Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 29.4.

Dokonalý vzhľad, odolný materiál: Nový rodinný dom má terasu aj obloženie zábradlia z kompozitného dreva Terafest

Zverejnené: 30. 11. 2023

Kompozitné drevo dnes nachádza svoje uplatnenie nielen pri stavbe terás, ale aj plotov alebo obkladov stien, a to ako u súkromných subjektov, tak aj v priestoroch určených verejnosti. Jedná sa o moderný, atraktívny a na dotyk príjemný materiál, disponujúci celým radom predností, ktoré ho predurčujú na vonkajšie realizácie. Pokiaľ chcete využívať všetky benefity svojej novej krásnej terasy po čo najdlhšiu dobu, zamerajte sa už pri jej plánovaní na výber kvalitného materiálu od osvedčeného dodávateľa.

Kompozitné drevo Terafest, výrobca WPC - Woodplastic

Práve takto premýšľala jedna česká rodina pri práci na novostavbe svojho domu. Súčasťou objektu na poschodí mala byť aj terasa, o ktorej mali majitelia celkom jasnú predstavu. Mala byť bezpečná, odolná, mala vyžadovať len minimálnu starostlivosť bez dodatočných finančných a časových nákladov a popri dlhej životnosti mala byť aj natoľko esteticky zaujímavá, že by už aj tak príjemnú stavbu posunula kvalitatívne ešte o stupienok vyššie.

Terasám od WPC – Woodplastic nevadia ani veľké výkyvy teplôt

Nie je náhoda, že pri výbere terasy padla voľba na českého výrobcu a dodávateľa WPC – Woodplastic. Firma zo stredočeských Bukovan, ktorá pôsobí aj na Slovensku, patrí dlhodobo k európskej špičke. Jej plnoprofilové kompozitné dosky Terafest majú reprezentatívny dizajn, netvoria sa na nich triesky a skryté kotvenie zaisťuje hladký kompaktný povrch. Zdravotne nezávadný a plne recyklovateľný materiál obsahuje vybranú drevitú múčku obohatenú o rovnaký vysokohustotný polyetylén, aký sa používa v zdravotníctve.

Každá z dosiek, ktoré opúšťa brány závodu výrobcu, disponuje garanciou svojej kvality, a aj preto môže WPC – Woodplastic ponúkať na svoje terasy záruku až 25 rokov. Odolnosť terás z týchto dosiek je mimoriadna a starostlivosť, ktorú vyžadujú, úplne minimálna. Všetka údržba spočíva v občasnom opláchnutí vodou, mastné fľaky je možné umyť saponátom. Dvakrát do roka je vhodné odstrániť zo škár prach a nečistoty a terasu omiesť. Žiadne natieranie, olejovanie ani impregnácia.

Kompozitné drevo Terafest, výrobca WPC - Woodplastic
Kompozitné drevo Terafest, výrobca WPC - Woodplastic

Vďaka patentovanej zmesi a licencii na unikátnu americkú technológiu výroby Strandex dokážu terasy Terafest z originálneho dreveného kompozitu bez problémov a dlhodobo čeliť dažďu, snehu, mrazu aj UV žiareniu. Dosky sú minimálne nasiakavé a rezistentné voči bazénovej chémii i slanej vode a to, že im nevadia ani mimoriadne výkyvy teplôt je zrejmé z toho, že sa – na rozdiel od dreva – bežne pokladajú aj okolo celoročne využívaných vonkajších víriviek.

Kompozitné drevo Terafest, výrobca WPC - Woodplastic
Kompozitné drevo Terafest, výrobca WPC - Woodplastic

Profesionálny prístup montérov je vidieť na každom detaile

Zo širokej ponuky profilov, povrchov a farebných odtieňov kompozitných dosiek Terafest si investori tentoraz vybrali dosky radu Premium so štandardnou šírkou a povrchom Forest Plus. Ich nadčasový dizajn je daný výrazným prírodným vzorom s nepravidelným melírovaním, ktoré umocňuje vzhľad klasického dreva a zároveň zaručuje, že na doskách nie sú tak vidieť bežné nečistoty. Celkový dojem podčiarkuje oceľovo šedá farba dosiek Inox, ktorá skvele ladí s fasádou domu a s ďalšími doplnkami.

Kompozitné drevo Terafest, výrobca WPC - Woodplastic
Kompozitné drevo Terafest, výrobca WPC - Woodplastic

Návrh realizácie a osadenia priestorov nielen pri vstupe do domu a na terase na poschodí, ale aj v prípade obkladu zábradlia si vzala na starosť spoločnosť Terasy Válek z Brandýsa nad Labem. Tento certifikovaný partner WPC – Woodplastic už niekoľkokrát zvíťazil v súťaži o najlepšiu terasu roka a aj v tomto prípade je jeho profesionálny prístup vidieť na každom detaile. Počnúc presne odvedenou prácou a končiac ochotným prístupom.

Použitím dosiek Forest Plus Inox pri domovom vstupe, na terase poschodia, aj ako originálneho obkladu zábradlia, vznikol harmonický priestor, ktorý objekt prirodzene prepája s jeho okolím. A hoci výsledok má pôsobiť a tiež pôsobí harmonicky, elegantne a jednoducho, stojí za ním veľa práce a predovšetkým kľúčová kombinácia niekoľkých priaznivých okolností. Akých? Popri osvietených majiteľoch, kvalitnom návrhu a špičkovom materiáli je dôležité nepodceniť ani ten posledný krok – precíznu montáž. Viac na: www.woodplastic.sk

Súvisiace články:

Treláže z materiálu WoodPlastic zdobia nový rezidenčný objekt v Bratislave
Kvalitné drevoplastové kompozitné materiály WPC ponúkajú viac než len alternatívu
Naše terasy sú všade okrem Antarktídy
WoodPlastic® je ideálnym materiálom pre vonkajšie realizácie

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy WPC-WoodPlastic
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama