Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 24.4.

Vápenno-pieskové tvárnice sú univerzálny zvukovo-izolačný stavebný materiál

Zverejnené: 21. 4. 2022

Vápenno-pieskové tvárnice Silka bodujú všade tam, kde sú kladené zvláštne nároky na nosnosť alebo zvukovú izoláciu. Stavebný systém Silka je k dispozícii v rôznych variantoch a je ideálny pre racionálne riešenie v bytovej aj komerčnej výstavbe. Vynikajúce vlastnosti vápenno-pieskových tvárnic a priečok Silka poskytujú obyvateľom bytov, domov a iných objektov dokonalú akustickú ochranu a bezpečnosť.

Všestranné aplikácie

Či už hovoríme o nosných alebo nenosných stenách, obvodových alebo vnútorných, tvárnica Silka ponúka pri novostavbách a rekonštrukciách bytových domov i stavieb v oblasti občianskej vybavenosti vždy správne a zodpovedajúce riešenie.

Široké spektrum výhod

Steny z vápenno-pieskových tvárnic Silka sú vďaka svojej vysokej pevnosti v tlaku obzvlášť nosné, a to aj v štíhlych formátoch. Generujú tak ďalší obytný priestor a zároveň šetria množstvo stavebného materiálu. Vysoká hustota vápenno-pieskových tvárnic Silka je základom akustického komfortu. Chránia pred hlukom a rušivými zvukmi, či už prichádzajú zvonku, zo susedného bytu alebo z vlastného obytného priestoru. Zaručujú tak pokojné a pohodové bývanie.

Výborné uplatnenie má Silka aj v sektore zdravotníctva

Pre obvodové murivo a deliace priečky nemocníc je možné využiť tvárnice a priečky Ytong, v priestoroch s RTG prístrojmi sú ideálne práve vápenno-pieskové tvárnice Silka. Tie majú pri svojej vysokej objemovej hmotnosti výborné vlastnosti protiradiačnej ochrany, čím sa značne redukuje potrebná hrúbka barytovej omietky, s ktorou sa nepracuje ľahko. Tieto tvárnice je možné využiť aj pri deliacich priečkach medzi jednotlivými ambulanciami, a to z dôvodu ich vysokej zvukovej nepriezvučnosti. Pri priestoroch, kde zvuková nepriezvučnosť, resp. radiačná ochrana nehrá zásadnú rolu, je možné murovať s klasickými priečkovkami Ytong.

Zdravie a pohodlie je zaistené

Vápenno-pieskové tvárnice Silka navyše prispievajú k zdravej vnútornej klíme tým, že akumulujú teplo a vlhkosť: v lete je v miestnosti komfortne chladno a v zime naopak príjemne teplo. Je to materiál udržateľný a šetrný k životnému prostrediu: tvárnice a priečky Silka sa vyrábajú z vápna, piesku a vody, teda surovín, ktoré sa vyskytujú v prírode a neobsahujú žiadne chemické a toxické látky.

Nehorľavé, odolné a mrazuvzdorné

Vápenno-pieskové tvárnice Silka sú deklarované ako nehorľavý stavebný materiál triedy A1, a poskytujú tak optimálnu požiarnu ochranu. Vďaka ich zloženiu nevznikajú v prípade požiaru žiadne toxické splodiny. Rýchle a bezpečné spracovanie a koordinované systémy stavebných prvkov Silka zaisťujú rýchly postup výstavby. Sotva je možné s iným stavebným materiálom postaviť úsporne tak štíhle a súčasne pevné steny. Steny z vápenno-pieskových tvárnic Silka sú odolné voči poveternostným vplyvom a vďaka mnohým formátom prepožičiavajú každej architektúre veľmi zvláštny nádych a zaručia dlhotrvajúci dokonalý vzhľad.

Súvisiace články:

Veľkoformátové tvárnice v systéme Ytong
Nové veľkoformátové tvárnice Ytong, priečkový panel Ytong Jumbo a Silka Tempo

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy Xella
reklama

Nové

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama