Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Zdravšie pracovné prostredie v súlade s udržateľnosťou

Zverejnené: 15. 2. 2021

Človek strávi v práci tretinu dňa, niekto aj dlhšie. Mnoho zamestnávateľov sa preto snaží, aby svojim zamestnancom vytvorili zdravé pracovné prostredie, v ktorom sa budú cítiť nielen komfortne, ale aj bezpečne. Určité zmeny na pracovisku navyše môžu viesť k väčšej efektivite práce a zároveň napomôcť aj k ochrane životného prostredia.

Súčasná situácia spojená s koronavírusovou pandémiou si na mnohých miestach vyžiadala určité hygienické opatrenia a zároveň sa zvýšili nároky na čistotu prostredia. Meniaci sa prístup k hygiene tiež pravdepodobne významne ovplyvní spôsob, akým budú architekti a inštalatéri pristupovať k svojej práci. Coen van Oostrom, zakladateľ a CEO spoločnosti EDGE, predvída, že rastúce nároky na hygienu budú hrať kľúčovú úlohu pri budovaní novej generácie pracovísk. „Popri udržateľnom rozvoji bude náš prístup k zdraviu definovať spôsob, akým staviame a navrhujeme domy, kancelárie a ďalšie budovy, v ktorých sa stretávajú ľudia," hovorí. Do popredia sa dostanú inteligentné architektonické koncepty a inovatívne kúpeľňové a kuchynské riešenia.

Bezdotykové ovládanie

Portfólio takýchto riešení sa počas niekoľkých posledných rokov podarilo vyvinúť spoločnosti GROHE, ktorá má v segmente sanitárnej techniky viac ako štyridsaťročné skúsenosti. Jej bezdotykové vodovodné batérie riadené infračerveným senzorom sú spoľahlivé a predstavujú veľmi výhodnú investíciu, pretože vďaka presnému spínaniu napomáhajú šetriť vodu. Navyše znižujú riziko prenosu baktérií a vírusov na minimum. Aj takáto zdanlivá maličkosť môže zamestnancom spríjemniť ich fungovanie na pracovisku, pretože potreba dotýkať sa bežnej vodovodnej batérie, najmä na verejných miestach, sa čím ďalej viac stáva neprijateľnou. V kombinácii so systémom Power Box toto riešenie predstavuje tiež spôsob, ako šetriť nielen vodu, ale aj elektrickú energiu. Zakaždým, keď je batéria spustená, integrovaná turbína premieňa kinetickú energiu tečúcej vody na elektrickú energiu. Iba 60 sekúnd, kedy voda tečie, zaistí energiu na napájanie batérie po dobu 24 hodín.

Bezdotykové ovládanie sa ale netýka len umývadlových batérií. Infračerveným senzorom GROHE je možné vybaviť tiež pisoáre, toalety a sprchy. Vybrané produkty tejto značky možno navyše prepojiť so smart telefónom či tabletom a sledovať spotrebu vody, počet automatických spláchnutí či koľkokrát bola automaticky spustená tepelná dezinfekcia.

Elegantné prevedenie

Popri výhodách, ktoré výrobky GROHE prinášajú, sú aj ozdobou každého interiéru. Oblé tvary vodovodnej batérie Essence E vnesú do hotelovej kúpeľne nádych luxusu, nadčasový a minimalistický dizajn Eurosmart CE ocenia napríklad prevádzkovatelia letísk či športových zariadení a kubistická batéria Eurocube E s ostrými líniami sa stane výrazným doplnkom nejednej administratívne budovy.

Čistá voda

Každý zamestnanec tiež určite ocení, keď bude mať počas celej pracovnej doby k dispozícii vychladenú, filtrovanú, prípadne aj perlivú vodu. S kuchynským systémom GROHE Blue to však možno zariadiť aj s ohľadom na životné prostredie. Tento systém umožní nielen ľahkú a rýchlu prípravu chladených nápojov, ale tiež je vďaka nemu možné obmedziť spotrebu plastových fliaš, výrobného odpadu a znížiť uhlíkovú stopu. Navyše úplne odpadnú starosti spojené s nákupom, prepravou a skladovaním balenej vody.

GROHE Blue je vybavený vysoko výkonným filtrom, ktorý vodu z kohútiku zbaví chlóru a nečistôt, prepožičia jej sviežu a lahodnejšiu chuť, prípadne ju obohatí o magnézium. Zároveň vodu vychladí na 6 až 10 °C, čo je pre organizmus ideálna teplota. Pomocou tlačidlového ovládania vybaveného LED podsvietením si navyše každý môže zvoliť buď perlivú, jemne perlivú alebo neperlivú vodu, presne podľa svojej chuti.

Aj samotná spoločnosť GROHE sa snaží ísť cestou ochrany životného prostredia. V rámci iniciatívy GROHE goes ZERO prešlo všetkých päť výrobných závodov po celom svete a logistické centrá v Nemecku na ekologickú elektrinu. Od apríla roku 2020 sa GROHE snaží vyrovnávať nevyhnuteľné emisie CO2 prostredníctvom dvoch kompenzačných projektov a v priebehu roku 2021 je ambíciou spoločnosti tiež úplná eliminácia jednorázových plastov v baleniach.

Súvisiace články:

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy GROHE
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama