Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 27.4.

Aké sú výhody vonkajších roliet?

Zverejnené: 1. 8. 2022

Uvažujete o kúpe vonkajších roliet? Ich prítomnosť v domácnosti si budete užívať od jari až do zimy! Sú totiž omnoho všestrannejšie, než sa môže zdať na prvý pohľad.

Vonkajšie rolety sú jeden z typov vonkajšieho tienenia. Na rozdiel od screenových clôn sú pre ne charakteristické lamely, ktoré spolu vytvárajú pevnú roletu. Poďme sa pozrieť, čo všetko v domácnosti dokážu.

Odtienia na 100 %

Hlavným účelom vonkajších roliet je neprekvapivo ich schopnosť tieniť. A to dokážu naozaj efektívne. V úplne zatiahnutej polohe si doma vytvoríte príjemnú atmosféru pre pokojný spánok – obklopí vás totiž úplná tma. Vďaka možnosti rolety otvárať, zatvárať a pohybovať s nimi po okne hore a dole si jednoducho nastavíte množstvo svetla, ktoré chcete v miestnosti.

Príjemná teplota v lete aj v zime

Vonkajšie rolety sú investícia, ktorá nestojí pár eur. Napriek tomu sa však oplatia, pretože vám tieto výdaje veľmi skoro zúročia. Hliníkové lamely z PUR peny na vonkajších roletách značky Minirol, ktoré vyrába firma BUILDING Shutter Systems, - fungujú ako izolant, ktorý zabráni prehrievaniu či, naopak, premŕzaniu domu. V zime tak môžete ušetriť až 30 % celkových výdajov za vykurovanie a v lete vaša peňaženka nezaplače pre náklady za klimatizáciu. Toto efektívne tienenie udrží v interiéri až o 7 °C nižšiu teplotu, než je vonku. Mať doma 29 alebo 22 °C je pekný rozdiel, však?

Foto: redakcia
Foto: redakcia

Bezpečnejší domov a bezúdržbovosť

Rolety nepatria do bezpečnostných prvkov stavieb, určite nám však dáte za pravdu, že zatiahnuté rolety minimálne pôsobia ako ďalšia zábrana proti zlodejom. Hliníkové lamely sú dostatočne pevné, aby chránili okná pred silným dažďom, krúpami či víchricou. A dlhé prsty minimálne odradia. Za zmienku tiež stojí informácia, že sú prakticky bezúdržbové.

Hluk

Máte radi ticho? Tak by vás mohla zaujať táto schopnosť vonkajších roliet – dokážu totiž veľmi dobre odhlučniť miestnosť. Po zatiahnutí rolety zvonku neprenikajú zvuky áut, motoriek či ľudí. Ak smerujú vaše okná do rušnej ulice alebo vás trápi veľmi ľahký spánok, s vonkajšími roletami budete nadmieru spokojní.

O niečo inteligentnejšia domácnosť

Zavrieť garáž, otvoriť príjazdovú bránu, vypnúť svetlá alebo otvoriť okná a zatiahnuť rolety. Pridajte vonkajšie tienenie na zoznam zariadení, ktoré môžete doma ovládať pohodlne zo svojho mobilného telefónu, hodiniek či tabletu. A odkiaľkoľvek. Stačí si len nainštalovať príslušnú aplikáciu, s ktorou tienenie napojíte na inteligentnú domácnosť. A to ako na rolety tak aj screenové clony. Viac o podmienkach tejto podpory nájdete na popredného výrobcu tieniacej techniky www.minirol.sk

Čítajte tiež:

Screenové rolety v pergolách
Vonkajšie tienenie okien a jeho vplyv na vnútorné prostredie

Autor: Kolektív autorov
Foto: archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama