Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Sanitárna technika Merida na Slovensku

Zverejnené: 24. 10. 2019

So sanitárnymi doplnkami Merida sme sa stretli na mnohých miestach, či už v Čechách, tak aj na Slovensku. Naposledy nás zaujali realizácie v priestoroch podniku TZMO Slovakia, s.r.o. v Senci, kde bola táto elegantná sanita zakomponovaná do mozaiky a dreva, čím bol výsledný efekt z priestoru skutočne podmanivý, veď posúďte sami.

Spoločnosť TZMO Slovakia, s.r.o. – popredný európsky výrobca a dodávateľ hygienických výrobkov, kozmetiky a zdravotníckych pomôcok, funguje na svetovom trhu už od roku 1951 a na Slovensku od roku 2002. Historický názov spoločnosti (do roku 2018) bol Bella SK, s.r.o. Spoločnosť nezmenila len svoj názov, ale tiež investovala do výstavby nových výrobných a exportných priestorov, ktoré si dala navrhnúť architektonickej kancelárií s dôrazom na vytvorenie krásneho a príjemného pracovného prostredia pre svojich zamestnancov.

Čo sa týka čistoty a elegancie priestorov, na tom si dáva spoločnosť skutočne záležať. Jednoduché čisté línie a dôraz na prírodné materiály, kde dominuje hlavne drevo, veľa zelene, pohľadový betón a celé priestory sú presvetlené množstvom prirodzeného denného svetla, jednoducho všetko, aby bol vytvorený priestor v ktorom je radosť pracovať.

Spoločnosť TZMO Slovakia v Senci
Spoločnosť TZMO Slovakia v Senci

Pri návrhu svojich spoločenských, pracovných aj hygienických priestorov si vyberali iba overené značky s vysokou kvalitou. Spoločnosť Merida vybavila sociálne zázemie sanitárnymi doplnkami z línie Merida MERCURY v elegantnom oblom dizajne – dávkovačmi mydla, zásobníkmi na papierové uteráky a toaletný papier, košmi na odpadky. To všetko v prevedení odolný čierny ABS plast a ušľachtilá nehrdzavejúca oceľ.

Merida MERCURY
Merida MERCURY

Z obrázkov môžete vidieť, že v nových priestoroch spoločnosti TZMO pôsobia doplnky Merida veľmi pekne. Či už sú zakomponované do dreva, mozaiky alebo klasického béžového obkladu, výsledný efekt z hygienických priestorov je skutočne elegantný a všetko pôsobí už na pohľad čisto.

Ďalšou firmou, ktorá stavila na kvalitu a eleganciu sanitárnej techniky Merida a zvolila si ju do svojich novo zrekonštruovaných priestorov dámskych a pánskych hygienických priestorov je spoločnosť PSJ Hydrotranzit a.s., - projekčná a stavebná spoločnosť so sídlom v Bratislave. V ich hygienických priestoroch sa na mozaike vynímajú zásobníky na tekuté mydlo v prevedení Merida STELLA, ktoré môžeme vidieť na fotografiách. Ďalej zo sanitárnej techniky zvolili zásobníky na toaletný papier, wc kefy, osviežovače vzduchu a označenia na dámsku a pánsku toaletu.

Merida STELLA
Merida STELLA

Bližšie o sortimente Merida

Pokiaľ sami uvažujete o vybavení svojich hygienických priestorov a radi by ste volili skutočne kvalitné výrobky s pekným dizajnom, Merida vám má čo ponúknuť. Môžete vyberať z 5 línií. Konkrétne z vyššie uvedenej Meridy MERCURY, ďalej z Merida TOP, Merida STELLA a Merida UNIQUE. Navyše aj z nového produktového radu Merida Inox Design.

Jednotlivé prvky sortimentu Merida

Celkovo možno sortiment firmy Merida rozdeliť na 4 hlavné časti (hygienické potreby, doplnky do kúpeľní a WC, upratovaciu techniku a profesionálnu upratovaciu chémiu) a tie si teraz viac popíšeme.

1. Hygienické potreby

Do nich patria penové aj tekuté mydlo, krémy na ruky, toaletný papier, papierové uteráky, hygienické vrecká, vrecia na odpadky, náplne do osviežovačov vzduchu.

2. Doplnky do kúpeľní a WC

U nich sa rozpíšeme podrobnejšie, pretože sú najviac v hygienických priestoroch vidieť. Skladajú sa zo zásobníkov na papierové uteráky a toaletný papier, dávkovačov mydla, peny či dezinfekcie a osviežovačov vzduchu.

Zásobníky na papierové uteráky a na toaletný papier

Zásobníky na papierové uteráky sú určené na skladovanie papierových uterákov, ktoré sú hygienickejšie než bežne používané látkové uteráky. Vyrábajú sa plastové a nerezové. Plastové zásobníky sú manuálne aj automatické, oba typy sú vyrábané v praktickej bielej farbe. Zásobníky na toaletný papier sa vyrábajú z plastu ABS v univerzálnej bielej farbe, z obľúbeného nerezu aj kovové biele a všetky sú uzamykateľné na kľúčik.

Dávkovače penového a tekutého mydla

Pre hygienu rúk sú najlepšie dávkovače mydla, peny či dezinfekcie. Všetky typy dávkovačov sú vyrábané z plastu ABS, nerezu a kovové biele. Dávkovače mydla oceníme v každej kúpeľni či WC. Sú praktické a ľahko sa čistia. Navyše sú hygienickejšie než klasické mydlá. Dávkovače mydla z nerezu sa vyrábajú nielen vo variante na stenu, ale aj ako stojankové. Záleží na vás, ktorý variant uprednostňujete.Takisto sú všetky uzamykateľné na kľúčik.

Elektrické sušiče na ruky

Sú vyrábané z plastu alebo nehrdzavejúcej ocele. Sušiče rúk majú výkon od 1640 W až po 2750 W. Sušiče z plastovým krytom sú v bielom prevedení. Sušiče z nehrdzavejúcej ocele sú v prevedení lesklom, matnom alebo v prevedení farbenom na bielo. Sušiče na ruky sú alternatívou alebo doplnením papierových uterákov. Ďalej v sortimente nájdeme tiež bazénové sušiče na vlasy, hotelový izbový fén, sušiče na ruky senzorové, tlačidlové - takisto v prevedení plast, nerez alebo biely kov.

Osviežovače vzduchu

Pomáhajú podčiarknuť príjemnú atmosféru kúpeľne či WC a zaistia príjemnú vôňu zakaždým, keď vstúpite.

Odpadkové koše a popolníky

V sortimente nájdete koše rôznych veľkostí a materiálov prevedení. Nerezové (lesklé alebo matné), kovové (biele, matné alebo lesklé) a v univerzálnej bielej farbe plastové. Koše sú určené do kúpeľní, kancelárií, fajčiarní a ďalších priestorov.

Úsporné sanitárne zariadenia

Medzi úsporné zariadenia patria predovšetkým dávkovač penového mydla Merida TOP. Spotreba peny u tohto mydla je mnohonásobne menšia než spotreba tekutého mydla. Vďaka ľahkej umývateľnosti peny je tiež nižšia spotreba vody, čím sa ušetria nielen peniaze za spotrebu vody, ale navyše aj životné prostredie. Ďalej zásobníky na papierové uteráky v roliach AUTOMATIC, kde automat zamedzuje nadmernému používaniu uterákov alebo najrýchlejší a najhygienickejší sušič na ruky s minimálnou spotrebou energie.

3. Upratovacia technika

Upratovacie vozíky, handry, huby, rukavice, mopy pre upratovanie na mokro aj na sucho, prostriedky na umývanie okien. Čistiace prostriedky sú kvalitné a vydržia dlhú dobu. Napríklad mopy Merida zvládnu až 700 pracích cyklov. Ponúkané mopy možno používať nielen na mokro, ale aj na vlhko a sucho. K mopu je tiež ponúkané rozličné príslušenstvo, ktoré uľahčia prácu.

4. Profesionálna upratovacia chémia

Profesionálna chémia je určená či už na pravidelné tak na generálne upratovanie, ošetrenie a ochranu povrchov predlžujúce ich životnosť. Profesionálna upratovacia chémia zahŕňa:

• široký výber umývacích prostriedkov pre kompletné upratovanie,
• polyméry (vosky) na ošetrovanie povrchov,
• špeciálny líniu prípravkov pre gastronómiu a hotely,
• dezinfekcia na povrchy,
• hygienické plány pre hotely, školy a obchody.

Jednotlivé línie sanitárnej techniky MERIDA

Merida STELLA

Táto línia v dizajne STELLA má štyri varianty prevedenia: nerezové matné, nerezové lesklé, kovové biele a nerezové economy.

STELLA nerezová matná a lesklá: hrúbka materiálu je 1 mm, má zvarované a leštené hrany, nity sú skryté, zámok je zapustený do povrchu.
STELLA biela: vyrobená z farbeného plechu na bielo, zvarované a leštené hrany, väčšina výrobkov má zapustený cylindrický zámok.
STELLA economy: tento cenovo dostupnejší variant je vyrobený z matnej nerezovej ocele v hrúbke 0,8 mm, zámok má zapustený do povrchu, ale sú u nej viditeľné nity a nitované hrany.

Merida TOP

Línia z tvrdeného plastu ABS v bielej farbe v modernom dizajne je charakteristická ozdobnými farebnými priehľadnými okienkami v tvare slzy.

Merida MERCURY

Línia kombinujúca čierny plast ABS vždy s čelným plátom z nerezovej ocele.

Merida UNIQUE

Merida UNIQUE vychádza z radu Merida TOP, ktorý je biely a zdobí ho „len“ farebné priehľadné okienko v tvare slzy. Tento rad však žiari rôznymi farbami. Vyberať si môžete napríklad z radov v čiernej farbe (Glamour black line), oranžovej (Orange line), červenej (Red line), z radu vo farbe dreva (Eco či Scandinavian line), bielej (Glamour white line), striebornej (Silver line),) ďalej je v ponuke veselý rad (Joy line), mramorový (Marble line), uhlíkový rad (Carbon line), Las Vegas či Magic rad a mnoho ďalších. Jednoducho fantázií sa v tejto kolekcií medze nekládli. Všetky rady UNIQUE si môžete zvoliť buď v matnom alebo lesklom prevedení.

Línia Merida UNIQUE
Línia Merida UNIQUE

Merida Inox Design

Produktový rad Inox Design vznikol pre všetkých, ktorí sa vo svojej kúpeľni nechcú uspokojiť s priemernou sanitárnou technikou, ale naopak – požadujú luxus, kvalitu a nevšednosť. Vyberať môžete hneď zo štyroch radov - Honeycomb line, Icicle line, Pinstripe line a Texture line. Dôraz na bezchybnú funkčnosť všetkých produktov Inox Design podčiarkuje ich jedinečný dizajn a štýlová vytriebenosť. Futuristicky poňaté textúry dávajú priestor vyniknutiu prirodzenej krásy ušľachtilého oceľového materiálu. Skrátka Inox Design dáva sanitárnej technike novú tvár a na svoje si prídu aj skutoční obdivovatelia dizajnu.

Merida - sanitárne a hygienické prostriedky

MERIDA je európska výrobná a obchodná sieť predávajúca sanitárne zariadenia a hygienické prostriedky. Predaj a hygienický servis celého sortimentu pre Vás zabezpečujú zamestnanci spoločnosti MERIDA v 9 európskych krajinách, v 59 pobočkách v Českej republike, na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku, Rusku, na Ukrajine, v Litve a Lotyšsku.

Merida Bratislava, s.r.o. pôsobí na slovenskom trhu už od roku 2007. Za túto dobu má množstvo spokojných zákazníkov a s jej výrobkami sa stretnete na najrôznejších miestach (historické budovy, administratívne centrá, hotely, kúpele, obchodné centrá, čerpacie stanice, firmy, domácnosti atď.) Určite je to preto, že súčasne s dodávkou sanitárnych doplnkov zabezpečuje tiež ich montáž a takisto dokáže zabezpečiť či už existujúcim, tak aj budúcim zákazníkom veľmi rýchle zásobovanie.

Súvisiace články:

Sanitárne doplnky Merida na našich cestách
Na horu Sněžku za Meridou
Regionálne centrum Olomouc

Autor: Ing. Kateřina Kočická
Foto: Kateřina Kočická
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama