Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Izolácia plochej strechy EPDM membránou

Zverejnené: 12. 10. 2021

Strešný systém Firestone RubberCoverTM EPDM je navrhnutý špeciálne na izoláciu veľkého množstva menších plochých striech, ako sú napr. obytné budovy, garáže, záhradne domčeky, balkóny atď.

Na báze syntetickej gumovej membrány EPDM so životnosťou minimálne 50 rokov je jedným z najodolnejších a najtrvácnejších strešných systémov na trhu. Je kompatibilný so širokou škálou podkladov a poskytuje ideálne riešenie tak pre rekonštrukcie, ako aj novostavby.

Membrána RubberCoverTM EPDM je ľahká, flexibilná, ľahko sa s ňou pracuje a umožňuje rýchlu inštaláciu bez nutnosti použitia špeciálneho náradia. Montáž tohto systému si nevyžaduje použitie plameňa. Membrána sa jednoducho prilepí na podklad kontaktným lepidlom.

Dodáva sa vo veľ kých paneloch, ktoré dokážu pokryť väčšinu striech v jednom kuse bez akéhokoľvek spoja. Má jedinečnú flexibilitu aj pri mínusových teplotách, čo umožňuje jej inštaláciu aj v zimnom období.

Membrána má vynikajúcu odolnosť proti UV žiareniu, ozónu a mikroorganizmom. Jej prieťažnosť je väčšia ako 300 %. Tým pádom sa dokáže prispôsobiť pohybom budovy a teplotným výkyvom. Membrána RubberCoverTM EPDM je výnimočne odolná proti poveternostným vplyvom. Svoje fyzikálne vlastnosti si zachováva aj niekoľko desaťročí a nevyžaduje si žiadnu údržbu. Membrána RubberCoverTM EPDM je chemicky stála a neuvoľňuje žiadne chemické zložky. Vďaka svojej dlhej životnosti, žiadnej údržbe a možnosti recyklácie dokazuje, že ide o ekologickú voľbu. Okrem toho je systém RubberCoverTM kompatibilný so zelenými strechami a fotovoltickými systémami, čo prispieva k udržateľnosti životného prostredia.

1. Pred samotnou inštaláciou je potrebné skontrolovať, či je povrch suchý, bez ostrých hrán alebo predmetov. Rozložená membrána sa pred inštaláciou ponechá chvíľu voľne ležať.

2. Jedna polovica membrány sa preloží na druhú a pristúpi sa k lepeniu. Kontaktné lepidlo sa nanesie rovnomerne na obe lepené plochy, najprv na podklad a následne na membránu.

3. Po zaschnutí lepidla sa postupne rozvíja membrána naspäť od priehybu až k okrajom. Po zatvorení lepeného povrchu membránou sa pomocou metly zabezpečí rovnomerný kontakt oboch lepených plôch. Rovnaký postup sa aplikuje aj na druhú polovicu membrány.

4. Membrána RubberCover EPDM sa lepí rovnako aj na zvislé plochy, atiky, okolo prestupov a výčnelkov. Rovnakým spôsobom sa nanesie lepidlo na atiku a následne na membránu.

5. Po zaschnutí lepidla sa najprv zatlačí membrána k päte atiky, aby nevzniklo premostenie. Následne sa ľahkým pohybom vytiahne membrána po atike smerom hore.

6. Zvislé plochy sa ukončia pomocou membrány, ktorá je bez prerušenia preložená cez celú atiku.

7. Po aplikácii sa membrána jemne pritlačí k podkladu. Ukončenie atiky možno riešiť rôznymi spôsobmi, buď ponechaním samotnej membrány, alebo oplechovaním.

8. Pri vnútorných rohoch sa membrána nareže a zloží pod uhlom 45°. Pred aplikáciou sa aktivátor QuickPrime Plus najprv premieša a až následne sa preleje do malej plastovej nádoby.

9. Použitím strešného systému RubberCover EPDM zaistíte svojmu domovu bezpečné riešenie na desiatky rokov.

Čítajte tiež:

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy Firestone
reklama

Nové

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama