Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Bioklimatická pergola ARTOSI s inovatívnym a čistým dizajnom – jediná pergola, ktorá sa vám dokonale prispôsobí

Zverejnené: 17. 3. 2021

Sezóna horúcich dní a pravidelných posedení vonku sa nezadržateľne blíži a mnohí riešia otázku, aký typ zastrešenia a regulácie prichádzajúcich slnečných lúčov zvoliť. Na ostrom slnku nevydrží totiž popíjať kávu ani milovník tepla. Možným a veľmi elegantným riešením je pergola, ktorá sa používala už v dávnych starovekých záhradách a v súčasnosti patrí k výraznému architektonickému prvku každej modernej stavby.

Pergoly predstavujú v záhrade či na terase malú oázu pokoja, ktorú občas potrebuje každý z nás. Vytvárajú elegantné prostredie a maximálne pohodlie takmer po celý rok. Samonosná bioklimatická pergola ARTOSI z dielne spoločnosti ISOTRA s inovatívnym a čistým dizajnom sa vám v mnohých ohľadoch prispôsobí. Bola vyvinutá s dôrazom na presnosť, kvalitu spracovania a možnosti individuálnych úprav.

Samonosná bioklimatická pergola ARTOSI, ktorá je minuloročnou novinkou prichádzajúcou priamo z vývojového oddelenia spoločnosti ISOTRA. Hlavné časti tejto pergoly sa vyrábajú z hliníkových extrudovaných profilov. Spojovacie diely z pozinkovaného materiálu sú navyše ošetrené lakom proti korózii a všetky skrutky sú zhotovené z antikora.

Táto pergola svojim inovatívnym a čistým dizajnom spĺňa náročné požiadavky súčasného užívateľského komfortu nie len tým, že môže dosiahnuť šírku až 4,5 metra, výsuv až 7 metrov a výšku až do 3 metrov, ale má aj iné prednosti. Hliníkové lamely je možné orientovať od 0° do 130°, samozrejmosťou je dokonalé tesnenie a sklon lamiel pre riadený odtok vody stojkou. Nosnosť lamiel je od 116 kg/m² pri rozmere 6x4 metrov. Do pergoly je možno integrovať tieniace prvky a podobne aj LED osvetlenie.

Bioklimatická funkcia umožní ovládať klímu prostredníctvom nezávislých lamelových sekcií

Ďalšou prednosťou pergoly ARTOSI je možnosť rozdelenia strechy na viac nezávislých sekcií ovládaných individuálne podľa pozície slnečných lúčov. Lamely sú tvarovo optimalizované tak, aby vykazovali čo najlepšie pevnostné výsledky s čo nemenším nárokom na materiál. Pohon je umiestnený v obvodovom ráme, čo zaisťuje, že nie je viditeľný zo žiadnej strany a nenaruší tak celkový vzhľad pergoly. Je možné použiť štandardný žalúziový motor Somfy, pričom je možné použiť bežné príslušenstvo.

Na mieru pre každý domov

Stojku pergoly je možné umiestniť až jeden meter mimo rohu pergoly. Jednotlivé pergoly je možné k sebe spojiť, potom v spoji pergol zostáva iba jedna stojka. Pergolu ARTOSI je možné zostaviť tromi spôsobmi a to možnosťou kombinovať voľne stojacu časť s časťou ukotvenou do steny.

Pergolu ARTOSI je možné vybrať v šiestich základných farbách, vyrobiť s vysokou presnosťou a tým i dokonale prispôsobiť vašim potrebám. Montáž i demontáž lamiel je veľmi jednoduchá, zostavenie pergoly je veľmi variabilné. Vzhľadom ku všetkým týmto parametrom pergoly je jej cena tak isto významnou prednosťou.

Spôsob ovládania

elektronické - diaľkový ovládač (slúži na otváranie, naklápanie a zatváranie hliníkových lamiel v streche pergoly)

Garantované rozmery
maximálny výsuv: 7000 mm *
maximálna šírka: 4500 mm
maximálna výška: 3000 mm
maximálna plocha: 28 m2
* Od výsuvu 5400 mm je nutné pergolu rozdeliť minimálne na 2 sekcie.

Prednosti a výhody

  • výroba pergoly na presný rozmer v cm
  • možnosť umiestniť stojky až o 1 m mimo roh pergoly (v smere výsuvu pergoly)
  • nízka záložné výška strešného profilu vrátane otvorenia lamiel - celkom 25 cm
  • možnosť rozdelenia lamiel strechy pergoly do viacerých nezávislých sekcií, samostatne ovládateľných
  • čistý a elegantný dizajn
  • jednoduchá montáž / demontáž lamiel a variabilita zostavenie pergoly
  • uhol otvorenia lamiel 130 °
  • nosnosť lamiel od 116 kg/m² pri rozmere 6x4 metrov
  • možnosť LED pásikov po stranách výsuvu pergoly
  • možnosť integrácie tieniacej techniky - screenové rolety, vonkajšie žalúzie

Štýlové screeny

Zamerajme sa na screeny, ktoré sú svojim charakterom do pergoly ARTOSI obzvlášť vhodné. Čo sa týka estetickej stránky, dodajú prístrešku patričný štýl. Screeny (okrem iného aplikovateľné aj ako vonkajšie tienenie okien, pokiaľ si majiteľ praje, aby pergola bola v harmónií s tienením) sú vyrobené zo špeciálnej tkaniny nadčasového vzhľadu a majú vysokú odolnosť. Jej hlavnou prednosťou je čiastočná svetelná priepustnosť. Sťažuje pohľad okoloidúceho zvonku dovnútra, avšak umožňuje užívateľom pohľad von. Zaistí teda súkromie pri súčasnom zachovaní kontaktu s okolím.

Dostupnosť a kvalita v jednom

Vzhľad pergoly ARTOSI je minimalistický a elegantný. Jedná sa o záhradný komponent, ktorý bude plniť svoju funkciu po dlhé roky, pričom nehrozí, že by jeho dizajn po čase nevyhovoval nových trendom. O doplnkové elementy ako je osvetlenie a bočná tieniaca technika je možné pergolu rozšíriť kedykoľvek ex post, podľa aktuálnej preferencie majiteľa. Vzhľadom k vyššie popísaným mimoriadnym parametrom a vlastnostiam, ktoré sú investorovi k dispozícii, je potrebné podotknúť, že cena za pergolu ARTOSI je veľmi priaznivá. Zámerom spoločnosti ISOTRA bolo vytvoriť produkt, ktorý bude kvalitný a pritom dostupný širokej verejnosti a to sa vydarilo. Na referencie si u tejto májovej novinky síce ešte chvíľu počkáme, avšak doterajšie tradície firmy prakticky nepripúšťajú negatívne očakávanie.

Veľmi priaznivá cena

Vzhľadom k vyššie popísaným mimoriadnym parametrom a vlastnostiam, ktoré sú investorovi k dispozícii, je potrebné podotknúť, že cena za pergolu ARTOSI je veľmi priaznivá. Zámerom spoločnosti ISOTRA bolo vytvoriť produkt, ktorý bude kvalitný a pritom dostupný širokej verejnosti a to sa vydarilo.

Napíšte si o nezáväznú ponuku na mieru vašej záhrade či terase na www.artosi.sk

Súvisiace články:

Aké sú možnosti pri výbere okenného tienenia?
Screen - hravosť aj tieň
Pergola - moderná je samonosná a bioklimatická
Zatienenie zimnej záhrady a pergoly

Autor: Ing. Kateřina Kočická
Foto: Archív firmy ISOTRA
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama