Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Pergola, ktorá sa vám dokonale prispôsobí

Aktualizováno: 31. 7. 2020

Spoločnosť sa navracia k prírode, javí veľký záujem o pobyt na čerstvom vzduchu a prispôsobuje k tomu aj svoje okolie. Predlžujúce sa horúce letá však razia trend obstarať si k zeleni aj vhodné tienenie. Nenechajte sa odradiť horúcim slnkom a vychutnajte si príjemné chvíle na záhrade alebo pri bazéne. Pergola je skvelý a jednoduchý spôsob, ako si vytvoriť príjemný chládok v exteriéri. Samonosná bioklimatická pergola ARTOSI je rýdzo český výrobok prichádzajúci priamo z vývojového oddelenia spoločnosti ISOTRA. Svojím inovatívnym a čistým dizajnom sa vám v mnohých ohľadoch prispôsobí. Bola vyvinutá s dôrazom na presnosť, kvalitu spracovania a možnosti individuálnych úprav.

Bioklimatická pergola ARTOSI je vyrábaná s vysokou presnosťou, vďaka čomu je každá montáž jednoduchá a rýchla. Pergolu navyše môžete namontovať k stene domu, alebo nechať ako samostatne stojacu. Stojku pergoly možno individuálne posunúť až o 1 m mimo roh pergoly. Jednotlivé pergoly možno k sebe pripojiť, pričom v spoji potom ostáva len jedna stojka.

Nezávislé lamelové sekcie

Unikátnosťou pergoly ARTOSI je možnosť rozdelenia strechy na viac nezávislých sekcií, ktoré je možné ovládať samostatne. Môžete tak komfortne pomocou diaľkového ovládača regulovať prúdenie svetla, tepla i vzduchu v ľubovoľnej časti pergoly podľa pozície slnečných lúčov počas celého dňa.

Na pergole je unikátne jej riešenie strechy, ktoré prináša možnosť rozdelenia na vzájomne nezávislé sekcie. Užívateľ si tak môže vybrať, či bude tieniť len z časti alebo iba tam, kde je potrebné.
Na pergole je unikátne jej riešenie strechy, ktoré prináša možnosť rozdelenia na vzájomne nezávislé sekcie. Užívateľ si tak môže vybrať, či bude tieniť len z časti alebo iba tam, kde je potrebné.

Pri plnom uzatvorení lamiel vás pergola ochráni pred dažďom aj snehom, pričom voda sa odvádza vždy minimálne jednou stojkou. Výška strešného rámu vrátane otvorenej lamely má iba 25 cm, čo pergole pridáva na jej elegancii. Uhol otvorenia lamiel je potom pod sklonom až 130°. Uzavreté strešné lamely tvoria nepriepustnú plochu, ktorá unesie napríklad až 116 kg na 1 m2 pri rozmere 6 x 4 metre. Lamely sú tvarovo optimalizované tak, aby vykazovali, čo najlepšie pevnostné výsledky s čo najmenším nárokom na materiál.

Premenlivé rozmery

Táto hliníková pergola môže mať na šírku až 4 metre, vysunutie až 7 metrov a výšku až 3 metre. Pohon je umiestnený v obvodovom ráme, čo zaisťuje, že nie je viditeľný zo žiadnej strany a nenaruší tak celkový vzhľad pergoly. Farbu konštrukcie a lamiel možno vyberať zo 6 základných farieb, pričom vďaka vybavenosti modernou práškovou lakovňou priamo v areáli spoločnosti ISOTRA, je možný akýkoľvek farebný nástrek.

Dotvorte celkový dizajn a funkčnosť doplnkami

Pergolu je možné ešte esteticky aj funkčne pozdvihnúť. Jedna z možností sa skrýva v dômyselnom osvetlení. To je, vo forme LED pásikov (či už v teplom alebo studenom odtieni), možné začleniť po stranách výsuvu pergoly. Druhá úprava, ktorá pergolu premení na skutočne nadštandardný obytný vonkajší priestor, spočíva v inštalácii bočných tieniacich prvkov. Investor má na výber screeny alebo vonkajšie žalúzie, ktoré vďaka vyplneniu bočných nechránených priestorov umožnia užívateľom pergolu využívať aj v chladnejších obdobiach. Vhodne zvolený tieniaci prvok funguje nielen ako ochrana pred slnkom, ale aj pred nepríjemnými vplyvmi počasia (vietor, dážď...).

Elegantné a účinné screeny

Zamerajme sa na screeny, ktoré sú svojim charakterom do pergoly ARTOSI obzvlášť vhodné. Čo sa týka estetickej stránky, dodajú prístrešku patričný štýl. Screeny (okrem iného aplikovateľné aj ako vonkajšie tienenie okien, pokiaľ si majiteľ praje, aby pergola bola v harmónií s tienením) sú vyrobené zo špeciálnej tkaniny nadčasového vzhľadu a majú vysokú odolnosť. Jej hlavnou prednosťou je čiastočná svetelná priepustnosť. Sťažuje pohľad okoloidúceho zvonku dovnútra, avšak umožňuje užívateľom pohľad von. Zaistí teda súkromie pri súčasnom zachovaní kontaktu s okolím.

Veľmi priaznivá cena

Vzhľadom k vyššie popísaným mimoriadnym parametrom a vlastnostiam, ktoré sú investorovi k dispozícii, je potrebné podotknúť, že cena za pergolu ARTOSI je veľmi priaznivá. Zámerom spoločnosti ISOTRA bolo vytvoriť produkt, ktorý bude kvalitný a pritom dostupný širokej verejnosti a to sa vydarilo.

Napíšte si o nezáväznú ponuku na mieru vašej záhrade či terase na www.artosi.sk

Súvisiace články:

Aké sú možnosti pri výbere okenného tienenia?
Screen - hravosť aj tieň
Pergola - moderná je samonosná a bioklimatická
Zatienenie zimnej záhrady a pergoly

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy ISOTRA
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama