vyhľadávanie
Dnes je 27.7.

Kompozitné dosky Terafest sa stále častejšie uplatňujú aj ako dekorácie

Zverejnené: 22. 5. 2021

Bezúdržbové lamely z materiálu WoodPlastic® novo dominujú aj časti vstupných priestorov bratislavského veľkoobchodu CUREL. Atraktívne trelážové podlubie je vytvorené z kompozitných dosiek od českého výrobcu, spoločnosti WPC – WoodPlastic.

Investor si pre svoj projekt vybral bezúdržbové dosky z kompozitu dreva a polyethylénu HDPE v odtieni Cedar. Realizácie zákazky sa precízne zhostil bratislavský partner výrobcu, firma Unia Bau. Každá z lamiel v dĺžke 2 700 mm je uchytená na konštrukcii, ktorej jednotlivé nosiče majú rozmer 50 x 50 mm. Zámerom zvoleného riešenia bolo vytvoriť efekt trelážneho podlubia, ktorého prednosťou bude popri príjemnom dizajne aj minimálna potreba údržby a dlhá životnosť materiálu.

Jednou z inšpirácii pre originálne využitie kompozitných dosiek ako dekoratívneho prvku bola v prípade bratislavského veľkoobchodu aj nedávna realizácia objektu NIDO. Tá získala Cenu slovenskej komory architektov CE ZA AR 2019 v kategórii bytových domov. Práve treláže z kompozitných dosiek od WPC – WoodPlastic použité v projekte NIDO sa stali inšpiráciou pre celý rad podobných projektov, nielen na Slovensku.

Dosky od spoločnosti WPC – WoodPlastic sa najčastejšie využívajú k budovaniu terás, plotov či obkladov stien. Architekti ich vďaka ich vlastnostiam hojne využívajú nielen ako čisto funkčný stavebný prvok, ale aj vzhľadom k ich dekoratívnemu potenciálu. Popri terasách, balkónoch či strechách sa s nimi môžeme častejšie stretnúť aj v prípade ďalších priestorov rodinných domov, komerčných objektov alebo na verejných miestach veľkých miest.

O firme

Česká spoločnosť WPC – WoodPlastic patrí k popredným európskym výrobcom WPC dosiek z kompozitu čistej drevenej múčky a zdravotne nezávadného polyméru HDPE. Za dobu svojej existencie firma realizovala zákazky presahujúce plochu 500 000 m². Svoje výrobky v súčasnosti predáva prostredníctvom mnohých vlastných terasových centier, ale aj partnerských predajní, či už na Slovensku, v Českej republike, tak aj v ďalších viac než 30 krajinách sveta.

Súvisiace články:

WPC-WoodPlastic ponúka kompozitné dosky v prémiovom rade Terafest
Terasy WoodPlastic ponúkajú svetovú kvalitu

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy WPC-WoodPlastic

Tématické odbory

reklama

Nové

Priečky, schody a stropy Ytong a ich uplatnenie pri rekonštrukciách

Priečky, schody a stropy Ytong a ich uplatnenie pri rekonštrukciách

Zverejnené 26.7. Ako si zaistiť pekné a moderné bývanie, keď nové domy sú neúnosne drahé a hypotekárne úroky vysoké? Pre mnohých záujemcov o vlastné bývanie tak prichádza do úvahy rekonštrukcia alebo prestavba existujúceho objektu. ísť na článok

Aký bazén sa hodí do vašej záhrady

Aký bazén sa hodí do vašej záhrady

Zverejnené 24.7. Leto je v plnom prúde a túžba po osviežení počas horúcich dní je veľká. Ak máte záhradu, určite vás láka súkromie a pohodlie vlastného priestoru, kde si môžete užiť vodné radovánky a príjemné schladenie. Výber správneho bazéna môže byť kľúčom k… ísť na článok

Do Slnečných kúpeľov v Luhačoviciach sa vracia spoločenský život

Do Slnečných kúpeľov v Luhačoviciach sa vracia spoločenský život

Zverejnené 23.7. Náročná rekonštrukcia Jurkovičových stavieb Vodoliečebného ústavu a Slnečných kúpeľov je na konci a do pamiatkovo chráneného areálu sa rýchlo vracia život. Od jari tohto roku sa tak návštevníci Luhačovíc môžu vypraviť na úžasnú expozíciu Dušana… ísť na článok

reklama