Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 4.5.

Exkluzívny rezidenčný projekt Cisárska vinica v Prahe 5

Zverejnené: 4. 10. 2023

Spoločnosť JRD Real Estate úspešne skolaudovala projekt Cisárska vinica. V rezidenčnom koímplexe na južnom svahu Prahy 5 vzniklo sedem rodinných domov a dva bytové domy, ktoré ponúkajú celkom 69 bytových jednotiek a niekoľko priestorov pre komerčné využitie. Projekt, ktorý sa môže pochváliť modernými šetrnými technológiami a záštitou slávnych architektov, je zo 70 % vypredaný.

Exkluzívny rezidenčný projekt Cisárska vinica hlási úspešnú kolaudáciu. Na preslnenom južnom svahu Prahy 5 na Cisárkej, kúsok od známeho voľnočasového parku Ladronka, vyrástlo sedem rodinných domov a dva bytové domy so 69 jednotkami.

Všetky priestory sú vybavené systémom šetrných technológií, ktoré budúcim obyvateľom zaistia nielen zdravé vnútorné prostredie a zdravé bývanie, ale aj energetickú úsporu. „Snažíme sa o to, aby naše projekty boli maximálne energeticky úsporné a zároveň komfortné. V Cisárskej vinici preto nájdete napríklad systém riadeného vetrania s rekuperáciou tepla alebo stropné chladenie s aktiváciou betónového jadra, ktoré je príjemnejšie a energeticky šetrnejšie ako klasická klimatizácia,“ vysvetľuje Petr Valeš, riaditeľ produktového manažmentu JRD Real Estate.

Okrem toho má za sebou Cisárska vinica množstvo slávnych mien. Celému rezidenčnému súboru vdýchol podobu tím architektov a inžinierov z ateliéru Podlipný Sladký architekti. O špičkové štandardy základného vybavenia sa zase postaralo dizajnérske štúdio Olgoj Chorchoj. Záhradám a verejnému priestoru sa potom venoval záhradný architekt Ferdinand Leffler.

Premyslené prepojenie vnútorných priestorov s exteriérom je viditeľné na každom rohu. Každý z bytov má balkón alebo veľkú terasu, byty na prízemí aj predzáhradky. Rodinné domy disponujú krásnymi záhradami orientovanými na juh. Výhľady sa otvárajú do zelene zastúpenej zelenými strechami, záhradkami, vinicou a pripravovaným parkovým areálom. Tu bude umiestnená vínna pivnica, ktorá bude prístupná len rezidentom. V blízkosti Cisárskej vinice nájdu rezidenti ďalšie rozsiahle plochy zelene, poskytujúce množstvo príležitostí na športové vyžitie, vrátane cyklotrás, inline dráhy alebo golfového ihriska.

Jiří Šebek
Jiří Šebek

„Cisárska vinica je jedno z posledných miest blízko centra a zároveň uprostred zelene, kde bolo možné postaviť takýto rezidenčný areál. Máme radosť, že je o projekt záujem, a to nielen zo strany našich klientov, ale aj odbornej verejnosti,“ uvádza riaditeľ projektovej realizácie JRD Real Estate Jiří Sládek a dodáva, že sa v projekte, ktorý za svoj prínos v oblasti udržateľnej architektúry získal už niekoľko ocenení, podarilo predať 70% bytov ešte pred kolaudáciou.

O JRD Real Estate:

JRD Real Estate, člen skupiny JRD Group, vznikla v roku 2003. Už čoskoro po svojom založení začala výstavbu väčších nízkoenergetických a pasívnych projektov, ktorým sa do tej doby nikto nevenoval a zamerala sa na udržateľný rozvoj a zdravé bývanie. JRD Real Estate je jedným zo zakladajúcich členov Českej rady pre šetrné budovy a Centra pasívneho domu a členom Asociácie developerov a Asociácie pre rozvoj trhu nehnuteľností. Spoločnosť sa venuje šíreniu osvety o význame zdravého bývania. V minulosti preto spustila Výzvu za zdravé bývanie pre záujemcov z radov firiem i jednotlivcov, ktorí rovnako vnímajú dôležitosť výstavby zdravých domovov. Cieľom tejto iniciatívy je zvýšiť medzi laickou aj odbornou verejnosťou informovanosť o význame zdravej mikroklímy v interiéroch a motivovať k rýchlejšiemu rozvoju udržateľného stavebníctva.

Čítajte tiež:

Autor: Tlačová správa 1) redakčne upravené
Foto: Jiří Šebek, Archív JRD Real Estate
reklama

Nové

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Zverejnené 3.5. Architekt Lukáš Vetrovec si stavia rodinný dom a vlastný ateliér. Má obmedzený rozpočet, preto si projekt rozfázoval tak, aby ho postupne z vlastných zdrojov ufinancoval. Dôležitú úlohu v pláne hrá voľba jednovrstvového muriva HELUZ. ísť na článok

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

reklama