Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Rýchlosť, presnosť a variabilita sú hlavné výhody priečok z Ytongu a Silky

Zverejnené: 9. 12. 2022

Priečky z pórobetónu Ytong patria kvôli svojej jednoduchosti k najžiadanejším materiálom pri prestavbách, rekonštrukciách a ďalších prácach v interiéri. Tam, kde je potrebné posilniť akustické vlastnosti, únosnosť steny či akumulačnej schopnosti konštrukcie, ponúka spoločnosť Xella sortiment vápennopieskových tvárnic a priečkoviek Silka.

Pre developerskú výstavbu sú ideálnou voľbou veľkoformátové panelové priečky z Ytong priečkových panelov GHT.

S priečkovkami Ytong sa muruje ľahko a rýchlo s minimom odpadu, výhodou je aj ich nízka hmotnosť a vysoká presnosť vymurovaných priečok. Pre Ytong je typické systémové riešenie, takže sa projektant aj investor môže spoľahnúť na široký výber nenosných a plochých prekladov, oblúkových prvkov, mált, omietok, stierok a náradia.

Panelové priečky Ytong urýchlili výstavbu novej štvrti bytových a rodinných domov Lastovičky v Novej Dedinke neďaleko Bratislavy Významnú úlohu pri výstavbe tejto štvrte zohrali práve veľkoformátové tvárnice a panelové priečkovky od firmy Xella. Na stavbu bolo podľa Ing. Jurija Čerňáka, spolumajiteľa ateliéru APEX-A, potreba menej ľudí a domy rýchlo rástli.

Spokojní tak boli všetci, developer aj realizačná firma, ktorá s podobným systémom pracovala prvýkrát. Projektanti navyše dostali od firmy Xella všestrannú podporu – od plánov kladenia cez statické riešenie, zaškolený bol aj personál stavebnej firmy.

Priečka z Ytong priečkových panelov GHT, ktorá sa vyrába na mieru, pričom jej maximálna výška môže byť 3 m, je tenká, pevná a rovná. Povrch priečky vymurovanej z týchto panelov je hladší ako u bežného muriva, čo umožňuje ľahké vykonávanie povrchových úprav aj prevedenie stien bez povrchových úprav.

Výhody panelov sa naplno prejavia na objektoch s priečkami, ktoré majú veľkú plochu, sú málo členité a u ktorých je žiadaná rýchla výstavba. Prednosťou je tiež zväčšenie úžitkovej plochy a úspora pracovných síl.

Vápennopieskové tvárnice Silka a priečkovky Ytong prinášajú rýchlosť developerovi a budúcim majiteľom variabilitu v úpravách bytov

Pri bytových domoch EDEN v Rožnove pod Radhoštěm zvolil developer po skúsenostiach z prvej etapy iný konštrukčný systém hrubej stavby a pre ďalšie fázy výstavby uprednostnil stavebný systém Ytong.

Spoločnosť Xella mu bola schopná ponúknuť kompletné stavebné riešenie so stavebnými prvkami rôznymi stavebnými pevnosťami, výhodou bola rýchlosť výstavby, pri priečkach a stenách ľahká práca s inštaláciami, oceňovaná bola aj veľká variabilita v rámci klientskych zmien.

Z Ytongu a Silky sú v nových bytových domoch obvodové murivo, priečky, schody a tiež strechy

Na obvodové murivo boli v Rožnove pod Radhoštěm použité tvárnice Ytong hr. 300 mm rôznych pevností, vnútorné nosné murivo je z vápennopieskových tvárnic Silka hr. 240 mm, priečky rôznej hrúbky sú z priečkoviek Ytong Klasik. Rýchlu, jednoduchú a bezpečnú montáž umožnili stropy a strechy Ytong Ekonom.

Súčasťou dodávok zo strany spoločnosti Xella boli aj prefabrikované schodiská Ytong, preklady Ytong aj betónové prefabrikáty pre tvárnice Silka. V zozname použitých produktov nechýbali ani maltové zmesi a píly na Ytong a Silku.

Súvisiace články:

Veľkoformátové tvárnice v systéme Ytong
Nové veľkoformátové tvárnice Ytong, priečkový panel Ytong Jumbo a Silka Tempo

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy Xella

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama