Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 23.4.

Veľké posuvné strešné okná a dvere – dom ako kabriolet

Zverejnené: 13. 1. 2020

Strešné okná a dvere môžu byť pojaté unikátnym, decentným a elegantným spôsobom a vniesť do prevedenia strechy aj celého podkrovného priestoru kreativitu, ladnosť aj lepšie funkčné vlastnosti čo sa týka presvetlenia, poskytnutia výhľadu alebo možností využitia strechy.

Podkrovné bývanie je samo o sebe atraktívne a jedinečné. Láka k elektívnemu riešeniu strešných okien, terás a s tým súvisiacich pohodlných strešných dverí - vhodne navrhnuté strešné okná či strešný výstup presvetlia veľkú časť bytu a prinesú aj energetickú úsporu.

Strešné okná PERSPEKTIV

Záplava svetla v podkroví, maximálna možnosť otvorenia strechy a panoramatické výhľady, to sú hlavné prínosy inštalácie posuvných strešných okien Solara PERSPEKTIV. Luxusné, na mieru vyrábané okná PERSPEKTIV sú produktom českej spoločnosti Solara, ktorá s nimi žne úspechy po celej Európe. Konštrukčne sa plochy presklenia odsúvajú do strán nad krytinu strechy alebo nad pevnú presklenú časť. Posuvný systém je vhodný či už pre šikmé, tak aj pre ploché strechy.

Konštrukcia okien je z dreveného masívu, vonkajšie oplechovanie je možné voliť z rôznych druhov plechov. Systém posuvu vyvinutý pre náročné klimatické podmienky striech je vyrobený z nerezu a umožňuje ľahký a plynulý posuv. Okná sú osadené kvalitným zabudovaným kovaním, vybrať je možné z rôznych druhov kľučiek či elektroovládania, individuálne je riešené tiež zloženie skiel či zatienenia pre elimináciu prehrievania podkrovných priestorov.

Pri zabudovaní na úroveň podlahy môže veľké strešné okno slúžiť tiež k pohodlnému výstupu na strešnú terasu, kde tvorí praktické strešné dvere.

Strešným oknom na terasu

Strecha s vírivkou alebo napríklad s bylinkami, jedlými kríkmi a kompostérom. Jednoducho s čímkoľvek a to pokojne uprostred mesta - to vám sprístupnia strešné výstupy.

"Bývam v podkroví celý život. Tiež už mnoho rokov na stavbách robím dozor pri montáži strešných dverí a musím uznať, že otvorený priestor nad strechami je luxusný. Strešné terasy sú šikovným riešením ďalšieho rozmeru bývania a sprístupnenia jeho ďalšej funkcie. Vždy na mňa strešné terasy pôsobia exkluzívne a robia mi radosť - sú tak vzdušné," opisuje Jakub Formánek zo Solary, spoločnosti, ktorá sa na strešné dvere a posuvné strešné presklenie špecializuje.

Výstupový systém Solara je vhodný či už pre šikminy, tak aj ako výstup na plochú strechu.

Referencie a fotogaléria

Pozývame Vás na návštevu bohatej fotogalérie referencií z Čiech ale aj Nemecka, ktorá názorne predvádzajú variabilitu použitia či už posuvného systému Solara, tak aj strešných výstupov Solara a predstavujú mnoho príkladov, ako je možné strešné terasy pojať. Inšpirujte sa na www.solara.cz/referencie a doprajte svojmu podkroviu luxus a originalitu.

Súvisiace články:

Posuvné strešné okná Solara veľkých rozmerov
Ako dostať užívateľa bytu do voľného priestoru medzi strechami
Krásny priestor medzi strechami
Najlepší celkový dizajn presklenia pamiatkových striech

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy Solara

Tématické odbory

reklama

Nové

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

reklama