Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Screeny: ideálne riešenie na zatienenie pergoly či zimnej záhrady

Zverejnené: 22. 8. 2022

Vonkajšia tieniaca technika, teda tá, ktorá sa inštaluje z vonkajšej strany presklenej plochy, je najefektívnejším typom protislnečnej ochrany. Takzvané screeny alebo vonkajšie látkové rolety pôsobia elegantnejšie než napríklad klasické hliníkové, ale majú aj ďalšie výhody. V posledných rokoch sa čoraz častejšie využívajú aj na zatienenie pergolí či zimných záhrad.

Screeny sa uplatnia aj na balkónoch, v zimných záhradách, pergolách a vonkajšom posedení. Clony sú pevne prichytené vo vodiacich lištách, takže fungujú aj ako ochrana proti hmyzu, prachu a peľu.

Screenové clony Minirol od spoločnosti BUILDING Shutter Systems sú vyrobené zo špeciálnej tkaniny zhotovenej zo skleného vlákna potiahnutého PVC vrstvou. Materiál si vďaka tomu dlhodobo zachováva svoje unikátne vlastnosti bez rizika prevesenia či vyblednutia. Screeny odrazia až 95 percent slnečnej energie a v horúcich letných dňoch dokážu znížiť teplotu v interiéri až o 12 stupňov Celzia – nemusíte teda tak často zapínať klimatizáciu, čím šetríte elektrickú energiu.

Screeny Minirol môžete vyberať nielen s ohľadom na rôzne hodnoty prestupu svetla, ale aj s ohľadom na vaše požiadavky týkajúce sa farebného prevedenia.
Screeny Minirol môžete vyberať nielen s ohľadom na rôzne hodnoty prestupu svetla, ale aj s ohľadom na vaše požiadavky týkajúce sa farebného prevedenia.

Súkromie aj kontakt s okolím

Hoci cez tkaninu screenových clôn nie je zvonku dovnútra vidieť, v opačnom smere áno. Výrobca BUILDING Shutter Systems navyše ponúka clony až v rozmere 20 metrov štvorcových, takže pokiaľ hľadáte spôsob, ako zatieniť napríklad veľké francúzske okno či inú veľkoformátovú plochu a súčasne mať zachovaný výhľad napríklad na záhradu, screeny Minirol predstavujú ideálne riešenie.

Lockscreen – novinka pre altánky a vonkajšie posedenie

Screenové rolety je možné využiť na zatienenie okien na rodinných domoch či administratívnych budovách, skvelo sa ale uplatnia aj na balkónoch, v zimných záhradách, pergolách a vonkajšom posedení. Clony sú pevne prichytené vo vodiacich lištách, takže fungujú aj ako ochrana hmyzu, prachu a peľu.

Novinkou pre tohtoročnú sezónu je manuálne ovládaná screenová clona Lockscreen, ktorá je špeciálne konštruovaná práve pre zatienenie pergolí a altánkov. Túto variantu môžete uplatniť na miestach, kam nie je privedený zdroj elektrickej energie a kde už nechcete riešiť nové rozvody vyžadujúce stavebné úpravy. Napriek tomu, že s clonou Lockscreen môžete zatieniť plochu až o veľkosti 7,5 metra štvorcového (v maximálnej šírke 3,2 metra), je jej manuálne ovládanie pomocou kompenzačnej pružiny stále komfortné. Navyše vďaka funkcii krokového posunu je možné screen zastaviť v akejkoľvek pozícii. Môžete pochopiteľne zvoliť aj motorické ovládanie, prípadne screenovú clonu Minirol veľmi jednoducho prepojiť so systémom šikovnej alebo tzv. smart domácnosti a následne ich ovládať pomocou smartfónu alebo tabletu.

Farba podľa vášho priania

Screeny Minirol môžete vyberať nielen s ohľadom na rôzne hodnoty prestupu svetla (od viacerých priepustných až po zatemňujúce), ale aj s ohľadom na vaše požiadavky týkajúce sa farebného prevedenia. Samotná tkanina je dodávaná v širokej škále odtieňov, viditeľné prvky ako box, vodiace lišty či koncové lamely je možné nalakovať do akýchkoľvek farieb podľa vzorkovníka RAL. Samozrejmosťou sú aj drevené dekory či prevedenie „bicolor”, čo znamená, že tienenie môže mať z interiérovej strany inú farbu ako zvonku.

Súvisiace články:

Screenové rolety v pergolách
Minirol - príjemný chládok aj dostatok denného svetla
Vonkajšie tienenie okien a jeho vplyv na vnútorné prostredie
Predokenná roleta a jej využitie
Sieťky proti hmyzu

Autor: Kolektív autorov
Foto: archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama