Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 4.5.

Dostaňte pod plochú strechu viac denného svetla

Zverejnené: 23. 10. 2023

Majitelia domov s plochou strechou často riešia problém, ako dostať viac denného svetla do priestorov uprostred dispozície a do väčších hĺbok domu. S tým im pomôžu svetlíky od spoločnosti VELUX. Ich nová generácia, ocenená Red Dot Design Award, sa teraz rozširuje o tri nové veľkosti.

Zdroj: Velux

Nová generácia svetlíkov VELUX je obohatená o množstvo technických inovácií so zachovaním moderného minimalistického vzhľadu. Väčšia presklená plocha znamená viac denného svetla – a to aj vďaka bezrámovému zaskleniu novej generácie svetlíkov, ktoré zvyšuje priepustnosť denného svetla (v porovnaní s predchádzajúcou generáciou) až o 52 %.

Až 13 štandardizovaných rozmerov

Ocenená generácia svetlíkov pre veľký záujem teraz získava k svojmu portfóliu tri nové maxi rozmery. Tie boli starostlivo zvolené tak, aby zodpovedali modulovým vzdialenostiam drevených strešných konštrukcií, čím sa zjednodušuje projektovanie aj ich montáž. Svetlíky VELUX tak teraz nájdete aj vo veľkostiach: 150 x 80 cm, 150 x 120 cm a 200 x 60 cm.

Zdroj: Velux
Zdroj: Velux

„Veľkoryso presvetlený priestor je nadčasovým trendom. Nové rozmery svetlíkov VELUX teraz ešte viac rozširujú možnosti využitia. Sú situácie, kam sa skôr hodí obdĺžnikový svetlík – napríklad nad dlhú kuchynskú linku. Ten navyše pri rovnakej presklenej ploche – v porovnaní s dvoma štvorcovými svetlíkmi – do interiéru prinesie viac denného svetla,“ hovorí architekt spoločnosti VELUX, Marek Petrík.

Okrem rozmerov sa variabilita produktov prejavuje v spôsobe otvárania (neotváravé, elektricky otváravé a solárne otváravé svetlíky), či v spôsobe horného zasklenia (ploché zasklenie určené pre sklony striech 2˚ – 15˚, či zaoblené zasklenie do striech so sklonom 0˚ – 15˚).

Zdroj: Velux
Zdroj: Velux

Presvetlené priestory aj vo vnútri dispozície domu

Rámy svetlíkov zodpovedajú súčasným minimalistickým trendom, pre okenné plochy však platí opak. Nové svetlíky VELUX obsahujú revolučné konštrukčné inovácie: tenké neviditeľné krídlo, bezrámové zasklenie a diskrétne umiestnenie roliet. Praktická stránka sa stretáva so stránkou dizajnovou. Svetlíky vďaka ich funkčným prvkom poskytujú maximum denného svetla a majú minimalistický a elegantný vzhľad.

Zdroj: Velux
Zdroj: Velux

Drevené rámy sú obalené polyuretánovou vrstvou, ktorá zabezpečuje ich bezúdržbovosť, a samotné svetlíky sú odolné voči vplyvom počasia. V otváravej verzii sú vybavené aj dažďovým senzorom, ktorý okno automaticky zavrie pri prvých dažďových kvapkách. Vďaka tomu si majitelia svetlíkov môžu užívať príjemné vnútorné prostredie úplne bez stresu. Svetlíky možno doplniť o solárne ovládané markízy alebo zatemňujúce rolety.

Zdroj: Velux
Zdroj: Velux

Keďže sú svetlíky k dispozícii aj s trojsklom, zaručia aj vynikajúcu energetickú účinnosť a zvukovú izoláciu. Práve tieto faktory pozitívne vplývajú aj na príjemnú teplotu v interiéri a vytvárajú z priestorov pod strechou obľúbené miesto na oddych – a to všetko s dostatkom denného svetla.

Viac o novej generácii a nových veľkostiach svetlíkov VELUX sa dozviete na www.velux.sk.

Súvisiace články:

Presvetlenie bungalovov s väzníkovým krovom
Automatická ventilácia a tienenie strešných okien od spoločnosti Velux
Unikátny svetlík Velux s bezrámovým zaobleným zasklením
Inteligentné technológie na veľtrhu Coneco bodovali
Je potrebné zmeniť prístup k modernému stavebníctvu
Zdravší domov s Veluxom

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy VELUX

Tématické odbory

reklama

Nové

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Zverejnené 3.5. Architekt Lukáš Vetrovec si stavia rodinný dom a vlastný ateliér. Má obmedzený rozpočet, preto si projekt rozfázoval tak, aby ho postupne z vlastných zdrojov ufinancoval. Dôležitú úlohu v pláne hrá voľba jednovrstvového muriva HELUZ. ísť na článok

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

reklama