Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 8.5.

V jednoduchosti a efektivite je sila alebo minimalistická sanitárna technika

Zverejnené: 27. 4. 2022

Pohľad na upatlanú a napoly rozpustenú hrudu mydla na verejných toaletách v reštauráciách, hoteloch, školách či na úradoch je z pochopiteľných dôvodov pre väčšinu ľudí odpudivý. Predstava použitia takej kocky, ktorú pred vami obracali vo svojich dlaniach desiatky, ak nie stovky cudzích osôb, je jednoducho ohavná. Naša reakcia na prípadné protiargumenty poukazujúce na ekologickosť klasického tuhého mydla je nasledujúca: Vyskúšajte automatické dávkovače tekutých či penových mydiel a získate hygienu aj udržateľnosť.

Ak sú dávkovače mydlových prípravkov vyrobené z kvalitných materiálov, vydržia roky. Náplň je možné navyše zaobstarať za priaznivú cenu, a to aj takzvane bezobalovo (stáčaná drogéria), prípadne v ekologickom obale. Rovnako tak sa vo frekventovaných prevádzkach, ale aj v moderných domácnostiach, uplatnia automatické osviežovače vzduchu, prípadne zásobníky na papierové uteráky. To všetko patrí v súčasnosti k štandardom, ktoré sú bežne dostupné. Pretože je však ponuka týchto produktov široká, môže byť pre zákazníka zložitejšie sa v nej zorientovať. Aby ste pri výbere takzvane nešliapli vedľa, spísali sme tento článok, ktorý je sponzorovaný spoločnosťou Merida Hradec Králové. Tá totiž popri množstve sanitárnej, hygienickej a upratovacej techniky ponúka aj produktový rad Merida ONE. Čím sa vyznačuje?

Pod názvom Merida ONE sa ukrývajú dávkovače a podávače, a to nie hocijaké. Či už ide o prístroje dávkujúce dezinfekciu alebo tekuté či penové mydlo, o podávače papierových utierok, alebo o zásobníky toaletného papiera, vždy sú vyrobené z odolného termoplastického polyméru typu ABS (akrylonitrilbutadienstyrén). Ten sa vyznačuje húževnatosťou, zdravotnou nezávadnosťou aj štrukturálnou pevnosťou a tuhosťou a dokonca odoláva aj účinkom slabých kyselín a zásad. Menované produkty sú pritom navrhnuté v minimalistickom prevedení, vyznačujúcom sa čistými líniami, jemnými tvarmi a nadčasovou farebnosťou (biela alebo čierna) s lesklou povrchovou úpravou.

ONE je jednotka

Riešením diskomfortu spomínaného v úvode článku môže byť napríklad ergonomický dávkovač Merida ONE, ktorý s pomocou špeciálneho ventilu dávkuje mydlo spoločne so vzduchom, čím vzniká jemná krémová pena. Vďaka tomu navyše dochádza k úspore prípravku, ktorý sa vo forme peny lepšie rozpúšťa a pritom má rovnaké účinky ako štandardne dávkované tekuté mydlo. Zásobník disponuje priestorom pre viac ako 2 200 porcií peny z jednej mydlovej kazety, čo je efektivita oceniteľná obzvlášť vo verejných budovách s enormnou návštevnosťou. Bezkontaktné ovládanie zaisťuje maximálnu hygienu, pena je navyše dostatočne hustá, takže na umývadlo nesteká tak ľahko ako iné tekutiny, ktoré sa potom môžu držať v škárach a prispievať k vzniku plesní.

Alternatívou môže byť dávkovač tekutého mydla AUTOMATIC, napríklad v efektnej čiernej farbe, do ktorého sa mydlo dopĺňa z kanystru. Prevádzka je zaistená bezdotykovo približovacím senzorom napájaným štyrmi batériami R14 alebo AC adaptérom. Vďaka programovaciemu systému je možné veľkosť jednej dávky mydla automaticky prednastaviť.

Pozn.: Sortiment Meridy zahŕňa niekoľko druhov tekutých mydiel vo veľkých päťlitrových baleniach – s rôznou konzistenciou aj vôňou -, vhodných k umývaniu pokožky.

Sviežosť vďaka LCD

Medzi bestsellery Meridy patrí plne automatický osviežovač vzduchu LCD určený do priestorov s veľkosťou až 170 metrov štvorcových. Zaujímavosťou je, že tento prístroj je vybavený elektronickým programátorom, ktorý umožňuje nastaviť čas spustenia a ukončenia prevádzky, časový interval medzi dávkovaním vône (až 60 minút) alebo dni, počas ktorých má byť zariadenie deaktivované, napríklad z dôvodu zníženého alebo nulového pohybu užívateľov. Osviežovač, ktorý je možné uzamknúť kľúčikom, sa vyznačuje elegantným dizajnom, a zapadne teda do akejkoľvek miestnosti.

Doba nahráva dezinfekcii

Jedným z produktov, ktoré nielen v „dobe covidovej“ zaznamenali zvýšený predaj, je aj dávkovač dezinfekcie AUTOMATIC Merida ONE. Obsiahnutý roztok je dávkovaný na základe bezdotykového približovacieho senzoru, veľkosť jednej dávky je možné takisto nastaviť vďaka jedinečnému programátoru. Produkt je uzamykateľný a napájaný je štyrmi batériami typu R14.

Zásobníky papiera

Na záver spomeňme ešte zásobníky na papierové uteráky a toaletný papier. Dizajnovým aj veľmi praktickým variantom je podávač uterákov v roliach MAXI Merida ONE s inovatívnym strihacím mechanizmom, ktorý sa aktivuje zatiahnutím za rolu. Poskytuje listy v dĺžke 25,5 centimetra, pričom v prípade potreby je možé utierku vytiahnuť stlačením „push“ páky. Je tichý, ponúka šetrnú prevádzku a disponuje transparentným okienkom, vďaka ktorému je možné kedykoľvek skontrolovať aktuálny stav zásob.

Prevádzkovatelia kancelárskych budov či hotelov s vyššou vyťaženosťou toaliet taktiež ocenia zásobník na dve rolky toaletného papiera bez dutinky. Pretože na detailoch a úspore záleží, zariadenie Merida ONE MAXI je vybavené mechanizmom, ktorý dáva novú rolku k dispozícii až v okamihu, keď je prvá rolka spotrebovaná. Nevyvstáva tak potreba dopĺňať papier pred jeho plným vyčerpaním a nedochádza tak k plytvaniu. Samozrejmosťou je aj možnosť box uzamknúť.

Pozn.: Merida má vo svojej ponuke aj veľké balenia (kartóny po 18 roliach) recyklovaných aj nových celulózových toaletných papierov bez dutinky, ktoré sú plne kompatibilné s jej zásobníkmi.

Do produktového radu Merida ONE spadajú aj závesné štyridsaťlitrové koše určené na pripevnenie na stenu.

Súvisiace články:

Sanitárne doplnky Merida na našich cestách
Na horu Sněžku za Meridou
Regionálne centrum Olomouc

Autor: Bc. Helena Široká
Foto: Archív firmy Merida
reklama

Nové

Unikátna inovácia od HELUZu posunie rýchlosť a jednoduchosť stavby zasa o kus ďalej

Unikátna inovácia od HELUZu posunie rýchlosť a jednoduchosť stavby zasa o kus ďalej

Zverejnené 8.5. Najčerstvejšia produktová novinka tehlového systému HELUZ privíta do rodiny zmysluplného celku inovatívnu vencovku nesúcu príhodný názov RAPID. Oproti bežným vencovkám sa vyznačuje nadštandardnou tepelnou izoláciou a významným zrýchlením a… ísť na článok

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Zverejnené 3.5. Architekt Lukáš Vetrovec si stavia rodinný dom a vlastný ateliér. Má obmedzený rozpočet, preto si projekt rozfázoval tak, aby ho postupne z vlastných zdrojov ufinancoval. Dôležitú úlohu v pláne hrá voľba jednovrstvového muriva HELUZ. ísť na článok

Prečo zatepliť dom s využitím polystyrénu ak sú zimy stále teplejšie?

Prečo zatepliť dom s využitím polystyrénu ak sú zimy stále teplejšie?

Zverejnené 7.5. Nehovoria to len štatistiky, cítime to i na vlastnej koži. Podľa SHMÚ bola tohtoročná zima najteplejšou, akú sme na Slovensku zažili. Možno aj vy uvažujete nad zateplením, ale stále teplejšie zimy vás od neho odrádzajú. Zatepliť sa však neoplatí len… ísť na článok

reklama