Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 3.5.

Najobľúbenejšie garážové brány slovenských domácností

Zverejnené: 12. 9. 2023

Zaparkujete tu svoje auto, motorku aj bicykle a schovávate celoročne záhradné náradie. A keď neviete, kam niečo upratať, je to spoľahlivé miesto, kde sa vždy nájde priestor. Reč je o garáži – a dnes sa zameriame na najčastejšie typy garážových brán.

Mala by vyzerať elegantne, jednoducho sa otvárať, plniť funkciu bezpečnostného prvku a ideálne nezaberať veľa miesta – to sú najčastejšie požiadavky klientov pri kúpe garážovej brány. Aký typ patrí na Slovensku medzi najobľúbenejšie?

Sekčné garážové brány

Najobľúbenejším typom garážových brán sú tie s označením sekčné. Prečo? Predovšetkým šetria priestor v garáži aj okolo nej – brána sa totiž otvára postupným posúvaním po koľajniciach až ku stropu. Ďalšími výhodami sú tiež pevnosť, odolnosť a schopnosť izolovať chlad a vlhko.

Rolovacie garážové brány

Nenechajte sa pomýliť informáciou, že rolovacie garážové brány sú vhodné len pre malé garáže. Kedysi to možno platilo, dnes výrobcovia spoľahlivo vyrobia rolovaciu bránu na mieru pre akýkoľvek otvor.

Výrobca garážových brán BUILDING Shutters inštaluje brány pre garáže s nízkym aj veľmi vysokým stropom, pre tie s minimálnou rozlohou aj naozaj priestranné garáže s viditeľnými krovmi.

Roletový box sa inštaluje pred otvor, nad otvor či do otvoru, takže ak máte okolo vjazdu do garáže málo priestoru, rolovacia garážová brána je skvelá voľba.

Posuvné garážové brány

Dobrá voľba pre veľké garáže. Posuvné garážové brány majú podobné vlastnosti ako sekčné brány – dobre izolujú, sú pevné aj odolné. Čo sa mení, je smer ich pohybu: otvárajú sa zľava doprava (alebo naopak zprava doľava). Počítajte preto s tým, že na ich bežnú prevádzku treba nechať jednu stenu garáže voľnú. Pre minimalistickú rodinu je posuvná brána ideálne riešenie!

Krídlové a výklopné garážové brány

Krídlové brány patria medzi najbežnejší model, ktorý zaručuje dostatok úložného priestoru. Výklopné brány zase ponúkajú nízku nákupnú cenu. Oba tieto typy brán však majú jedno spoločné: vyžadujú dostatok priestoru pred garážou. Ak teda vchádzate autom do garáže priamo z ulice, zamerajte sa skôr na rolovacie, sekčné či posuvné brány.

Cítite, že by ste potrebovali poradiť? Ktorý typ brány by bol najvhodnejší pre vašu garáž vám radi poradia v BUILDING Shutters – a rovno vám zostavia aj nezáväznú kalkuláciu.

Súvisiace články:

Screenové rolety v pergolách
Vonkajšie tienenie okien a jeho vplyv na vnútorné prostredie

Autor: Tlačová správa
Foto: archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.

Tématické odbory

reklama

Nové

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Zverejnené 3.5. Architekt Lukáš Vetrovec si stavia rodinný dom a vlastný ateliér. Má obmedzený rozpočet, preto si projekt rozfázoval tak, aby ho postupne z vlastných zdrojov ufinancoval. Dôležitú úlohu v pláne hrá voľba jednovrstvového muriva HELUZ. ísť na článok

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

reklama