Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 27.4.

Zariaďte si garáž prakticky a úsporne. Poradíme vám, ako na to

Zverejnené: 11. 3. 2022

V usporiadanej domácnosti všetko má svoje miesto. Predmetom, ktoré sa nepoužívajú, by sa mali nájsť noví majitelia a nový domov. Ak sa ale z tohto ideálneho sveta vrátime na pôdu reality, kvôli nedostatku času a energie tie zvyčajne radšej odložíme tak, aby sme ich nemali na očiach. Toto skryté miesto sa veľmi často nachádza práve v garáži. Ak toto je aj vaším prípadom, a v tejto miestnosti sa u vás neparkuje iba motorové vozidlo, máme pre vás niekoľko dobrých tipov. Prezradíme vám, ako si viete zariadiť garáž úsporne a esteticky.

Zdroj: studiovin, shutterstock

Výber nábytku

Pri zariaďovaní garáže vás čaká jedno dôležité rozhodnutie: police alebo skrine. Ak sa vaša garáž otvára priamo na ulicu a pri parkovaní auta vás vidí celé susedstvo, rozumnejšou voľbou bude skryté skladovanie vecí. Rátajte však s tým, že skrinky a skrine môžu znamenať väčšiu finančnú investíciu. Pred kúpou si teda skúste zaobstarať nábytok z druhej ruky.

Ak sa garáž nachádza niekde na konci záhrady, regály majú zelenú. Uistite sa o tom, že si kupujete kvalitné kúsky. Mali by byť vysoko zaťažiteľné, ako aj odolné voči vlhkosti a nízkej teplote.

Okrem skriniek a políc existujú aj iné praktické riešenia. Drobné veci môžete vložiť aj do závesných škatúľ. Pomocou mriežky na stene a háčikov alebo drobných vešiakov to veľmi ľahko vyriešite. Magnetický pásik je ďalším vynikajúcim miestom pre drobnejšie kovové predmety, podobne ako i staré fľašky alebo dózy zavesené na samolepiace háčiky pomocou motúza alebo drôtu.

Praktickosť stropu

Ak nosnosť stropu vašej garáže je vysoká, ponúka sa vám ďalšie riešenie na skladovanie. Namontujte závesné držiaky, na ktoré môžete umiestniť bicykel alebo ľahšie náradie. No pokojne môžu slúžiť aj na udržanie boxov. Ak sa vám páči tento nápad s bicyklom, ale nechcete si kupovať stropné držiaky, môžete ho zavesiť aj samostatne, za jeho rám, na háky pripevnené k stropu.

Využitie vonkajšej steny

Vonkajšia časť garáže sa zvyčajne nevyužíva, aj keď z nej veľmi ľahko môžete vytvoriť ďalší praktický úložný priestor. Výborne sa naň dajú zavesiť napríklad hrable, rýľ alebo motyka. Náradie bude chránené pred poveternostnými vplyvmi, ak ho zavesíte priamo pod strechu. Nehovoriac o tom, že pri štipke kreativity to môže mať aj dekoračnú funkciu.

Kam s pneumatikami?

Pri zariaďovaní garáže veľmi častou chybou je nesprávne skladovanie pneumatík. Optimálne prostredie je chladné, s teplotou medzi 15-25 C°, suché a tmavé. Ak je to potrebné, nezabudnite odstrániť vlhkosť zo stien. Nebojte sa tohto kroku, pretože je naozaj potrebný. Pre užitočné tipy navštívte blog internetového obchodu Farlesk.sk. Pneumatiky nesmú prísť do styku s chemikáliami (olej, mastnota, lak, farba, palivo a pod.), určite by mali byť chránené pred sálavým teplom, priamym slnečnými lúčmi a umelými zdrojmi svetla s vysokým UV žiarením. Životnosť pneumatík môžete vo veľkej miere ovplyvniť, ak dodržíte aspoň tieto základné opatrenia. Pokiaľ vás táto téma zaujíma, veľmi zaujímavé informácie sa dozviete od odborníkov internetového obchodu Oponeo.sk, ktorý sa, logicky, špecializuje na pneumatiky.

Tipy pre tých, ktorí plánujú stavbu novej garáže

Pokiaľ garáž ešte nemáte, ale chcete si ju postaviť v blízkej budúcnosti, určite sa poraďte s majstrami a architektmi. Vo veľkej miere vám pomôžu aj odborné články alebo internetové fóra zamerané na podobné témy. Obohatíte sa o také tipy a triky, ktoré bez odborných vedomostí nemôžete poznať. Napríklad, je praktické mať čo najväčšie dvere. Jednak kvôli parkovaniu, pričom rátajte aj s možnosťou výmeny vozidla za väčší model niekedy v budúcnosti, ako aj kvôli prísunu denného svetla.

Pred tým, než kúpite zariadenie, premyslite si, čo všetko chcete presunúť z bytu do garáže. Mnohí to robia opačne. Ale okrem riziku nedostatku miesta na skladovanie tu môže vzniknúť aj iný problém. Pri pohľade na prázdne regály je ťažké odolať pokušeniu hromadiť zbytočnosti.

Čítajte tiež:

Autor: Tlačová správa
Foto: Shutterstock, freepik.com

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama