Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Screeny - exteriérové clony, ktoré odrazia väčšinu slnečnej energie

Zverejnené: 30. 1. 2021

Ochladiť prehriaty interiér pomocou štandardnej klimatizácie nie je ani najekonomickejšie, ani najjednoduchšie riešenie, ktoré môžu využiť obyvatelia domu alebo bytu. A netreba zabúdať aj na zdravotné hľadisko chladného vzduchu, ktorý prúdi uzavretým priestorom. Prirodzené ochladenie zaistí vonkajšie tienenie, ktoré zamedzí prehriatiu okien a tým aj interiéru.

Hlavnou výhodou screenových roliet je čiastočná priepustnosť svetla, čím zabezpečuje optimálnu úroveň prirodzeného svetla v interiéry. Tento typ roletového tienenia prináša tieň a príjemné teplotné podmienky do interiéru bez straty výhľadu do exteriéru. Zároveň však screenové clony chránia súkromie, tým že sťažuje pohľad z vonkajšej strany do rodinného domu alebo administratívnej budovy.

Ako fungujú screenové rolety?

Medzi vonkajšie tienenie patria žalúzie, predokenné rolety a tzv. screeny, ktoré využívajú špeciálnu tkaninu na zatienenie prebytočného svetla a tepla. Tá dokáže časť slnečnej energie odraziť, časť pohltiť a len menšiu časť prepustí dovnútra tak, aby bol v interiéri dostatok svetla a zároveň sa neprehrieval. V porovnaní s inými typmi tienenia zaistí svetlo aj tieň, napriek tomu je látka tkaná tak husto, že sa nebudete musieť báť cudzích pohľadov dovnútra.

Screeny v číslach

● odtienia až 95 % slnečnej energie, ktorá vďaka nim zbytočne nepreniká do interiéru
● ich použitie dokáže znížiť teplotu v miestnosti až o 3 –⁠ 7 °C
● môžu znížiť náklady na chladenie až o 58 %
● jedna roleta môže mať plochu až 20 m2

Typy screenových tkanín a ich vlastností

Látky Serge sa skladajú zo sklených vlákien potiahnutých PVC vrstvou. Husto tkaná látka zaisťuje takmer dokonalé zatemnenie a ponúka viac ako 20 farebných odtieňov. Soltis sa vyrába z polyesterových vlákien s ochrannou vrstvou PVC. Patentovaná technológia zaisťuje screenovým roletám stabilitu materiálu a dlhotrvajúci pekný vzhľad. Soltis ponúka viac než 45 farebných odtieňov.

Prostredníctvom ochranných vrstiev PVC si screenové tkaniny zachovajú farebnú stálosť aj po mnohých rokoch používania. Oba typy screenových tkanín sa dajú dodať aj vo variante kompletne zatemňovacej tkaniny. Viac informácií a cenové ponuky si žiadajte na webe značky Minirol, ktorá sa špecializuje na vonkajšie tienenie.

Pokiaľ Vás naša ponuka zaujala a radi by ste sa dozvedeli bližšie informácie, môžete nás kontaktovať na nižšie uvedenom telefónom čísle alebo navštíviť stránky www.minirol.cz.

Súvisiace články:

Screenové rolety v pergolách
Minirol - príjemný chládok aj dostatok denného svetla
Vonkajšie tienenie okien a jeho vplyv na vnútorné prostredie
Predokenná roleta a jej využitie
Sieťky proti hmyzu

Autor: Kolektív autorov
Foto: archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama