Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Hľadáte vhodné tienenie do administratívnej budovy? Vonkajšie rolety vás nesklamú

Zverejnené: 27. 12. 2022

Vonkajšie rolety síce najčastejšie vidíme ako doplnok rodinných domov či bytov, skvele sa však hodia aj pre kancelárie. Neveríte? Presvedčíme vás o tom.

Zdroj: servickuz, shutterstock

Bojujete každý deň v určitú hodinu so slnečnými lúčmi? Snažíte sa natočiť monitor akýmkoľvek smerom, len aby naň bolo aspoň trochu vidieť? Je v lete v kancelárii horúco na nevydržanie?

Na pracovnej schôdzke sa sotva počujete? Pod oknami kancelárie sa to len hemží osobnými a nákladnými autami, električkami a oproti cez cestu ešte k tomu niečo stavajú? Viesť plodnú diskusiu v takom ruchu je veľmi náročné.

Prezentácia na dataprojektore nie je dobre vidieť? Závesy v zasadacej miestnosti nezvládajú pohltiť všetko svetlo zvonka a vy tak nemôžete tímu premietnuť svoju prezentáciu.

Poznáte tieto tri scenáre až príliš dobre zo svojho každodenného života v práci? Vonkajšie rolety sú pre kancelárske priestory ako stvorené.

  • Zatienia
  • Odhlučnia
  • Zatemnia
Zdroj: U. J. Alexander, shutterstock
Zdroj: U. J. Alexander, shutterstock

Zatienia a ochladia

Vonkajšie rolety nemajú samy o sebe schopnosť chladiť, dokážu sa však okrem efektívneho odtienenia slnečných lúčov postarať aj o odizolovanie ich tepla. Oslepujúcemu odrazu svetla z monitoru tak dajte zbohom. A tiež aj vyhriatej kancelárii v letných mesiacoch.

Vonkajšie rolety Minirol od spoločnosti BUILDING Shutter Systems dokážu znížiť teplotu v miestnosti až o 7 °C. Na leto ako stvorené, však? A rovnakú schopnosť majú vonkajšie rolety v zime, kedy dokážu ušetriť až jednu tretinu výdajov za kúrenie. A to už môže v priestranných kanceláriách urobiť úsporu aj tisíce eur za rok.

Odhlučnia

Nie je to síce tá najdôležitejšia výsada vonkajšieho tienenia, určite ju však treba spomenúť. Hlavne pri poradách a v chvíľach, keď potrebujete pokoj na sústredenú prácu ho uvítate s nadšením. Stačí rolety zatiahnuť a instantné ticho je zaručené.

Zatemnia

Vonkajšie rolety vám – alebo vašim zamestnancom – poslúžia aj v prípade pravidelných školení a stretnutí, na ktorých pracujete s dataprojektorom. Veľmi často cez tenkú tkaninu závesov presvitá svetlo a premietaný obsah tak nie je na plátne vidieť. Pritom stačí opäť zatiahnuť rolety a priestory sa kompletne zatemnia.

Zdroj: Andreas Prott, shutterstock
Zdroj: Andreas Prott, shutterstock

A ako dlho toto vonkajšie tienenie vydrží spoľahlivo fungovať? Bežne okolo 20 rokov. Ak sa však oň budete starať a pravidelne mu doprajete údržbu, pokojne to zvládne aj o ďalších 10 rokov dlhšie. Nechajte si vypracovať nezáväznú kalkuláciu u niektorého z výrobcov – napríklad u značky Minirol.

Čítajte tiež:

Vonkajšie tienenie okien a jeho vplyv na vnútorné prostredie
Predokenná roleta a jej využitie

Autor: Tlačová správa
Foto: archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama