Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 4.5.

Ako vybrať garážovú bránu?

Zverejnené: 22. 4. 2023

Na jar sa začína hlavná sezóna montáží garážových brán. Plánujete ich kúpu v tomto roku aj vy? Predstavíme vám všetky štyri základné možnosti, nech sa vám čo najjednoduchšie vyberá.

V základnom štvorlístku bežných garážových brán nájdete:

Sekčné garážové brány

Veľmi dobre izolujú, dajú sa ovládať na diaľku a vyzerajú elegantne – takto by sme mohli v skratke predstaviť najobľúbenejší typ garážových brán do domácností. Lamely sa pohybujú po koľajniciach a plynule zájdu pod strop, a tak súčasne šetria priestor v garáži aj pred ňou.

Posuvné brány

Obdobným variantom sekčných brán sú posuvné brány, ktoré sa otvárajú pohybom doprava či doľava. To samozrejme znamená, že musíte mať voľnú celú jednu stenu, ku ktorej sa brána zasunie. Ak však garáž využívate často aj ako prechod z vonku do domu, mohla by vás zaujať možnosť pootvorenia brány, ktorou tak pohodlne prejdete.

Krídlové brány

Úplnou klasikou medzi garážovými bránami sú krídlové brány. Tie oproti sekčným bránam vyžadujú dostatok priestoru pred garážou, aby ste ju mohli otvoriť dokorán – nie sú preto vhodné pre každú domácnosť. Na druhej strane vám dovolia mať úložný priestor aj na strope a zvoliť si manuálne či automatické otváranie na diaľkové ovládanie.

Rolovacie brány

Pre veľké aj tie najmenšie garáže – na rolovacie brány sa zamerajte v prípade, keď nechcete prísť ani o centimeter úložného priestoru, zároveň však máte obmedzené množstvo miesta pred garážou. Nad otvor garáže stačí namontovať roletový box, do ktorého sa lamely navíjajú. Výrobca Building Shutters navyše vybavuje rolovacie garážové brány ochranou proti nadvihnutiu, čím získajú aj bezpečnostnú funkciu.

Rolovacie brány sú ideálny variant v prípadoch veľmi nízkeho, alebo vysokého stropu, prípadne, ak sú viditeľné krovy. Roletový box sa totiž montuje pred otvor, za otvor, alebo do otvoru.

Zaujíma vás cena každého typu garážovej brány? Firmy zhotovujú každé riešenie obvykle na mieru, preto neváhajte požiadať firmu Building Shutters o nezáväznú cenovú kalkuláciu. Napíšte si o cenovú ponuku aj hneď.

Súvisiace články:

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.

Tématické odbory

reklama

Nové

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Zverejnené 3.5. Architekt Lukáš Vetrovec si stavia rodinný dom a vlastný ateliér. Má obmedzený rozpočet, preto si projekt rozfázoval tak, aby ho postupne z vlastných zdrojov ufinancoval. Dôležitú úlohu v pláne hrá voľba jednovrstvového muriva HELUZ. ísť na článok

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

reklama