Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 24.4.

AKVAHELP METAL – symbol kvality bazénov

Zverejnené: 7. 6. 2019

Reč bude o návrhu, výrobe, montáži a servise nerezových bazénov a vírivých vaní do rodinných domov a záhrad, hotelov, kúpeľov, plaveckých štadiónov, aquaparkov atď. Spoločnosť AKVAHELP Metal spol. s r.o. dosiahla v tejto oblasti pozoruhodných výsledkov. A to vďaka vysokej kvalite materiálov, prevedení, servise a tiež vďaka úspešnej tradícií od roku 1992.

Základom jej úspechu je vnímavosť k prianím investora a zároveň všestranná starostlivosť o bezpečnosť a pohodlie užívateľov bazénov. Inou stránkou je aj starostlivosť o zdravie. Kompletná dodávka každého bazénu preto zahŕňa, popri projektovej a stavebnej časti, tiež kompletnú technológiu k úprave a udržiavaniu čistej vody.

Zdravá voda na kúpanie

Bazénová voda je v zariadeniach AKVAHELP priebežne upravovaná tak, aby hodnoty jej pH (potential of hydrogen, tj. „potenciál vodíku”) boli od pH = 6,8–7,0. To potom zabezpečuje regulátory vo filtračnom okruhu bazénu, ktoré samočinne a nepretržito sledujú a nastavujú požadovanú kvalitu vody. S použitím overenej modernej technológie nízkotlakových alebo stredotlakových UV lámp, generátoru ozónu, zariadenia na výrobu OH-radikálov, je na tomto technologickom pokroku zrejmé, prečo dáva AKVAHELP tak veľký dôraz na čistotu vody.

Priebeh skúšky hydrauliky bazénu podľa STN EN 15288-2
Priebeh skúšky hydrauliky bazénu podľa STN EN 15288-2

Navrhovanie bazénu

Na ceste od myšlienky obstarať si domáci bazén či napríklad prevádzkovať celý aquapark je najdôležitejšie vedieť, čo chceme a túto myšlienku potom premietnuť do plánov, podľa ktorých sa ujme diela výroba, stavebná príprava, stavebná realizácia a montáž.

Prednosťou spoločnosti AKVAHELP je, že vedie klienta už od fázy úvah až k podobe reálneho a vhodného riešenia. To je potom rozpracované od architektonickej štúdie do technických výrobných plánov, stavebnej projektovej dokumentácie, výroby a nakoniec stavebnej realizácie.

Zákazníkove prvotné myšlienky a predstavy dokáže AKVAHELP vo svojich projektových dielňach previesť do vizualizácií, kedy môže zákazník s pomocou 3D okuliarov názorne nahliadnuť do miest budúceho vodného kráľovstva alebo sa ním „prejsť” a pozorovať detaily. A prípadne niečo podľa svojich predstáv upraviť či pozmeniť.

Prednosti nerezových bazénov

• takmer neobmedzená životnosť, niekoľkonásobne prevyšujúca životnosť iných „bazénových” materiálov,
• ekologicky čistý materiál,
• jednoduchá a rýchla stavebná príprava,
• krátka doba realizácie,
• možnosť umiestnenia aj v ťažko prístupných priestoroch (pivnice, strechy atď.),
• stálosť povrchu materiálu, ktorý nestarne, nepraská a zachováva si svoj pôvodný vzhľad,
• možnosť dodatočného zabudovania bazénových doplnkov,
• priezračne čistá voda,
• minimálne nároky na prevádzku a údržbu,
• ľahké čistenie hygienicky nezávadného materiálu, na ktorom sa neusádzajú riasy.

Popis bazénov AKVAHELP

Bočné steny sú z hladkého jednostranne brúseného plechu, kde vrchnú časť tvorí tzv. prelivová hrana, cez ktorú sa prelieva voda do žliabku krytého prelivovými mriežkami. Prelivová hrana slúži tiež ako dohmatná hrana. Toto riešenie zabezpečuje odvod vody do prepadového žliabku.

Prelivové hrany zaisťujú 100% odvod bazénovej vody a sú kryté roštnicami z polypropylénu, poprípade nerezovej oceli, dreveným deckingom, dlažbou. Cirkuláciu vody zaisťuje systém variabilitou dnových trysiek (z nerezovej ocele), ktoré realizujú najvyššiu výmenu vody po celej ploche bazénu bez akýchkoľvek hluchých miest, čo preukazujú mnohonásobné farbiace skúšky systému podľa normy STN EN 15288-2.

Dno bazénu tvorí nerezový plech s protišmykovým dezénom. Vstupy do bazénu (schody) a zábradlia sú tiež zhotovené z nerezového plechu s dezénom. Doplnky – napr. štartovné bloky, madlá, lavice, chrliče, atď. – sú vo väčšine prípadoch pevnou súčasťou bazénu. Nerezové materiály majú oveľa vyššiu kvalitu a životnosť než ostatné použiteľné materiály v bazénoch.

Vodné atrakcie

Rodinný lebo verejný bazén nie je len nádrž s vodou. V dnešnom prevedení je aj estetickou záležitosťou doplnenou rôznymi atrakciami, akými sú napr.:

• svetelné efekty (scénické a priestorové osvetlenie) nad aj pod hladinou,
• zvukové efekty – podvodné nerezové reproduktory (aj vo vzdialenosti 15 m dokonalý posluch),
• celobazénové prúdenie (aj keď je bazén dlhý do 5 m, na jeho zdolanie musíte zaplávať skoro 50 m),
• kombinovaný bazén s ručne vyhrievanou vodou pre relaxačnú zónu,
• vzduchové masážne lavice s komfortnou opierkou hlavy,
• hydromasážne trysky so sedadlami,
• vodné detské hračky,
• vzduchové perličky,
• dnové perličky,
• chrliče vody, vodné delá,
• odrazové sa skákacie dosky,
• štartovacie bloky.

Moderné ovládanie

Ovládanie a kontrola nerezových bazénov AKVAHELP sa stále častejšie stáva súčasťou riadenia inteligentných domov. Pomocou automatiky a mobilného telefónu či počítača môžeme naprogramovať bazénový režim, ktorý udržiava čistotu vody, jej požadovanú teplotu a pripraví sa na okamžité použitie. To všetko s minimálnymi starosťami. Na zvýšenie komfortu je možné bazény doplniť nielen masážnymi tryskami, vlnobitím, chrličmi vody apod., ale tiež podvodnými reproduktormi a osvetlením a vytvoriť tak napríklad bazénovú diskotéku.

Záver

„Naša spoločnosť zapustila svoje korene veľmi pevno na trhu s nerezovými bazénmi už v roku 1992 a má bohaté skúsenosti s ich výstavbou. Máme rozsiahle znalosti v oblasti technológie spracovania nerezových ocelí, ich tvarovania, zvárania a konečnej povrchovej úprave. Kvalitu našich výrobkov zabezpečuje systém akosti ISO,” hovorí všetkým záujemcom o kvalitné bazény zo Slovenska, Čiech, Poľska a z iných krajín konateľ spoločnosti Ing. Albin Malyrz.

Súvisiace články:

Nerezové bazény preukazujú svoje prednosti
Nerezové bazény AKVAHELP- najvyššia kvalita s nižšou cenou
Nerezové bazény, ktoré si zamilujeme

Kontakty:
AKVAHELP METAL spol. s.r.o.
Oldřichovice 789, 739 61 Třínec
Tel.: +420 558 348 700
E-mail: bazeny@akvahelp.cz
www.akvahelp.cz

Autor: RNDr. Jiří Hejhálek
Foto: Archív firmy Akvahelp

Tématické odbory

reklama

Nové

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

reklama