Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 29.4.

Rodinný dom v Rumunsku zdobí viacúrovňová terasa od českého výrobcu

Zverejnené: 23. 12. 2023

Majitelia domu v rumunskom kraji Jasy sa rozhodli pre stavbu novej terasy a vybrali si na to dosky z kompozitného dreva Terafest od českej spoločnosti WPC – Woodplastic. Na výslednú podobu stavby mala popri zvolenom materiáli kľúčový vplyv aj firma WPC Kraft, rumunský partner výrobcu dosiek, ktorá terasu nainštalovala.

Kompozitné drevo Terafest, výrobca WPC - Woodplastic

Župa Jasy v rumunskom Moldavsku je nielen krajom s bohatou históriou a podmanivou prírodou, ale aj s dobre fungujúcim priemyslom a obchodom. Originálna kombinácia kultúrneho dedičstva a malebných scenérií vytvára spolu s podnikavým duchom obyvateľov svojbytnú atmosféru, ktorá sa premieta aj do tunajších novostavieb. Napríklad takých, ako je dom s viacúrovňovou terasou od popredného európskeho výrobcu a dodávateľa dosiek Terafest z kompozitného dreva, českej spoločnosti WPC – Woodplastic, ktorá má svoje zastúpenie aj na Slovensku.

Terase sa podarilo prepojiť stavbu s jej okolím

Členitá rezidenčná budova situovaná do mierne zvlnenej krajiny východného Rumunska môže na prvý pohľad pôsobiť až príliš ambiciózne, ale dobre navrhnutej a precízne nainštalovanej terase sa podarilo dať exteriéru stavby jednotný poriadok a prepojiť estetiku s funkčnosťou. Veľkú zásluhu na vydarenom výsledku realizácie má nepochybne jeden z najspoľahlivejších a najskúsenejších zahraničných partnerov českého výrobcu dosiek, rumunská spoločnosť WPC Kraft.

Tá po dohode s investorom použila na inštaláciu plnoprofilové dosky Terafest radu Premium štandardnej šírky 137 mm, ktorých dĺžka bola upravená na zákazku. Vzhľadom na svetlú fasádu budovy padla voľba na jemný farebný odtieň Teak, ktorý skvele ladí nielen s objektom a s jeho béžovými soklami a múrikmi, ale aj s jeho bezprostredným okolím. Výsledný dojem podčiarkuje melírovaný, na dotyk takmer hebký povrch dosiek Natur Plus s prírodným dizajnom zvýrazňujúcim prirodzenú drevenú textúru celej terasy.

Kompozitné drevo Terafest, výrobca WPC - Woodplastic
Kompozitné drevo Terafest, výrobca WPC - Woodplastic

Stavba pôsobí kompaktne, atraktívne a dynamicky

Z výsledku je zrejmé, že vybudovanie terasy nie je v tomto prípade realizáciou iba jedného z mnohých architektonických prvkov, ale že ide o celkový koncept so zásadným vplyvom na životný štýl obyvateľov domu. Viacúrovňová terasa je s budovou plynule spojená prostredníctvom schodiska a ponúka tak možnosť využívania vonkajších priestorov ako ďalšie miesto pre bežné, ale aj slávnostné trávenie času členmi rodiny a ich priateľov. Celok pôsobí kompaktne, atraktívne a dynamicky.

Rezidencia s novou terasou demonštruje kvalitu kompozitného dreva zo stredočeských Bukovan. Aj tentoraz hrali pri výbere materiálu na stavbu terasy hlavnú úlohu jedinečné vlastnosti dosiek Terafest, ktoré odolávajú extrémnym poveternostným podmienkam, hnilobe a škodcom, čo zaisťuje dlhú životnosť terasy. Dosky sú minimálne nasiakavé a rezistentné voči bazénovej chémii i slanej vode a navyše nevyžadujú častú údržbu, a napriek tomu si udržujú krásu a vlastnosti dreva.

Kvalita dosiek z kompozitného dreva je daná zložením a výrobou

Tajomstvo kvalitného kompozitného dreva tkvie jednak v jeho zložení a za druhé v precíznej technológii, s pomocou ktorej sa dosky vyrábajú. Patentovaná zmes vybranej drevnej múčky z udržateľným spôsobom obhospodarovaných európskych lesov je obohacovaná o vysokohustotný panenský polyetylén, teda rovnaký typ odolného a zároveň zdravotne nezávadného materiálu, aký sa používa napríklad v nemocniciach alebo na výrobu hračiek.

Každá z recyklovateľných dosiek od WPC - Woodplastic disponuje rodným listom garantujúcim maximálnu kvalitu finálneho výrobku. To znamená, že taká doska bude minimálne 25 rokov plne funkčná bez nutnosti väčšej starostlivosti a bez zmeny svojich kľúčových vlastností. Veľký vplyv na prvotriednu akosť má aj americká laserová technológia výroby Strandex, s pomocou ktorej je možné docieliť dokonalý výsledok v podobe dosiek známych svojou odolnosťou a širokým spektrom dizajnových možností. www.woodplastic.sk

Súvisiace články:

Treláže z materiálu WoodPlastic zdobia nový rezidenčný objekt v Bratislave
Kvalitné drevoplastové kompozitné materiály WPC ponúkajú viac než len alternatívu
Naše terasy sú všade okrem Antarktídy
WoodPlastic® je ideálnym materiálom pre vonkajšie realizácie

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy WPC-Woodplastic
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama