Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Hliníková pergola LUKA s látkovou sťahovacou strechou

Zverejnené: 2. 7. 2019

Keď som pred nejakým časom robila rozhovor so svojim známym – architektom, o tieniacej technike, niekoľkokrát počas poobedia zaznelo slovo Isotra. Ako som sa spätne dozvedela, jedná sa o názov firmy, ktorá sa špecializuje na vonkajšie aj vnútorné žalúzie a rolety, markízy a screenové rolety, plisse…, skrátka všetko, čo si pod slovným spojením tieniaca technika vieme predstaviť. Priznám sa, že ten deň som o Isotre počula po prvýkrát, ale ako to už býva, ak sa dozviete niečo nové, zrazu ako by ste to videli všade. Tu v novinách, tam na bilboarde... a keď okolo mňa prešla dodávka s bielymi písmenami ISOTRA a ja som tak túto spoločnosť zaznamenala počas týždňa už po tretíkrát, rozhodla som sa, že si o nej zistím viac informácií.

O niekoľko dní neskôr sa mi kamarátka, ktorá vlastní kaviareň, medzi rečou zmienila o svojom pláne vybudovať pred podnikom vonkajšie posedenie. Dodala, že k zatieneniu nechce využívať klasické slnečníky, ktoré je potrebné na noc alebo vo veternom počasí schovávať a ja som si spomenula práve na pergoly od Isotry. Moju pozornosť upútali takmer okamžite a síce vďaka možnosti farebného prevedenia či už PVC látky, tak hliníkovej konštrukcie. Nejedná sa teda len o praktické riešenie, ako sa ochrániť pred slnečnými lúčmi a dokonca aj dažďom, ale aj o dizajnovú záležitosť, ktorá poteší ako milovníkov jednoduchej elegancie, tak vyznávačov moderného, nápaditejšieho štýlu.

Farbu konštrukcie je možné vyberať buď z piatich základných farieb, medzi ktoré patrí ustricová, biela, strieborná, matná bronzová či pieskovaná čierna, alebo zo vzorkovníku farieb RAL, ktorého rozšírená ponuka uspokojí aj náročnejších klientov. Zvoliť si môžete aj typ tkaniny. Prvý, ktorý je označený ako 502 SATIN, je vďaka špeciálnej povrchovej úprave rezistentný voči nečistotám a tým pádom sa ľahko udržiava. Látka je navyše pevná a vyniká mechanickou odolnosťou. Druhý typ s názvom 716 Polyplan Pergola Opaque sa hodí pre pergoly väčších rozmerov, pretože sa vyznačuje výbornou zvárateľnosťou, látka je nehorľavá a čo ma zaujalo asi najviac – jej vlastnosti zabraňujú tvorbe plesní. Odolnosť voči UV žiareniu, vysokej teplote a vode je u oboch typov samozrejmosťou.

Pergoly LUKA je možné vyberať z dvoch štandardných rozmerov, v prípade potreby je možnosť zatieniť väčšiu plochu spražením dvoch pergolí k sebe. Môžeme ich ukotviť do podlahy či do steny, oceňované sú tiež pre skutočne tiché a ľahké motorické ovládanie.

Ak teda hľadáte, rovnako ako moja kamarátka, efektívne riešenie, ako zatieniť terasu, bazén, predzáhradku či iné vonkajšie posedenie, verím, že vám tento článok poskytol aspoň niekoľko základných užitočných informácií. Viac sa dozviete na internetových stránkach www.isotra.sk/pergola-luka.

Súvisiace články:

Aké sú možnosti pri výbere okenného tienenia?
Screen - hravosť aj tieň
Pergola - moderná je samonosná a bioklimatická
Zatienenie zimnej záhrady a pergoly

Kontakty:
ISOTRA a.s.
Bílovecká 2411/1 746 01 Opava
Tel.: +420 553 685 111
E-mail: isotra@isotra.cz
www.isotra.sk

Autor: Kristýna Brožová
Foto: Archív firmy ISOTRA
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama