Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 10.5.

Pri výbere novej terasy hrá rolu každý detail. Nechajte si poradiť, ako na to

Zverejnené: 3. 5. 2021

Obstaranie novej terasy je dobrý nápad, ale pri jej výbere sa neoplatí robiť urýchlené rozhodnutia. Záleží aj na detailoch, preto nie je od veci konzultovať svoje predstavy s odborníkmi. Je dosť možné, že zákazník bude mať aj vďaka ich radám terasu kvalitnejšiu, rýchlo postavenú a ešte ušetrí.

Terasa dokáže ideálnym spôsobom prepojiť interiér domu s exteriérom. Foto: Terasa od WPC - WoodPlastic, produktový rad Terafest

Vybudovanie novej záhradnej terasy patrí k častým stavebným úpravám domov a ich bezprostredného okolia. Ľudia na terasách oceňujú hlavne možnosť prepojiť prirodzeným spôsobom interiér s exteriérom a získať kvalitný a bezpečný priestor na záhrade či v okolí bazéna. Terasa je ideálnym miestom pre oddych, hru, varenie, stretávanie, šport a v dnešnej dobe aj pre prácu. Popri samotnej funkčnosti terasy a zvýšeniu životnej úrovne rodiny nie je zanedbateľná ani jej estetická hodnota.

Pri výbere terasy sa starostlivo zamyslite

Ak však majú byť tieto úplne legitímne očakávania uspokojené, je dôležité navrhnúť k správnemu domu správnu terasu, vybrať na ňu kvalitný materiál a v neposlednom rade ho tiež zodpovedne nainštalovať. Ideálnym riešením je urobiť si vlastný prieskum, inšpirovať sa u známych, dať na pravdivé referencie a konzultovať svoje predstavy s odborníkmi. Vzhľadom k obrovskému množstvu ponúk a možností na trhu sa pri výbere terasy rozhodne neoplatí robiť unáhlené rozhodnutia.

Foto: Terasa od WPC - WoodPlastic, produktový rad Terafest
Foto: Terasa od WPC - WoodPlastic, produktový rad Terafest

„Zákazníci, ktorí sa na nás obracajú, s nami preberajú predovšetkým praktické a konkrétne veci. Zaujíma ich, ako dlho im terasa vydrží plne funkčná, akú starostlivosť jej budú musieť venovať, pýtajú sa na vlastnosti materiálu, bezpečnosť, typy povrchov a farebné varianty aj spôsob montáže,“ konštatuje Petr Hromek, produktový manažér spoločnosti WPC – WoodPlastic, popredného českého výrobcu a dodávateľa terás z dreveného kompozitu.

Zaujímajte sa o pôvod materiálu

Slováci, podobne ako Česi sú praktický národ a preto neprekvapí, že zákazníci u nás kladú na jedno z prvých miest problematiku údržby terasy. Minimálna náročnosť na starostlivosť je jedným z hlavných dôvodov veľkej obľuby terás z kompozitného materiálu alebo WPC (Wood-Plastic Composite). Dosky nie je potrebné lakovať, natierať ani impregnovať, stačí ich občas zamiesť a minimálne dvakrát do roka opláchnuť veľkým prúdom vody. Firma WPC – WoodPlastic ponúka aj dosky so špeciálnou pigmentáciou, ktorá vie na ploche terasy opticky skryť bežné prachové znečistenie (resp. nie je na prvý pohľad viditeľné).

S údržbou úzko súvisí odolnosť terasy a aj v tomto prípade ponúkajú plnoprofilové dosky WoodPlastic® tie najlepšie hodnoty. Úplne kľúčová je kvalita materiálu a technológia výroby. "Naše výrobky používajú drevo z obnoviteľných zdrojov, sú 100% recyklovateľné, neobsahujú žiadne toxické látky a netreba ich chemicky ošetrovať," upozorňuje Petr Hromek a dodáva: „Každá doska má svoj tzv. rodný list a disponuje certifikátom, potvrdzujúcim, že je bezpečná a odolná či už voči všetkým rozmarom počasia, tak aj voči slanej vode alebo bazénovej chémii."

Nechajte si poradiť ako na to a ušetríte

Vzhľadom k tomu, že WPC – WoodPlastic má na Slovensku sieť certifikovaných partnerov a predajcov, majú tuzemskí záujemcovia o jej produkty – či už sa jedná o terasy, plotové dosky alebo o obklady stien – možnosť využívať aj neobvykle rozsiahly servis. Odborníci na predaj aj montáž terás môžu klientov bezplatne navštíviť, poradia im s výberom dosiek, navrhnú terasu, zadarmo vypracujú kalkuláciu či plán kladenia aj u atypických terás, vysvetlia všetky údaje o montážnych a stavebných postupoch a v prípade záujmu terasu tiež nainštalujú.

Návrh terasy a výber dosiek je potrebné dobre premyslieť, ale v okamihu, keď má zákazník jasno, nie je na čo čakať a môže sa objednávať. Ideálny je stav, kedy si dodávateľ môže dovoliť držať všetky produkty vrátane príslušenstva na sklade, takže aj záujemcovia o veľkú terasu majú ihneď všetok potrebný materiál k dispozícii. „Výroba kvalitných dosiek je základ, ale rovnako tak dôležitá je dostupnosť materiálu a možnosti dodávateľa," podotýka Petr Hromek z WPC - Woodplastic.

Predovšetkým v prípade terás s neobvyklým tvarom – okolo bazénov, pozdĺž schodov či nepravidelných oblúkov sa často vyžaduje atypické riešenie, s ktorým môžu pomôcť len odborníci. „Nejde len o to, ktorým smerom a ako dosky položiť, aby to pekne vyzeralo. Riešime aj to, ako pomôcť zákazníkovi čo najviac ušetriť náklady. Napríklad tým, že vieme vyrobiť dosky na mieru, vďaka tomu môžeme pri pokládke maximálne eliminovať odpad a prerez dosiek, bez toho, aby to malo vplyv na funkčnosť a atraktivitu terasy,“ uzatvára Petr Hromek.

Ďalšie informácie o produktoch spoločnosti WPC – WoodPlastic, inšpiratívne fotografie, praktické odporúčania a oveľa viac nájdete na www.woodplastic.sk.

Súvisiace články:

Treláže z materiálu WoodPlastic zdobia nový rezidenčný objekt v Bratislave
Kvalitné drevoplastové kompozitné materiály WPC ponúkajú viac než len alternatívu

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy WPC-WoodPlastic
reklama

Nové

Unikátna inovácia od HELUZu posunie rýchlosť a jednoduchosť stavby zasa o kus ďalej

Unikátna inovácia od HELUZu posunie rýchlosť a jednoduchosť stavby zasa o kus ďalej

Zverejnené 8.5. Najčerstvejšia produktová novinka tehlového systému HELUZ privíta do rodiny zmysluplného celku inovatívnu vencovku nesúcu príhodný názov RAPID. Oproti bežným vencovkám sa vyznačuje nadštandardnou tepelnou izoláciou a významným zrýchlením a… ísť na článok

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Zverejnené 3.5. Architekt Lukáš Vetrovec si stavia rodinný dom a vlastný ateliér. Má obmedzený rozpočet, preto si projekt rozfázoval tak, aby ho postupne z vlastných zdrojov ufinancoval. Dôležitú úlohu v pláne hrá voľba jednovrstvového muriva HELUZ. ísť na článok

Ako zrenovovať staršie schody

Ako zrenovovať staršie schody

Zverejnené 9.5. Nie je už vaše schodisko tým, čím bývalo? Poškriabané a schodné schdy časom prirodzene strácajú na atraktivite aj na bezpečnosti. V tomto článku sa pozrieme, ako na ich renováciu svojpomocne. ísť na článok

reklama