Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 8.5.

Pracujte efektívnejšie – rolety a screeny vám pomôžu v kancelárii aj domácej pracovni

Zverejnené: 5. 8. 2021

Priestor, ktorý používame na prácu sa podieľa na tom, aký sústredený výkon vo výsledku podáme. Hlavne v kanceláriách typu open space môže byť naozaj ťažké sústrediť sa pre neustály ruch, prehriaty interiér alebo ostré slnečné svetlo, ktoré svieti priamo do monitoru počítača.

Chcete svetlo, alebo tmu?

Vhodným tienením pre administratívne presklené budovy, menšie kancelárie, ale aj ďalšie pracoviská, ako sú školy, knižnice, laboratóriá, ateliéry alebo rôzne spoločenské a konferenčné priestory sú rolety. Existujú pritom dva typy, ktoré presne zodpovedajú potrebám každého interiéru a jeho častiam.

Predokenné rolety

Dokážu miestnosť kompletne zatieniť a okrem toho aj odhlučniť, čo oceníte v kanceláriách s oknami do rušnej ulice. Ak sú stiahnuté cez okno, chránia ho pred nepriaznivým počasím. Hodia sa do zasadacích miestností, projekčných sál a aj všade tam, kam aspoň časť dňa svieti priame slnko. Roleta totiž tieni aj čiastočne vytiahnutá z roletového boxu.

Screenové rolety

Účinne tienia, pritom prepúšťajú svetlo, pri stiahnutí fungujú ako sieť proti hmyzu a umožňujú vetrať pri otvorenom okne. Vďaka tomu sú vhodné do priestorov, kde je žiaduce denné svetlo alebo tam, kde sú blízko okna ďalšie kancelárie.

Pohodlné ovládanie pri práci

Ručné ovládanie roliet na okná aj screenov je bezproblémové, motorické ovládanie je však pohodlnejšie, rýchlejšie a predĺžite vďaka nemu životnosť tienenia.

Elektrický pohon – Tento variant zaisťuje najvyššiu mieru pohodlia. Tichý motorček navíja rolety a screeny podľa stlačenia tlačidla. Môžete si pridať centrálne ovládanie všetkých roliet alebo nastaviť časový spínač. Prípadne máte možnosť si priobjednať aj senzor slnečného svitu, podľa ktorého sa rolety ovládajú automaticky. Rolety na diaľkové ovládanie – Na tomto ovládaní je všetko ako pri elektrickom pohone s jednou výhodou. Rolety ovládate odkiaľkoľvek v miestnosti. Nemusíte vstávať od pracovného stola alebo odbiehať od schôdzky, a aj tak si tienenie prispôsobíte podľa seba.

Na všetky možnosti tienenia roletami v pracovných priestoroch sa opýtajte odborníkov z Minirolu, poprednej značky rolovacieho tienenia.

Súvisiace články:

Predokenná roleta - otázky a odpovede, ktoré vás uvedú do témy
Zistite, či sa k vám domov viac hodia vonkajšie screeny, alebo rolety
Minirol: Príjemný chládok aj dostatok denného svetla

Autor: Kolektív autorov
Foto: archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.

Tématické odbory

reklama

Nové

Unikátna inovácia od HELUZu posunie rýchlosť a jednoduchosť stavby zasa o kus ďalej

Unikátna inovácia od HELUZu posunie rýchlosť a jednoduchosť stavby zasa o kus ďalej

Zverejnené 8.5. Najčerstvejšia produktová novinka tehlového systému HELUZ privíta do rodiny zmysluplného celku inovatívnu vencovku nesúcu príhodný názov RAPID. Oproti bežným vencovkám sa vyznačuje nadštandardnou tepelnou izoláciou a významným zrýchlením a… ísť na článok

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Zverejnené 3.5. Architekt Lukáš Vetrovec si stavia rodinný dom a vlastný ateliér. Má obmedzený rozpočet, preto si projekt rozfázoval tak, aby ho postupne z vlastných zdrojov ufinancoval. Dôležitú úlohu v pláne hrá voľba jednovrstvového muriva HELUZ. ísť na článok

Prečo zatepliť dom s využitím polystyrénu ak sú zimy stále teplejšie?

Prečo zatepliť dom s využitím polystyrénu ak sú zimy stále teplejšie?

Zverejnené 7.5. Nehovoria to len štatistiky, cítime to i na vlastnej koži. Podľa SHMÚ bola tohtoročná zima najteplejšou, akú sme na Slovensku zažili. Možno aj vy uvažujete nad zateplením, ale stále teplejšie zimy vás od neho odrádzajú. Zatepliť sa však neoplatí len… ísť na článok

reklama