Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Zavádzame na trh pojem strešné dvere

Zverejnené: 18. 11. 2019

Terasa na plochej streche, záhony, mestské včelárstvo, relaxačné zóny ... Krásny a slobodný priestor medzi strechami získava v súčasnosti mnoho zaujímavých podôb. "Mám také priestory rád, cítim sa tam dobre. A je mojou prácou aj koníčkom vyvíjať a vyrábať presklené strešné výstupy. Teraz na trh zavádzame pojem STREŠNÉ DVERE. Trošku vtipne, ale pravdivo uvádzam, že takto sprístupnené priestory nadchnú romantikov aj developérov. Prvý z nich si to užijú a druhí zarobia, "hovorí Jakub Formánek za vedenie českého výrobcu.

Šikovné riešenie vstupu na terasu, v kombinácii s pohodlnými strešnými dverami, predstavujú tepelno-izolačný stavebný prvok, ktorým presvetlíte a otvoríte prístupovú cestu na strechu. Získate tým príjemný sklon schodiska a požadovanú šírku vhodnú pre každodenné užívanie. "Žiadne rebríky a „skororebríky“. Vyvíjali sme skutočne dlhodobé riešenie pre moderné domy s plochou strechou aj stavby so šikmou škridlovou strechou. Pre pánov v klobúku aj dámy na podpätkoch. Na trh sme po niekoľkoročnom vývoji uviedli dva typové výrobky, ktoré riešia komfortnú cestu na strešnú terasu." Dopĺňa Jakub Formánek. Ide o POSUVNÉ STREŠNÉ DVERE a VÝKLOPNÉ STREŠNÉ DVERE.

Posuvné či výklopné strešné dvere Solara?

Obe koncepcie celopresklených strešných dverí Solara umožnia užívateľovi prejsť strešnou konštrukciou po schodisku s príjemným sklonom, dostatkom podchodzej výšky a čistým priechodom do 800 mm. Pridanou hodnotou je plná presvetlenosť priestoru. Dĺžka typových strešných dverí je 3,4 m, v skrátenom prevedení potom 2,8 m. Súčasťou podkladov Solara je aj odporúčaný návrh schodiskového ramena a tvar ostenia.

"Tieto dva výrobky sa líšia v niekoľkých technických parametroch. Prednosťami posuvného riešenia sú napríklad možnosť manuálneho ovládania, priameho výstupu zo schodiska či možnosť rozšírenia plochy o fixné zasklenie. Medzi pozitíva výklopného riešenia patrí úspora miesta na terase, menšie spád pre odvod dažďovej vody či výstup zo schodiska do ľavej/pravej strany“ uvádza Jakub Formánek.

Montáž výklopných strešných dverí Solara v univerzitnej aule v Prahe
Montáž výklopných strešných dverí Solara v univerzitnej aule v Prahe

Technika a dizajn typových strešných dverí Solara

Strešné dvere Solara sú osadené dizajnovým celopresahovým sklom, je možné ich vybaviť plnou zostavou elektroovládania vrátane integrovaných, skrytých elektrootváračov, senzorom vietor-dážď, bezpečnostným snímačom, záložným zdrojom a ďalšími užitočnými komponentmi. Obvodový golier je pripravený pre priame napojenie PVC alebo škridlovej krytiny. Strecha je tepelne najviac namáhaným miestom domu počas zimných aj letných výkyvov. Tepelno-izolačné spracovanie tu musí byť výborné; sklo, zdvojené tesnenie medzi rámom a krídlom. Veľmi teplý sendvič rámu strešných dverí preto patrí do základného prevedenia.

Posuvné strešné dvere Solara na streche pražského hostelu
Posuvné strešné dvere Solara na streche pražského hostelu

Fotogaléria referencii a poradenstvo k výrobku

Navštívte fotogalérie referencií na solara.cz/reference a využite možnosti poradenstva ku strešným dverám na obchod@solara.cz / 602 176 036. Prediskutovať môžete napríklad možnosti fungujúceho napojenia plochy pochôdzej terasy a jej správneho odvodnenia.

Súvisiace články:

Najlepší celkový dizajn presklenia pamiatkových striech
Strešné dvere Solara
Krásny priestor medzi strechami
Presvetlenie strešného bytu v pamiatkovej zóne

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy Solara

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama