s prostredím, do ktorého si zákazník terasu obstaráva a aby s ním ladili aj farebné odtiene dosiek. Záujemcovia si môžu vybrať z celej škály prirodzene pôsobiacich odtieňov, vrátane takých, ktoré dokážu, vďaka špeciálnemu žíhaniu, umocniť prirodzený vzhľad dreveného povrchu dosiek a zároveň na nich nie sú vidieť nečistoty.

Aká je variabilita štruktúr povrchu a kde všade sa vaše dosky uplatnia?

Jednotlivé povrchy sa líšia svojou úpravou. Tá môže zahŕňať rôzne veľké drážky, ale aj rozdielny spôsob finálneho opracovania: povrchy sú najčastejšie hladké, pieskované alebo brúsené. WPC – WoodPlastic vyrába niekoľko variantov dekorov terasových dosiek a to výhradne s plnými profilmi, ktoré majú oproti tým dutým mnoho výhod. Pracuje sa s nimi ako s drevom, ale po nahriatí ich môžete ohýbať. V prípade potreby ich je možné zbrúsiť, sú plne prefarbené, nekrútia sa, nelámu, netvoria sa na nich triesky ani štepy a majú väčšiu nosnosť.

Všeobecne je možné povedať, že naše dosky sú určené pre vonkajšie inštalácie k rodinným domom, bazénom, pergolám, zimným záhradám, balkónom, rezidenčným terasám, pre výstavbu peších lávok a nábrežných mól alebo k inštalácii mestských mobiliárov. Naše produkty spĺňajú prísne kritériá metodiky BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), ktorá hodnotí návrhy a realizácie budov s dôrazom na trvalú udržateľnosť a ich vplyv na životné prostredie.

Vaša spoločnosť dosky aj priamo dodáva zákazníkom. Pomáhate im nejako aj pri projektovaní alebo potom počas realizácie?

Opakovane sme si overili, naposledy práve aj v tomto období, kedy životy nás všetkých skomplikoval koronavírus, že pre zákazníkov je popri samotnom produkte dôležité aj vedomie toho, že sa môžu spoľahnúť na fungujúci servis a individuálnu starostlivosť. Pre záujemcov o terasy WPC - WoodPlastic predstavuje veľkú pomoc sieť certifikovaných partnerov, ktorá pokrýva nielen Slovensko, ale aj Českú republiku. Naši preškolení kolegovia sú pripravení kedykoľvek osobne navštíviť klienta alebo mu poradiť online, každému sa venujú individuálne a bezplatne. Záujemcom pomôžu vybrať tie správne dosky, zadarmo im vypracujú návrh terasy a pripravia nezáväznú kalkuláciu. Následne ich zoznámia s podrobnosťami montáže a v prípade záujmu novú terasu tiež profesionálne nainštalujú.

Ľudia sa na nás môžu obrátiť prostredníctvom našich webových stránok www.woodplastic.sk. V záložke Predajcovia tam nájdu kontakty na našich certifikovaných partnerov, ktorí sa nachádzajú po celej republike a ochotne im pomôžu zorientovať sa v možnostiach výberu aj samotnej realizácie terasy.

Súvisiace články:

Treláže z materiálu WoodPlastic zdobia nový rezidenčný objekt v Bratislave
Kvalitné drevoplastové kompozitné materiály WPC ponúkajú viac než len alternatívu

reklama

Nové

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

THERMO|SOLAR v súťaži Zelený Merkúr 2024 obsadil  3.miesto

THERMO|SOLAR v súťaži Zelený Merkúr 2024 obsadil 3.miesto

Zverejnené 10.4. Po víťazstve v roku 2020, získal v tomto roku najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar, a.s., 3.miesto v súťaži Zelený Merkúr 2024 (1.miesto Strabag, s.r.o závod Zvolen, 2.miesto Agro CS Slovakia). Súťaž sa zameriava na… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama