Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 23.4.

Posuvné strešné okná Solara veľkých formátov

Zverejnené: 28. 10. 2019

Plochá aj šikmá strecha môže byť nádherne presklená. A veľké časti sa môžu odsúvať do strany. Spoľahlivý český systém Perspektiv je preverený mnohoročným vývojom na českých aj zahraničných stavbách.

Tieto luxusné, na mieru vyrábané strešné presklenia výrazne premenia dizajn aj ekonomickú hodnotu miestností. Presvetlenie, otvorenie priestoru a výhľady sú skutočne jedinečné. Plochy presklenia sa odsúvajú do strán nad strechu alebo nad pevnú presklenú časť. Posuvný systém je vhodný pre šikmé aj ploché strechy. Okná sú vyrobené z výberového dreveného masívu, z vonkajšej strany celé kazetované hliníkom, meďou či špeciálnymi plechmi. Systém posuvu je vyvinutý pre náročné klimatické podmienky striech a je vyrobený z nerezovej ocele. Posuv je ľahký a plynulý, aj pri ručnom ovládaní veľkých rozmerov. Okná môžu byť tiež osadené elektrootváračmi s dažďovým senzorom a bezpečnostným snímačom priestoru pod oknom.

Vhodné zasklenie pre dosiahnutie celoročného tepelného komfortu

Vhodný výber zasklenia zásadne ovplyvní, či bude v parnom lete alebo naopak počas tuhej zimy v podkroví príjemná teplota. Letné horúčavy riešia neviditeľné protislnečné pokovania v kombinácii so zatienením a tuhé zimné mrazy zasa trojité zasklenie so správnou zmesou plynov medzi sklami. Na solara.cz/reference nájdete mnoho už realizovaných projektov pre inšpiráciu.

Strešné dvere – riešenia pre terasy a strešné záhrady

Strešné terasy s vírivou vaňou, bylinkami či jedlými kríkmi. Sú jednoducho skvelé, ale často im chýba komfortný prístup. Na takéto miesto chceme vstúpiť po príjemnom schodisku, nie po mlynárskych schodoch či s ohnutým chrbtom. Strešné dvere Solara sú konštruované pre bežný sklon a šírku schodiskového ramena.

Bonusom je presvetlenie priestorov bytu, pretože strešné dvere sú plne presklené. Vysoký komfort nových strešných dverí Solara je daný tepelnoizolačným spracovaním, zasklením trojsklami či systémom Heat Mirror. Sú posuvné či výklopné, ovládané ručne či integrovanými elektromotormi s možnosťou dažďového a bezpečnostného senzora, s prípravou na zapojenie do systému inteligentného ovládania bytu.

Na solara.cz/produkty nájdete ďalšie informácie a množstvo referenčných fotografií.

Súvisiace články:

Najlepší celkový dizajn presklenia pamiatkových striech
Strešné dvere Solara
Krásny priestor medzi strechami
Presvetlenie strešného bytu v pamiatkovej zóne

Autor: Kateřina Motalová
Foto: Archív firmy Solara
reklama

Nové

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

reklama