Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Zadovážte si nerušené sedenie v pergole vďaka screenovým clonám

Zverejnené: 1. 6. 2021

Screeny sú jediné vonkajšie tienenie, ktoré si môžete zadovážiť pre zlepšenie komfortu pobytu v záhrade, či už ide o pergoly, altán alebo zastrešenú terasu. Na všetkých týchto miestach sa screenové clony osvedčili vďaka hustej tkanine, ktorá obyvateľov ochráni pred nepriazňou počasia a poletujúcimi nečistotami.

Screeny ako jediná voľba

Hovoríte si, ako si môžeme byť takí istí, že iná možnosť neprichádza do úvahy? Pre vonkajšie použitie sú už vhodné len žalúzie, ktoré bez prítomnosti skla strácajú zmysel, a predokenné rolety, ktoré kompletne zatemnia priestor. Screenové rolety pritom zvládajú tieniť a súčasne prepúšťať dovnútra dostatok svetla. Používateľ cez screenovú tkaninu vidí von, tá ho pritom chráni pred pohľadmi zvonka. Ideálna kombinácia, nezdá sa vám?

Ako to celé funguje

Screeny sú v jednom zo svojich zhotovení (Lockscreen) zo všetkých strán uchytené, takže odolajú aj silnejšiemu vetru. Rovnako dobre ako pred slnkom, ochráni tento typ clôn obyvateľov vonkajšej pergoly pred otravným hmyzom, ktorý o sebe dáva vedieť hlavne podvečer. V tom čase je slnko nad horizontom, takže presne v polohe, keď najviac svieti do očí. Vďaka screenovým roletám získate dvojitú ochranu v jednom.

Praktické – farby, montáž a ovládanie

Screenová roleta sa skladá z boxu, vodiacich líšt a koncovej lamely, ktoré sa bežne dodávajú tak v základných farbách, ako aj v odtieňoch RAL alebo je možné opatriť ich renolitovou fóliou. Tkanina má aj svoj vzorkovník – medzi najpoužívanejšie farby patrí biela, béžová, sivá, hnedá alebo čierna.

Screeny sa vyrábajú vo verzii so zaomietacím boxom, teda tak, aby na fasáde bolo vidieť len to najnutnejšie. Namontujete ich však aj dodatočne. Ovládanie screenov sa najčastejšie rieši pomocou rúčky alebo šnúry. Na prianie je možné opatriť vonkajšie látkové rolety motorovým ovládaním, ako je to bežné pri iných typoch tienenia.

Spoločnosť Building Shutter Systems s.r.o. uviedla v tomto roku na trh v segmente screenov niekoľko noviniek. Ide napríklad o:

  • výrobu screenov do šírky až 6 m
  • box 120 x 120 mm, ktorý sa svojimi rozmermi perfektne hodí na zatienenie pergol
  • zavedenie technológií ClickOn a Visitex, ktoré prispievajú k dizajnovo čistému a úplne hladkému zhotoveniu screenov
  • výrobu boxu Lockscreen Integrated, ktorého prednosťou je hlavne široká variabilita použitia

Výrobca tieniacej techniky Minirol má s produkciou screenových roliet vo Velkej Bíteši skúsenosti od roku 2010. V prípade záujmu o viac informácií alebo cenovú ponuku ho neváhajte kedykoľvek kontaktovať cez webové stránky značky.

Súvisiace články:

Autor: Kolektív autorov
Foto: archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama