Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 27.4.

Nerezové bazény z Třínce

Zverejnené: 7. 4. 2023

Nerezová oceľ má v priemyselnej výrobe bazénov nezastupiteľnú rolu. Dôvody sú zrejmé: je robustná, vysoko odolná, poskytuje konštrukciám dlhú životnosť a nadštandardnú statickú únosnosť a spĺňa aj hygienické požiadavky. Dizajnéri a architekti navyše oceňujú jej flexibilitu, ktorá umožňuje výrobu rozmanitých, atypických produktov a otvára priestor pre vysoko kreatívne návrhy.

Tradičným českým výrobcom bazénov, vírivých vaní a ďalších vodných prvkov z nerezu je třínecká spoločnosť AKVAHELP METAL, ktorá nedávno oslávila tridsiate výročie svojho pôsobenia na trhu. Bazény tejto značky nachádzajú uplatnenie na európskej pôde aj mimo starého kontinentu a vďaka svojej trvanlivosti a minimálnym nárokom na údržbu si získavajú srdcia aj tých najnáročnejších klientov.

Wellness zóna v Poděbradoch

K najoceňovanejším českým realizáciám, ktoré boli dokončené v posledných rokoch, patrí napríklad inštalácia plaveckého bazéna a wellness príslušenstva v poděbradskom štvorhviezdičkovom hoteli Chariclea, postavenom na mieste pôvodných Centrálnych kúpeľov. Spoločnosť AKVAHELP sa do projektu zapojila v okamihu, keď bol celý objekt už architektonicky definovaný. Hlavnou požiadavkou investora bola výroba, dodávka, inštalácia a sprevádzkovanie bazénu kombinovaného s vírivkou, ktorá je doň sčasti zapustená a osadená vzduchovou trubkovou hlavicou s hydromasážnymi tryskami integrovanými v stene.

Úlohou výrobcu AKVAHELP bolo doplniť dispozičné rozmiestnenie wellness atrakcií a navrhnúť ich hydrauliku aj prietoky vrátane sania tak, aby boli dodržané všetky bezpečnostné normy. Bolo potrebné zaistiť kvalitné výškové uloženie hlavného bazéna, rešpektovať umiestnenie rohov a uhlopriečok formátu dlažby a pozíciu stĺpov v priestore wellness. Nový bazén má kapacitu adekvátnej veľkosti hotela a návštevníkom umožňuje vykonať veľké množstvo temp v jednom smere. Komfortné vstupy a výstupy sú situované vo všetkých rohoch nádrže.

Objednávka zahŕňala aj vedľajší menší bazén s lavicami rozdelený schodiskom na dve časti, z ktorých každá pojme až tri osoby. V jednej polovici je na dne nádrže inštalovaná perlička na masáž nôh, na protiľahlej stene sú v oblasti chrbta a šije umiestnené tri chrliče. Obľúbeným prvkom je tiež priechodný Kneippov chodník situovaný pozdĺž interiérovej steny. Nerezová konštrukcia je rozdelená na štyri bazéniky, v ktorých sa strieda horúca voda so studenou. Pri prechode je tak stimulovaný krvný obeh, pričom chodidlá sú zároveň masírované vďaka kamienkom na dne.

Nekonečná vodná hladina a privátne športové vyžitie

Z neverejných referencií poslednej doby možno spomenúť napríklad plaveckú dráhu situovanú v blízkosti súkromnej vily na južnej Morave. Bazén má dĺžku dvadsaťdva metrov, hĺbku bezmála jeden a pol metra a je vybavený takzvaným infinity prelivovým žliabkom, ktorý vyvoláva dojem nekonečnej vodnej hladiny. Investor využil odporúčanie výrobcu a nádrž doplnil aj o zostavu hydromasážnych trysiek.

Pozoruhodné je nielen celkové stvárnenie bazéna, jeho efektné osvetlenie a kvalitne prevedené prepojenie s dláždenou terasou a betónovou stenou na okraji parcely, ale predovšetkým integrácia nádrže do svahovitého pozemku. Inštalácia vyžadovala použitie žeriavu aj pilotáže a vybudovanie deliacej steny v kombinácii s gabiónmi, ktoré mohutnú konštrukciu spoločne podopierajú. Príslušné technológie, vrátane tepelného čerpadla, sú uschované v monolitickej nike vo svahu, vďaka čomu je maximálne redukovaná ich prevádzková hlučnosť a súčasne zachovaný špecifický ráz záhrady. Ako hydraulický vstup do technologického priestoru, tak akumulácia vody sú priamymi konštrukčnými časťami samotného bazéna. Zakrytie nádrže je riešené plnohodnotne pomocou lamelovej rolety, ktorej nik s čelným krytom je zapustený v krátkej stene bazéna a neprekáža ani pri športových plaveckých obrátkach.

Realizácia a návrh od A po Z

Proces navrhovania bazénu a definovania finálneho produktu by mal ideálne prebiehať v ranej projekčnej fáze a zohľadniť všetky požiadavky na budúce využitie nádrže. Montáži obvodových stien predchádza inštalácia lemovacieho profilu v plnom obvode všetkých konštrukcií, na ktorý sa napája hydroizolácia ochodzu bazéna. Je možné vykonávať aj rekonštrukcie v čistých prevádzkach bez toho, aby došlo k znečisteniu okolia množstvom drobných stavebných častí.

AKVAHELP realizuje zákazky úplne celistvo. Zaisťuje návrh dizajnu, vrátane atypických atrakcií, plnej hydrauliky vody, elektroinštalácie (meranie a regulácia) a ďalšieho. Spolupracujúci architekti aj projektanti majú k dispozícii všetky potrebné dáta: technické správy, situácie, rezy či 3D modelácie s vizualizáciami; všetko je kompatibilné s BIM technológiou.

Čítajte tiež:

Nerezové bazény preukazujú svoje prednosti
Nerezové bazény AKVAHELP- najvyššia kvalita s nižšou cenou
Nerezové bazény, ktoré si zamilujeme

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy Akvahelp

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama