Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 28.3.

Prečo váš dom potrebuje YQ?

Zverejnené: 29. 1. 2020

Rozhodnite sa pre riešenie, ktoré splní súčasné tepelnotechnické normy, ktoré nadobudli platnosť v januári 2020. Zároveň ale uvažujte o tom, či vám zaručí hodnotu vašej nehnuteľnosti aj v budúcnosti.

Ytong ponúka kompletné riešenie stavby - popri tvárniciach a prekladoch sú to diely pre výstavbu stropu, strechy, schodov a v neposlednom rade prvky pre vonkajšie a vnútorné omietky

Ak chcete postaviť dom, ktorý pretrvá po generácie, je z bezpečného materiálu a nemá žiadne zdravotné riziká, pustite sa do klasického murovania. Najrôznejšie typy drevodomov vám síce pomôžu skrátiť čas výstavby, avšak je potrebné vziať do úvahy aj to, že zhruba po 20 rokoch bude hodnota drevostavby polovičná a síce kvôli použitiu materiálov, ktoré skôr degradujú.

Murované stavby takisto vynikajú podstatne lepším tepelným komfortom. Drevo je ľahký materiál, ktorý akumuluje menej. Ľahko sa vyhreje a rovnako rýchlo aj vychladne. Murovaný dom poskytuje oveľa stabilnejšie podmienky - v zime môžete počítať s kratšou vykurovacou sezónou a v lete sa konštrukcia menej prehrieva. A hoci je drevo samo o sebe prírodný materiál, pri jeho spracovaní sa používajú ochranné chemické látky. Hodnoty týchto prchavých zlúčenín síce v stavbe časom klesajú, napriek tomu je tu koncentrácia terpentínov vyššia.

Stavte na preverené riešenie a záruku silnej medzinárodnej značky Ytong

Stavebný systém Ytong predstavuje šikovné riešenie stavby od projektu po celý životný cyklus stavby. Výrobca tomuto spojeniu kvality a know-how s nadsádzkou hovorí YQ. To predstavuje kompletné riešenie stavby - popri tvárniciach a prekladov, sú to diely pre výstavbu stropu, strechy, schodov a v neposlednom rade prvky pre vonkajšie aj vnútorné omietky. Kvalita materiálu je zaručená medzinárodným zázemím a dôslednou kontrolou. Okrem povinných testov, ktoré ukladá legislatíva, vykonáva výrobca množstvo interných previerok v nemeckých laboratóriách koncernu. Dôsledne preveruje prémiovú kvalitu surovín od vybraných dodávateľov, pravidelne kontroluje kvalitu výrobkov a overuje skutočné tepelnotechnické vlastnosti.

Masívna strecha nielenže zabraňuje únikom tepla, ale chráni podkrovie aj proti prehrievaniu
Masívna strecha nielenže zabraňuje únikom tepla, ale chráni podkrovie aj proti prehrievaniu

Normy vyplývajúce z novelizácie platnej od roku 2020 splníte aj jednovrstvovým murovaním - vďaka tepelnoizolačnému radu tvárnic Lambda YQ. V prípade projektov, ktoré vyžadujú vonkajšie zateplenie, potom výrobca ponúka minerálne dosky Multipor toho istého zloženia. Za pozornosť stojí tiež použitie masívnej strechy Komfort. Táto ťažká masívna strecha nielenže zabraňuje únikom tepla, ale chráni podkrovie aj proti prehrievaniu. A energetický preukaz berie práve do úvahy nielen množstvo energie potrebnej na vykurovanie objektu, ale aj k jeho chladeniu. Murovaná konštrukcia v kombinácii s minerálnymi izolačnými doskami a ťažkou strechou vám prinesú úspory za klimatizáciu a získate celoročnú stabilnú tepelnú pohodu v celom dome. Ďalšou výhodou tejto konštrukcie je jej nehorľavosť a ochrana proti hluku.

Murované stavby ponúkajú vyšší tepelný komfort a v porovnaní s drevodomami pomalšie degradujú
Murované stavby ponúkajú vyšší tepelný komfort a v porovnaní s drevodomami pomalšie degradujú

Dodávateľ ako partner pri výstavbe

Systém Ytong tiež ponúka široké možnosti poradenských služieb. Technickí poradcovia v regiónoch sú odborníci s dlhoročnou praxou v stavebníctve. Dokážu váš projekt posúdiť v akejkoľvek fáze - od prvotného nápadu, kedy hľadáte projektanta, cez výpočet materiálu až po vyriešenie detailov a odporúčaní kvalitnej stavebnej firmy. Ušetríte tak nielen zbytočné výdavky za materiál a čas, ale aj prevádzkové náklady vďaka správne navrhnutej tepelnotechnickej skladbe. Rozhodnúť sa pre jedného dodávateľa je nielen úsporou vášho času, ale aj zárukou kvalitného výsledku a spokojnosti pri užívaní stavby.

Tepelnoizolačný rad tvárnic Lambda YQ umožňuje splniť nové stavebné normy aj jednovrstvovým murovaním
Tepelnoizolačný rad tvárnic Lambda YQ umožňuje splniť nové stavebné normy aj jednovrstvovým murovaním

Súvisiace články:

Príklad konštrukcie s akumuláciou tepla
Systém lambda YQ priateľský svojpomocnej výstavbe
Ytong systémové riešenia vrátane zateplenia a akustiky
Pasívne domy z Ytongu - rýchlo, kvalitne, lacno a natrvalo

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy Xella

Tématické odbory

reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Zverejnené 26.3. Realizácia zeleného a udržateľného priemyselného parku Green Park Piešťany prebiehala od októbra 2021 v dvoch etapách. Moderný priemyselný komplex tvorí dvojica budov s celkovou rozlohou viac ako 27 000 m2. ísť na článok

reklama