vyhľadávanie
Dnes je 27.7.

Hotel v Tatrách privítal svojich hostí na novej luxusnej terase z českých dosiek Terafest®

Aktualizováno: 30. 6. 2023

Hostia Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici môžu využívať novú terasu z kompozitného dreva od českého výrobcu WPC – Woodplastic. Investora pri výbere dodávateľa zaujala predovšetkým veľká odolnosť dosiek Terafest®, ich atraktívny design a bezpečný povrch.

Tatranská Lomnica patrí už dlhšie ako jedno storočie k hlavným strediskám zimných športov vo Vysokých Tatrách. O veľkej obľube, ktorej sa oblasť teší, svedčia aj honosné hotely, medzi ktorými sa už od roku 1905 vyníma terajší Grandhotel Praha, postavený v secesnom duchu.

Majitelia objektu, celoročne vyhľadávaného klientelou, požadujú tú najvyššiu úroveň služieb a pohodlia, a preto sa rozhodli ponúknuť svojim zákazníkom možnosť relaxovať na novej luxusnej terase. Otázkou bolo, akým materiálom rozsiahlu plochu osadiť – mal ladiť ako s dôstojným priečelím hotela, tak s okolitou prírodou.

Vzhľadom na rozmanitú klímu panujúcu vo Vysokých Tatrách, ale aj s ohľadom na prítomnosť víriviek na terase mala nová terasa umožňovať bezpečný pohyb. Samozrejmosťou bola požiadavka na to, aby bol povrch dostatočne odolný a príjemný na dotyk a aby sa ľahko udržoval.

Voľba nakoniec padla na osvedčené dosky Terafest® z kompozitu drevnej múčky a vysokohustotného polyetylénu od popredného európskeho výrobcu a dodávateľa, českej spoločnosti WPC – Woodplastic. Profesionálnu montáž terasy zaistila firma Forsta.

Použili pritom dosky Forest Plus s výrazným prírodným vzorom a nadčasovým designom. Nepravidelné žíhanie umocňuje vizuálny dojem skutočného dreva bez toho, aby však dosky Terafest® trpeli neduhmi, ktoré sú pre drevo typické – hnilobou, tvorbou triesok alebo nutnosti pravidelnej a náročnej údržby.

Zvolený farebný odtieň Teak len podčiarkuje decentný vzhľad celej terasy a necháva vyniknúť žltej fasáde hotela a okolitej zeleni. Grandhotel Praha v Tatranskej Lomnici bude aj naďalej vďaka novej terase miestom, ktoré vyhľadávajú ako vyznávači aktívnej dovolenky, tak aj odpočinku a luxusu.

Súvisiace články:

Treláže z materiálu Woodplastic zdobia nový rezidenčný objekt v Bratislave
Kvalitné drevoplastové kompozitné materiály WPC ponúkajú viac než len alternatívu
Naše terasy sú všade okrem Antarktídy
Woodplastic® je ideálnym materiálom pre vonkajšie realizácie

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy WPC-WoodPlastic

Tématické odbory

reklama

Nové

Priečky, schody a stropy Ytong a ich uplatnenie pri rekonštrukciách

Priečky, schody a stropy Ytong a ich uplatnenie pri rekonštrukciách

Zverejnené 26.7. Ako si zaistiť pekné a moderné bývanie, keď nové domy sú neúnosne drahé a hypotekárne úroky vysoké? Pre mnohých záujemcov o vlastné bývanie tak prichádza do úvahy rekonštrukcia alebo prestavba existujúceho objektu. ísť na článok

Aký bazén sa hodí do vašej záhrady

Aký bazén sa hodí do vašej záhrady

Zverejnené 24.7. Leto je v plnom prúde a túžba po osviežení počas horúcich dní je veľká. Ak máte záhradu, určite vás láka súkromie a pohodlie vlastného priestoru, kde si môžete užiť vodné radovánky a príjemné schladenie. Výber správneho bazéna môže byť kľúčom k… ísť na článok

Do Slnečných kúpeľov v Luhačoviciach sa vracia spoločenský život

Do Slnečných kúpeľov v Luhačoviciach sa vracia spoločenský život

Zverejnené 23.7. Náročná rekonštrukcia Jurkovičových stavieb Vodoliečebného ústavu a Slnečných kúpeľov je na konci a do pamiatkovo chráneného areálu sa rýchlo vracia život. Od jari tohto roku sa tak návštevníci Luhačovíc môžu vypraviť na úžasnú expozíciu Dušana… ísť na článok

reklama