Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 24.4.

Energie zdražujú? Ušetrite až 30 % za vykurovanie

Zverejnené: 15. 11. 2022

Premýšľate, ako v zime ušetriť čo najviac na energiách? Pri pohľade na ceny energií vám musí byť jasné, že ich šetrenie je okrem ekologického hľadiska potrebné aj pre váš rozpočet. Vonkajšie tienenie vám v tom môže výrazne pomôcť. Kvalitné vonkajšie rolety majú výborné termo-izolačné vlastnosti a dokážete tak s nimi ušetriť až 30 % na energiách.

Máte za oknami vonkajšie rolety, alebo len zvažujete, že si ich kúpite? Tienením pred priamym slnkom sa to totiž všetko len začína. Práve tento doplnok exteriéru domu využijete veľmi dobre aj v zime. Ako?

Kvalitné vonkajšie rolety, napríklad od značky Minirol, sa vyrábajú z hliníka a ich výplň tvorí polyuretánová pena. Ak netušíte, ako presne tento materiál vyzerá, ničomu to neprekáža – stačí len vedieť, že má skvelé termo-izolačné vlastnosti. Dokáže ušetriť až 30 % z celkových výdajov za vykurovanie. A pri súčasných cenách to môže znamenať aj niekoľko stoviek eur. Tento rok vám tak bude stačiť nastaviť koliesko termostatu len na dvojku a stále sa budete cítiť príjemne.

Spoločnosť Building Plastics používa na výrobu roliet kvalitné hliníkové lamely líšiace sa od seba tvarom, rozmermi, vlastnosťami a technológiou výroby. Je možné zvoliť lamely extrudované alebo valcované, ktoré sú vyplnené PUR penou zabezpečujúcou vyššiu tepelnú ochranu okien. V prípade záujmu je možné potom lamely vybaviť perforáciou, respektíve priehľadmi v ich zámku. Pokiaľ je roleta celkom roztiahnutá, nijako sa to neprejaví. Hneď ako ju trošku vytiahneme, zámky sa otvoria a do miestnosti môže skrz otvory prenikať malé množstvo svetla.

Prepojenie roliet s inteligentnou domácnosťou

Načo kúriť, keď vonku svieti slnko? Synchronizácia vonkajších roliet s termostatom vám hlavne v rodinnom dome ušetrí ďalšie eurá. Len čo vonkajšie snímače roliet zaregistrujú slnečné lúče, dajú tieneniu povel na vytiahnutie a následne sa vypne kúrenie. O vyhriaty dom sa tak cez deň postará slnko – a úplne zadarmo.

Zaujali vás možnosti šetrenia energií s vonkajším tienením? Obráťte sa na výrobcu vonkajších roliet BUILDING Shutter Systems, ktorý vyrába vonkajšie rolety pod značkou Minirol, a nechajte si vytvoriť nezáväznú kalkuláciu.

Čítajte tiež:

Vonkajšie tienenie okien a jeho vplyv na vnútorné prostredie
Predokenná roleta a jej využitie

Autor: Kolektív autorov
Foto: archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.
reklama

Nové

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama