Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 6.5.

Hotel v Tatrách privítal svojich hostí na novej luxusnej terase z českých dosiek Terafest®

Aktualizováno: 30. 6. 2023

Hostia Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici môžu využívať novú terasu z kompozitného dreva od českého výrobcu WPC – Woodplastic. Investora pri výbere dodávateľa zaujala predovšetkým veľká odolnosť dosiek Terafest®, ich atraktívny design a bezpečný povrch.

Tatranská Lomnica patrí už dlhšie ako jedno storočie k hlavným strediskám zimných športov vo Vysokých Tatrách. O veľkej obľube, ktorej sa oblasť teší, svedčia aj honosné hotely, medzi ktorými sa už od roku 1905 vyníma terajší Grandhotel Praha, postavený v secesnom duchu.

Majitelia objektu, celoročne vyhľadávaného klientelou, požadujú tú najvyššiu úroveň služieb a pohodlia, a preto sa rozhodli ponúknuť svojim zákazníkom možnosť relaxovať na novej luxusnej terase. Otázkou bolo, akým materiálom rozsiahlu plochu osadiť – mal ladiť ako s dôstojným priečelím hotela, tak s okolitou prírodou.

Vzhľadom na rozmanitú klímu panujúcu vo Vysokých Tatrách, ale aj s ohľadom na prítomnosť víriviek na terase mala nová terasa umožňovať bezpečný pohyb. Samozrejmosťou bola požiadavka na to, aby bol povrch dostatočne odolný a príjemný na dotyk a aby sa ľahko udržoval.

Voľba nakoniec padla na osvedčené dosky Terafest® z kompozitu drevnej múčky a vysokohustotného polyetylénu od popredného európskeho výrobcu a dodávateľa, českej spoločnosti WPC – Woodplastic. Profesionálnu montáž terasy zaistila firma Forsta.

Použili pritom dosky Forest Plus s výrazným prírodným vzorom a nadčasovým designom. Nepravidelné žíhanie umocňuje vizuálny dojem skutočného dreva bez toho, aby však dosky Terafest® trpeli neduhmi, ktoré sú pre drevo typické – hnilobou, tvorbou triesok alebo nutnosti pravidelnej a náročnej údržby.

Zvolený farebný odtieň Teak len podčiarkuje decentný vzhľad celej terasy a necháva vyniknúť žltej fasáde hotela a okolitej zeleni. Grandhotel Praha v Tatranskej Lomnici bude aj naďalej vďaka novej terase miestom, ktoré vyhľadávajú ako vyznávači aktívnej dovolenky, tak aj odpočinku a luxusu.

Súvisiace články:

Treláže z materiálu Woodplastic zdobia nový rezidenčný objekt v Bratislave
Kvalitné drevoplastové kompozitné materiály WPC ponúkajú viac než len alternatívu
Naše terasy sú všade okrem Antarktídy
Woodplastic® je ideálnym materiálom pre vonkajšie realizácie

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy WPC-WoodPlastic

Tématické odbory

reklama

Nové

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Zverejnené 3.5. Architekt Lukáš Vetrovec si stavia rodinný dom a vlastný ateliér. Má obmedzený rozpočet, preto si projekt rozfázoval tak, aby ho postupne z vlastných zdrojov ufinancoval. Dôležitú úlohu v pláne hrá voľba jednovrstvového muriva HELUZ. ísť na článok

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Výber strešného okna alebo nie je trojsklo ako trojsklo

Výber strešného okna alebo nie je trojsklo ako trojsklo

Zverejnené 6.5. Vyberať dnes nejaký výrobok nie je jednoduchá vec, prejsť si všetky dostupné informácie stojí veľa námahy a času. Pri strešných oknách to platí dvojnásobne. Žijeme v čase, keď marketing udáva smer a reklama ako nástroj potom jednoducho smeruje… ísť na článok

reklama