Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 23.4.

S rastúcimi nárokmi na hygienu sa dostávajú do popredia inovatívne kúpeľňové a kuchynské riešenia

Zverejnené: 24. 5. 2021

Súčasný celospoločenský trend zvýšenej starostlivosti o zdravie kladie nebývalo vysoké nároky na hygienické zariadenia budov. Ako v súkromných, tak verejných priestoroch sú preto vyžadované inteligentné technológie, ktoré majú zvýšiť tamojšiu hygienickú úroveň. Coen Van Oostrom, zakladateľ spoločnosti EDGE, tiež predvída, že nové štandardy zdravia a hygieny budú hrať kľúčovú úlohu aj pri budovaní novej generácie pracovísk.

Inteligentné architektonické koncepty môžu zohrávať kľúčovú úlohu pri zvyšovaní zdravotníckych a hygienických štandardov, a to najmä dnes, keď dochádza k celosvetovému sprísňovanie hygienických opatrení. To sa dotýka najmä miest ako sú verejné WC, kancelárie, reštaurácie alebo stanice. Nový prístup k hygiene sa však nevyhýba ani domácnostiam. „Popri udržateľnom rozvoji bude náš prístup k zdraviu definovať spôsob, akým staviame a navrhujeme domy, kancelárie a ďalšie budovy, v ktorých sa stretávajú ľudia," hovorí Coen van Oostrom, zakladateľ a CEO EDGE, firmy, ktorá sa zaoberá návrhom a vývojom novej generácie budov zameraných na zdravie a starostlivosť o životné prostredie. „Bezdotykové a hlasom ovládané produkty budú kľúčovou súčasťou zdravých a bezpečných kancelárií. Ľudia sa jednoducho budú chcieť dotýkať čo najmenej vecí a povrchov," dodáva van Oostrom.

Bez dotyku

Spoločnosť GROHE, líder sanitárneho priemyslu a súčasť skupiny LIXIL, sa rovnako ako Coen van Oostrom snaží navrhnúť, akým spôsobom je možné čeliť aktuálnym hygienickým výzvam prostredníctvom architektúry a dizajnu. Pozornosť sa dnes upiera hlavne k hygienicky citlivým oblastiam, ako sú kúpeľne a kuchyne. Potreba dotýkať sa bežnej vodovodnej batérie, hlavne potom na verejných miestach, sa čím ďalej tým viac stáva neprijateľnou. Vhodnou a oveľa hygienickejšou alternatívou sú bezdotykové batérie riadené infračerveným senzorom. Vďaka tomu, že sa prúd vody spustí jednoducho umiestnením rúk pod výpust, znižuje sa riziko prenosu baktérií a vírusov na minimum. Kuchynské batérie možno dnes už tiež ovládať úplne bezdotykovo, napríklad lakťom, zápästím, predlaktím alebo dokonca chodidlom.

Počas posledných niekoľkých rokov sa spoločnosti GROHE podarilo vyvinúť portfólio inteligentných riešení, ktoré spĺňajú tie najnáročnejšie požiadavky na kúpeľne a kuchyne po celom svete. „Široká škála bezdotykových produktov GROHE je odpoveďou na neustále rastúce požiadavky na hygienu v citlivých oblastiach, ako sú kuchyne alebo kúpeľne," vysvetľuje Jonas Brennwald, CEO LIXIL Water Technology reme a Deputy CEO Grohe AG. „Už dnes pociťujeme zvýšený dopyt po našich hygienických riešeniach, a to ako zo strany firiem, tak priamo od koncových zákazníkov."

Táto umývadlová batéria v chrómovom prevedení Grohe BAU Cosmopolitane disponuje infračerveným senzorom pre monitoring stavu, konfigurácie a potreby servisu.
Táto umývadlová batéria v chrómovom prevedení Grohe BAU Cosmopolitane disponuje infračerveným senzorom pre monitoring stavu, konfigurácie a potreby servisu.

Hygienické riešenia pre bývanie budúcnosti

Dnešná doba necháva priestor vzniku nových trendov pri návrhu verejných a súkromných budov. Hlavný dôraz bude kladený pochopiteľne na kúpeľne a kuchyne. Moderná architektúra cieli na zdravý prístup k neustále rastúcim požiadavkám na hygienu. „Svet sa zmenil. A zmenil sa tiež prístup k architektúre a interiérovému dizajnu,“ hovorí Coen van Oostrom. „Ľudia budú viac než kedykoľvek predtým venovať pozornosť hygiene, aby ochránili svoje zdravie. Nielen na pracovisku, ale tiež v domácej kuchyni a kúpeľni.“

Drezová batéria GROHE Zedra s vyťahovacou sprchou a technológiou SmartControl umožňuje reguláciu prúdu vody a jej teploty jednou rukou.
Drezová batéria GROHE Zedra s vyťahovacou sprchou a technológiou SmartControl umožňuje reguláciu prúdu vody a jej teploty jednou rukou.

Objavte viac výrobkov GROHE, pre ktorých je hygiena na prvom mieste, v informačnom liste Kúpeľne a kuchyne.

Súvisiace články:

Autor: Tlačová správa
Foto: archív GROHE AG
reklama

Nové

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

reklama