Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 28.3.

Jeseň je za oknami. Kedy zazimovať vonkajšie rolety?

Zverejnené: 2. 10. 2022

Prvé žlté lístie padá na zem a hlavným motívom výzdob sa stávajú tekvice. Jeseň je tu a s ňou prichádzajú aj niektoré povinnosti okolo domu – napríklad zazimovanie vonkajších roliet.

Či už ste si vonkajšie rolety zadovážili tento rok a ešte sa len s nimi zoznamujete, alebo ich doma už nejaký ten rok máte, povedzme si, ako taká pravidelná údržba vrátane zazimovania prebieha. Rovno vám prezradíme, že celý proces nie je vôbec zložitý a všetko zvládnete počas jedného dopoludnia.

Fáza 1: Omietnutie

Zmetáčik a lopatku do rúk! Najskôr treba omiesť tie najväčšie nečistoty, ktoré sa usadili na roletách. Pavučiny, lístie, mušky alebo prach a peľ – všetko musí preč. Okrem samotných lamiel sa zamerajte aj na vodiace lišty, v ktorých sa často usadzuje špina.

Fáza 2: Umytie

Len čo je hrubá špina preč, je čas na dôkladnú prácu. A nebojte, vystačíte si s teplou vodou – prípadne mydlom – a handričkou. Všetky povrchy a škáry utrite dočista a nechajte vyschnúť.

Pozor na pomôcky: Veľkú chybu, ktorú pri čistení vonkajších roliet môžete urobiť, je použiť na umývanie saponáty, pieskové čističe, rozpúšťadlá či dokonca riedidlá. Pri umývaní sa vyvarujte aj drôtenkám a kefám s veľmi tvrdými štetinami. Všetky tieto pomôcky a roztoky by mohli povrch hliníkových lamiel nielen poškriabať, ale aj narušiť jeho celkovú štruktúru. To môže viesť časom ku korózii materiálu.

Odporúčanie na zjednodušenie práce

Z vlastnej skúsenosti vám môžeme odporučiť čistiť vonkajšie rolety tak často, ako umývate okná. Keď už ste v zápale práce, tých pár minút navyše venovaných roletám je len drobnosť. O to menej práce budete mať s ich čistením! Pravidelnou údržbou sa na nich totiž stihne usadiť oveľa menej nečistôt.

Nakoniec si nezabudnite ujasniť, v akej polohe necháte rolety na zimu – zatiahnuté, alebo schované v roletovom boxe? Len čo teploty klesnú na bod mrazu, nemali by ste s nimi už vôbec manipulovať, aby sa nepoškodili.

A ak chcete ušetriť cez zimu nejaké to euro za vykurovanie, spoločnosť Building Shutter Systems garantuje svojim klientom, že vonkajšie rolety Minirol dokážu v zatiahnutej polohe ušetriť až 30 % výdajov za kúrenie.

Čítajte tiež:

Screenové rolety v pergolách
Vonkajšie tienenie okien a jeho vplyv na vnútorné prostredie

Autor: Tlačová správa
Foto: archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Zverejnené 26.3. Realizácia zeleného a udržateľného priemyselného parku Green Park Piešťany prebiehala od októbra 2021 v dvoch etapách. Moderný priemyselný komplex tvorí dvojica budov s celkovou rozlohou viac ako 27 000 m2. ísť na článok

reklama