Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 29.4.

Inovatívne svietidlá a inteligentná svetelná technika

Zverejnené: 12. 7. 2023

Mimoriadne svetelné zážitky v kombinácii s najmodernejšou technológiou a atraktívnym dizajnom – to ponúka päť nových svetelných riešení, ktoré spoločnosť Zumtobel predstavuje na jar 2023. Patrí medzi ne závesné svietidlo TRAMAO, ktoré bude pútať pozornosť v kanceláriách, hoteloch alebo reštauráciách, účinne tlmí hluk a zároveň poskytuje svetlo najvyššej kvality, a SLOTLIGHT infinity II, najnovšej generácie z rodiny svetelných radov.

SLOTLIGHT infinity II: modulárna a medzigeneračná rodina svetelných radov

Spoločnosť Zumtobel rozširuje svoje produktové portfólio o tri nové svietidlá a dva systémy inteligentnej osvetľovacej techniky, ktoré nastavujú štandardy v oblasti kvality, inovácií a udržateľnosti. Kancelárske svietidlo AMBITUS sa zameriava na príjemnú pracovnú atmosféru, uvoľnenú a kreatívnu prácu. Flexibilný rad svietidiel SLOTLIGHT infinity II zaistí, aby mohli byť budovy úspešne využívané po mnoho generácií. Nové závesné svietidlo TRAMAO upúta pozornosť a maximálnu kvalitu osvetlenia kombinuje s účinným tlmením hluku a moderným dizajnom.

Inteligentná "swarm technológia" spoločnosti Zumtobel premení pracovisko na svetelné "pole" - pomocou modulu, ktorý sa ľahko nainštaluje a sprevádzkuje, automaticky prepája jednotlivé voľne stojace svietidlá. Technológia vysoko presnej lokalizácie HAP (High Accuracy Positioning) v kombinácii s lištovým systémom TECTON dokáže v reálnom čase určovať polohu predmetov a osôb s presnosťou na meter a zlepšiť tak riadenie výroby, intralogistiky a obchodu.

„S novými produktmi vytvárame užívateľom budov pridanú hodnotu rozličnými spôsobmi a pokračujeme tak v úspešnom príbehu našich inovatívnych osvetľovacích technológií. Každé jednotlivé riešenie je ukážkovým príkladom technickej inovácie. Naším cieľom je vždy poskytovať úplne nové osvetlenie, ktoré dlhodobo spĺňa dynamické požiadavky, najmä v oblasti kancelárskeho osvetlenia. Skutočnosť, že myslíme aj za hranice životného cyklu svietidla, je súčasťou našej identity a nášho príspevku k udržateľnému výrobnému cyklu," hovorí Jan Vacek, generálny riaditeľ spoločnosti ZG Lighting Czech Republic.

AMBITUS: ocenené dizajnové svietidlo pre harmonické svetlo v kancelárii

AMBITUS poskytuje harmonické svetlo, ktoré je inšpirované slnkom a nahrádza dve lineárne svietidlá. Elegantný svetelný prstenec vytvára silné, rovnomerné nepriame osvetlenie stropu a stien a priame neoslňujúce svetlo pre pracovnú plochu. Svietidlo zaujme aj svojim dizajnom, ktorý získal okrem iného prestížne ocenenie Red Dot Design Award a iF Design Award.

AMBITUS: ocenené dizajnové svietidlo pre harmonické svetlo v kancelárii
AMBITUS: ocenené dizajnové svietidlo pre harmonické svetlo v kancelárii

TRAMAO: optimálne vizuálne podmienky a príjemná, uvoľnená atmosféra

Závesné svietidlo TRAMAO upúta pozornosť v kanceláriách, hoteloch a reštauráciách a poskytuje maximálnu kvalitu svetla v kombinácii s účinným tlmením hluku. TRAMAO vytvára mimoriadny priestorový dojem a vďaka vysokému podielu recyklovaného materiálu je aj trvalo udržateľné. Závesné svietidlo TRAMAO je spoločným produktom spoločností Zumtobel a Typico, ktorý v sebe kombinuje spoľahlivosť štandardného svetelného riešenia a dizajnovú slobodu svietidla vyrobeného na zákazku - vďaka devätnástim farebným variantom, dvom veľkostiam, dvom textilným optikám, technológii "tunable White" a ovládaniu Bluetooth alebo DALI.

TRAMAO: optimálne vizuálne podmienky a príjemná, uvoľnená atmosféra
TRAMAO: optimálne vizuálne podmienky a príjemná, uvoľnená atmosféra

SLOTLIGHT infinity II: modulárna a medzigeneračná rodina svetelných radov

Rodina svetelných radov SLOTLIGHT infinity II predstavuje maximálnu nadčasovosť a je možné ju úspešne používať v budovách po mnoho ďalších generácií. To zaisťuje udržateľný dizajn, ktorý je v súlade s pravidlami cirkulárneho dizajnu spoločnosti Zumtobel a tiež výnimočná všestrannosť a modularita systému osvetlenia. SLOTLIGHT infinity II zaujme brilantnou optikou, nadčasovým dizajnom a maximálnou efektivitou a slobodou pri navrhovaní projektu. Toto svetelné riešenie je ďalším míľnikom pre svetelný rad spoločnosti Zumtobel, ktorý bol prvýkrát uvedený na trh v roku 1999.

"Swarm" technológia: inteligentný modul na prepojenie jednotlivých svietidiel

Inteligentná "swarm technológia" spoločnosti Zumtobel premení pracovisko na svetelné "pole". Modul po jednoduchej inštalácii a sprevádzkovaní automaticky prepája jednotlivé voľne stojace svietidlá, pri zistení prítomnosti osôb aktivuje blízke svietidlá a podľa potreby ich stmieva. "Swarm technológia" automaticky prepája jednotlivé svietidlá v okruhu až siedmich metrov do skupín, čím vytvára v kancelárii príjemnú atmosféru a zvyšuje pohodu zamestnancov a tým aj ich spokojnosť a motiváciu.

Swarm technológia: inteligentný modul k prepojeniu jednotlivých svietidiel
Swarm technológia: inteligentný modul k prepojeniu jednotlivých svietidiel

Vysoko presná lokalizácia (HAP): riešenie osvetlenia budúcnosti

Inteligentná kombinácia lištového systému TECTON s technológiou vysoko presnej lokalizácie HAP (High Accuracy Positioning) vytvára svetelné riešenie budúcnosti. To umožňuje lokalizovať osoby a objekty v reálnom čase s úplnou presnosťou. Závery zo získaných dát vytvárajú väčšiu transparentnosť a zvyšujú efektivitu procesov v maloobchode, priemysle a logistike. Integrované riešenie funguje ako digitálna chrbtica infraštruktúry budovy a premieňa osvetlenie na inteligentnú sieť. HAP tak pripravuje pôdu pre širokú škálu aplikácií zahŕňajúcich internet vecí (IoT).

Súvisiace články:

Autor: Tlačová správa
Foto: Zumtobel Lightning

Tématické odbory

reklama

Nové

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Zverejnené 26.4. Šarišská svadobná Stodola sa nachádza v lone prírody za mestom Veľký Šariš s pekným výhľadom na Šarišský hrad a okolitú prírodu. V areáli je veľa možností exteriérového posedenia či rozľahlý výbeh pre deti. Stodolu tvoria dve na seba nadväzujúce… ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

reklama