Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Zariaďte si doma pracovňu, v ktorej pôjde práca od ruky

Zverejnené: 16. 1. 2021

Mnohí v minulom roku pocítili potrebu domácej kancelárie. Ak je vo vašom dome nevyužitá podkrovná miestnosť a máte odhodlanie a priestor na jej renováciu, máte ideálne podmienky na vznik miesta na prácu z domu, ktoré vás bude motivovať k lepším výkonom.

Podkrovie rozšíri dom o netradičné priestory presvetlené strešnými oknami, zväčší jeho obytnú plochu a zvýši trhovú hodnotu. Novovytvorený priestor môžete využiť ako spálňu, detskú či obývaciu izbu alebo práve pracovňu. Nezabudnite, že na prácu z domu nestačí len pracovný stôl. Ešte dôležitejší je dostatok denného svetla a čerstvého vzduchu, ktoré vašu produktivitu neporovnateľne zvýšia. V príjemnom prostredí sa oveľa lepšie sústredí. O to viac si následne vychutnáte výhľady z okna.

Miesto, kde vás osvietia tie najlepšie nápady

Prirodzené svetlo má zásadný vplyv nielen na vašu pohodu, ale aj na produktivitu. Rozmery a počet okien, ktoré do priestoru umiestnite, do značnej miery určujú podobu obytného priestoru aj dojem, ktorým na ľudí pôsobí. Pre optimálny komfort odporúčame, aby presklená plocha predstavovala najmenej 10 % celkovej podlahovej výmery miestnosti. Výhodná je aj kombinácia strešných okien VELUX so zvislými presklenými plochami, ktoré privedú do vášho domova svetlo z rôznych uhlov.

Nezmierte sa pri návrhu s kompromisom a premeňte aj pracovňu na príjemný priestor, v ktorom sa budete cítiť dobre. Väčšinu vízií je možné uskutočniť s maximálnym komfortom diaľkového alebo automatického ovládania, ale aj veľmi jednoducho a cenovo dostupne. Súčasné strešné okná môžete otvárať a zatvárať jediným stlačením prsta, alebo to za vás môžu vyriešiť inteligentné technológie VELUX ACTIVE with NETATMO. Tie na základe senzorov v interiéri a predpovede počasia vedia v predstihu vyvetrať či zatieniť skôr, ako sa miestnosť prehreje. Počítajte s možnosťou pohodlného diaľkového ovládania už pri rekonštrukcii a priveďte k oknám kábel, aby ste ich mohli kedykoľvek doplniť motormi. Vaše podkrovie tak bude pripravené na plný užívateľský komfort a zdravé bývanie či prácu.

TIP na umiestnenie pracovného stola

Keď umiestnite pracovný stôl priamo pod strešné okno, lepšie využijete celkový priestor podkrovia a cielene osvetlíte pracovnú plochu. Na čítanie a písanie je v miestnosti potrebné osvetlenie 500 LUX. Ak spodnú hranu strešného okna umiestnite do výšky minimálne 950 až 1 100 cm, získate aj v sede dokonalý výhľad. Ten môžete mať vďaka doplnkovému fasádnemu oknu aj v prípade, že máte nízky sklon strechy.

Riešenie denného osvetlenia v pracovni:

Kývne strešné okno

- Vylepšené strešné okná z kategórie VELUX Štandard Plus tento rok prinášajú 4 nové benefity: dokonalejšiu tepelnú izoláciu, lepšiu schopnosť izolovať zvuk, útlm hluku z dažďa a samočistiacu vrstvu. Vďaka dostupnej cene nového strešného okna so zasklením 64 stojí za zváženie aj ďalšie strešné okno v domácnosti – nielen že sa do interiéru dostane ešte viac denného svetla, uľahčí sa aj prevetranie. Vďaka umiestneniu okien do rôznych svetových strán privediete do miestnosti čerstvý vzduch oveľa rýchlejšie a efektívnejšie pomocou priečneho prevetrania.

Doplnkové zvislé okno

- V kombinácii so strešným oknom privedie do miestnosti ešte viac denného svetla a váš výhľad bude dokonalý, aj keď zostanete sedieť za stolom.

Vonkajšia markíza

- Vonkajšie tienenie účinne reguluje príliv svetla aj tepla. Do pracovne je ideálnou voľbou vonkajšia markíza, ktorá v lete zabráni prehrievaniu a počas celého roka chráni pred oslnením priamym slnkom. Jej priehľadná tkanina zároveň prepúšťa dovnútra dostatok denného svetla potrebného na prácu.

Súvisiace články:

Presvetlenie bungalovov s väzníkovým krovom
Automatická ventilácia a tienenie strešných okien od spoločnosti Velux
Unikátny svetlík Velux s bezrámovým zaobleným zasklením
Inteligentné technológie na veľtrhu Coneco bodovali
Je potrebné zmeniť prístup k modernému stavebníctvu
Zdravší domov s Veluxom

Kontakty:
VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.
Galvaniho 7/A
821 04 Bratislava
Tel. 02 33 000 543
e-mail: info.sk@velux.com

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy VELUX
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama