Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Postavte si zdravý a energeticky úsporný dom zo stavebného materiálu Ytong

Zverejnené: 26. 12. 2021

Pórobetón Ytong neobsahuje žiadne chemické látky, má čisto prírodné zloženie a je zárukou zdravotnej a hygienickej nezávadnosti. Vďaka Ytongu získate dom, ktorý dýcha, udržuje stálu teplotu a vlhkosť interiéru a chráni zdravie Vás aj celej rodiny. Zdrojom zdravia a domácej pohody sú špecifické vlastnosti Ytongu.

Foto: Xella

Ytong poskytuje tepelnú pohodu v priebehu celého roka

Kvalita vnútorného prostredia sa odvíja od tepelnej pohody interiéru, či už sa jedná o chladné zimné mesiace alebo letné horúčavy. Zatiaľ čo vonkajšie zateplenie dokáže čeliť zimným mrazom, s letným prehrievaním už si neporadí. Pórobetón Ytong má ideálny pomer medzi tepelnou izoláciou a tepelnou akumuláciou, dosahuje tak vyššiu tepelnú izoláciu ako iné murované prvky a zároveň dokáže čeliť letnému prehrievaniu.

Vďaka svojej pórovitej homogénnej štruktúre majú pórobetónové tvárnice vo všetkých smeroch rovnaké vlastnosti, a to aj keď ich opracujete, a zabraňujú tak vzniku tzv. tepelných mostov – tzn. kritických miest pri murovaní v miestach základov, rohov, parapetov, dverí a okien.

Ytong reguluje vlhkosť v interiéri

Pre zdravé bývanie je potrebné zaistiť optimálnu vlhkosť vzduchu. Tá by sa mala pohybovať v rozpätí od 45 do 55 %. Stopercentne prírodný stavebný materiál Ytong slúži vďaka svojej štruktúre, ktorá je tvorená miliónmi vzduchových pórov, ako ochranná membrána domu.

Práve tieto drobné póry zaisťujú, že pórobetónové tvárnice prirodzene dýchajú a nedochádza v nich ku kondenzácii vodných pár. Póry tiež odvádzajú prebytočnú vlhkosť z interiéru, alebo ju uvoľňujú späť v prípade, že je v dome nezdravo presušený vzduch – tvárnice Ytong fungujú ako funkčné oblečenie, ktoré reguluje telesnú teplotu a odvádza pot.

Ytong je absolútne hygienicky nezávadný

Pórobetón Ytong tvoria zo sto percent čisté prírodniny. Vyrába sa zo zmesi kremičitého piesku, vápna a vody. Preto patrí medzi najčistejšie a hygienicky najpriaznivejšie materiály na použitie v bytových alebo občianskych stavbách. Prírodné zloženie je zárukou zdravotnej a hygienickej nezávadnosti. Nepridávajú sa doň žiadne nezdravé chemické látky a má najnižšiu mieru rádioaktivity (max. hodnota 0,17 je až 3x lepšia ako u keramických materiálov a 2,5x lepšia ako u šedého pórobetónu).

Ytong nevytvára podmienky pre vznik plesní

Teplota okolo dvadsiatich stupňov a optimálna vlhkosť vzduchu sú považované za hlavné podmienky zdravého bývania – vytvárajú ideálne prostredie, ktoré nepodporuje vznik plesní. Na stenách z pórobetónových tvárnic Ytong sa vďaka optimálnej povrchovej teplote muriva a zásaditému zloženiu bieleho pórobetónu nikdy nezačnú šíriť plesne.

Pre kvalitnú výstavbu ponúka spoločnosť Xella okrem Ytongu aj ďalšie produkty

Pórobetónové tvárnice Ytong sú v dnešnej dobe už tradičným materiálom. Vďaka miliónom vzduchových pórov sa z nich pre mnoho ľudí stala voľba číslo jedna v oblasti tepelnej izolácie. Aj preto pórobetón a značku Ytong mnoho stavbárov považuje za synonymá.

Pre kvalitnú výstavbu však Xella ponúka aj ďalšie produkty – vápenno-pieskové tvárnice Silka pre nadštandardnú akustickú izoláciu alebo ekologické tepelnoizolačné dosky Multipor. Ich spojením dokážete svoj domov premeniť na energeticky úsporné miesto, ktoré vám poskytne komfortné bývanie po celý rok, a to všetko bez prebytočnej vlhkosti. Prírodné materiály použité na výrobu produktov Xella navyše zaisťujú šetrnosť k životnému prostrediu. Tvárnice Ytong potrebujú na výrobu iba vodu, vápno, piesok a cement.

Ďalšie informácie o materiáloch Ytong, Silka a Multipor nájdete na www.xella.sk

Súvisiace články:

Veľkoformátové tvárnice v systéme Ytong
Ytong nám na jeseň predstaví inovácie v technológiách rýchlej výstavby
Nové veľkoformátové tvárnice Ytong, priečkový panel Ytong Jumbo a Silka Tempo

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy Xella

Tagy

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama