Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Kompozitné dosky sú ideálnym materiálom pre detské ihriská

Zverejnené: 28. 3. 2022

Rodina v Rumunsku sa rozhodla potešiť svoje deti novou preliezačkou na záhrade svojho domu. Na jej výrobu použili plnoprofilové kompozitné dosky Terafest® od českej spoločnosti WPC – Woodplastic.

Kompozitné dosky Terafest® od firmy WPC – Woodplastic patria už niekoľko rokov k obľúbeným materiálom na výstavbu terás a plotov. Nielen u nás, ale aj v zahraničí sú často využívané aj ako atraktívne a funkčné obklady stien, ako tieniace lamely na fasádach a balkónoch domov alebo ako čisto dekoratívne prvky.

Plnoprofilové dosky Terafest® sú odolné, majú príjemný povrch a ľahko sa s nimi pracuje. Niet divu, že možnosti ich využitia sú limitované skôr hranicami našej kreativity ako ich vlastnosťami. Názorným príkladom je preliezačka pri jednom rodinnom dome v rumunskom meste Târgu Mureș.

Pekné, dobrodružné a bezpečné. Mladá rodina v 130-tisícovom rumunskom meste neďaleko maďarských hraníc sa rozhodla potešiť svoje ratolesti a vybudovať im v záhrade zostavu preliezačiek. Popri klasických herných prvkoch tu hrá hlavnú rolu materiál dovezený až zo stredočeských Bukovan.

Investori si pre pochôdzne a čiastočne aj lezecké miesta na preliezačke vybrali dosky Terafest® rady Premium, vo farebnom odtieni Cedar. Dosky disponujú protišmykovým povrchom Forest Plus s výrazným prírodným vzorom. Vďaka patentovanej zmesi použitej pri ich výrobe nevznikajú na doskách triesky ani štepy.

Dosky sú vyrobené z múčky zo zvyškového dreva z obnoviteľných zdrojov a z vysokohustotného polyetylénu. Materiál je 100 % recyklovateľný a zdravotne nezávadný. K jeho hlavným prednostiam patrí veľká odolnosť a dlhá životnosť bez nutnosti pravidelnej údržby a ďalších investícií do následnej starostlivosti.

Ďalšie informácie o produktoch Terafest®, inšpiratívne fotografie, praktické odporúčania a oveľa viac nájdete na www.woodplastic.sk.

Súvisiace články:

Treláže z materiálu WoodPlastic zdobia nový rezidenčný objekt v Bratislave
Kvalitné drevoplastové kompozitné materiály WPC ponúkajú viac než len alternatívu

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy WPC-WoodPlastic
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama