Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Nepodceňte možný únik tepla z vášho domu a obstarajte si kvalitné podkrovné schody

Zverejnené: 1. 3. 2020

Na povalách alebo v podkrovných priestoroch dochádza väčšinou k výraznému prúdeniu studeného vzduchu. Otvory, ktoré tieto priestory spájajú so zvyšnou časťou domu, sú rizikovými oblasťami, skrz ktoré veľmi často uniká veľké množstvo tepla . V prvom rade je samozrejme potrebné pristúpiť k adekvátnemu zatepleniu podlahy na povale. Lenže nemenej dôležité je aj zabezpečenie schodiska vedúceho do podkrovia.

Zaujímavé riešenie ponúka spoločnosť Wippro v podobe podkrovných schodov či výlezov na rovnú strechu, ktoré sa vyznačujú špičkovými tepelnoizolačnými parametrami a sú preto vhodné aj do pasívnych objektov.

Podkrovné schody Wippro Klimatec 160

Podkrovné schody Klimatec 160 sú vynikajúcou voľbou v prípade, že hľadáte bezpečný výstup do podkrovia v pasívnom dome. Ten je zabezpečený prostredníctvom vhodnej šírky a hĺbky schodiskových stupňov a rovnako tak aj posledným nášľapom, umiestneným v tubuse schodov. Je tak zaručený komfort užívateľa aj funkčnosť mechanizmu. Jednoduché otváranie a uzatváranie schodov je zabezpečené pomocou pružín a teleskopického madla. Výšku schodov je možné nastaviť na požadovanú výšku miestnosti. Spodné veko obsahuje tepelnú izoláciu zloženú z 16 cm vrstvy XPS polystyrénu a troch úrovní tesnenia. Tubus z OSB dosky (vysoký 48 cm) uzatvára a chráni stropnú konštrukciu.

Schody Klimatec 160 v bodoch:

• skúška vzduchotesnosti – trieda 4,
• koeficient prechodu tepla Ud = 0,34 W/(m2K) (merané po osadení do stropnej konštrukcie),
• patentovaná konštrukcia spodného veka, rozšírený falc prekrývajúci rám,
• delené tepelné mosty v obvodovom ráme,
• 160 mm izolácia v spodnom veku,
• EI230 protipožiarna skúška,
• možné prevedenie s horným vekom.

Efektívne riešenie výlezu na rovnú strechu FDA

Výlez na rovnú strechu FDA sa skladá z troch častí. Prvý z nich tvoria klasické podkrovné schody, druhá časť sa skladá z obloženia stavebného otvoru a rebríka. Posledná, tretia časť, predstavuje horné izolačné veko umiestnené na streche. Tieto tri diely tvoria komplet, ktorý sa vyznačuje vynikajúcou odolnosťou voči poveternostným vplyvom a zaručuje vysoké izolačné vlastnosti.

Výlez FDA v bodoch:

• izolačné pozinkované veko na strechu s obvodovým rámom,
• obvodový kovový rám, ktorý sa vyrába podľa nameraných rozmerov na stavbe,
• uzatvorenie zo strany interiéru je zabezpečené štandardne – podkrovnými schodmi GM-4 Eurostep,
• spodné veko v hrúbke 65 mm je vybavené zhutnenou izolačnou vlnou,
• zatváracia mechanika s gulôčkovým ložiskom je odolná proti opotrebeniu,
• posuvné madlo so skrytým odľahčujúcim perom, ktoré zaisťuje plynulý a ľahký chod rozkladacieho mechanizmu schodov,
• 36 cm široké a 12 cm hlboké schodiskové stupne s bezpečnostnými protišmykovými výliskami, nosnosť stupňov 250 kg.

Na záver

Únik tepla z domu je nežiaduci. Spôsobuje diskomfort užívateľov a finančné straty. A práve nepríjemný prechod tepla stropom či strechou, ktorá môže tvoriť aj viac ako 30% plášťa domu, je častokrát zásadný. U starších domov, v ktorých si nie sme istí, kde sa rizikové miesta nachádzajú, možno diagnostiku vykonať pomocou termokamery. Na základe výsledkov potom možno pristúpiť k pomerne jednoduchej náprave. V takom prípade, ale tiež pri novostavbách, možno nežiaducim tepelným stratám zabrániť výberom kvalitných materiálov a stavebných prvkov. Patria k nim - podľa mnohých doterajších referencií - aj produkty firmy Wippro.

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív redakcie
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama