Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Svetlíky VELUX prvýkrát aj na solárny pohon a v dvojmetrových rozmeroch

Zverejnené: 15. 9. 2022

Spoločnosť VELUX tento rok rozšírila svoje portfólio riešení pre ploché strechy o svetlíky s plochým a zaobleným sklom, ktoré poskytujú maximum denného svetla. Tieto svetlíky novej generácie sú od tohto septembra dostupné aj vo verzii na solárny pohon a naviac v prekvapivo veľkých rozmeroch 150 x 100 cm, 150 x 150 cm a 200 x 100 cm. Dokážu zhmotniť sny všetkých architektov a investorov o dokonale presvetlenom priestore.

Jednou z najväčších výhod novej generácie svetlíkov je bezrámové zasklenie, ktoré spolu s unikátnou konštrukciou zvyšuje priepustnosť denného svetla až o 52 %*. Ich minimalistický dizajn je natoľko inovatívny, že variant s plochým sklom a ventiláciou získal ocenenie Red Dot Design Award v kategórii produktový dizajn.

Nový člen rodiny svetlíkov VELUX nepotrebuje energiu zo siete

Novo predstavená základňa svetlíkov VELUX napájaná solárnou energiou sa zaobíde bez prívodu kabeláže. Vďaka dažďovému senzoru a predom spárovanému nástennému ovládaču tento ekologický svetlík skutočne spríjemní život každej rodine. Majitelia domov si môžu bez obáv z nečakaného dažďa užívať komfortné vnútorné prostredie, pretože vetranie strechou im zaistí odvod teplého a vydýchaného vzduchu. Ovládanie svetlíkov funguje úplne spoľahlivo, aj keď nesvieti slnko, pretože batérie sa nabíjajú i za oblačného počasia. Pre ešte príjemnejší život je možné svetlík doplniť roletou na solárny pohon. Všetky tieto diaľkovo ovládané výrobky sú plne kompatibilné s VELUX App Control a VELUX ACTIVE with NETATMO.

Svetlíky VELUX novej generácie sú už od jari k dispozícii v 7 rôznych veľkostiach od 60 x 60 cm do 120 x 120 cm. Teraz VELUX rozšíril portfólio o svetlíky obrích rozmerov 150 x 100 cm, 150 x 150 cm a 200 x 100 cm pre ešte lepší výhľad na oblohu a maximum denného svetla. Svetlíky sú ideálne pre strechy so sklonom 0° až 15°. O vynikajúcu tepelnú izoláciu a nižšiu spotrebu energie sa postarajú mimoriadne nízke hodnoty súčiniteľa prestupu tepla Urc,ref300, ktoré sa pohybujú od 0,55W/m²K pri dizajnovom svetlíku so zaobleným sklom a trojitým zasklením, po 0,75 W/m²K pri dizajnovom svetlíku s plochým sklom a dvojitým zasklením.

Pre viac informácií o novej generácii svetlíkov VELUX navštívte https://www.velux.sk/odbornici/architekti-a-projektanti/nove-dizajnove-svetliky.

*Priepustnosť denného svetla v porovnaní so svetlíkmi CVP/CFP 6060

Súvisiace články:

Presvetlenie bungalovov s väzníkovým krovom
Automatická ventilácia a tienenie strešných okien od spoločnosti Velux
Unikátny svetlík Velux s bezrámovým zaobleným zasklením
Inteligentné technológie na veľtrhu Coneco bodovali
Je potrebné zmeniť prístup k modernému stavebníctvu
Zdravší domov s Veluxom

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy VELUX

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama